ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Share This

To Street Art Festival Thessaloniki σε συνεργασία με τη λογοτεχνική ιστοσελίδα 120 λέξεις σας προσκαλούν να συμμετέχετε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με τίτλο “Βρώμικες Ιστορίες της Πόλης”. Έχοντας αφετηρία το αστικό τοπίο μιας βιομηχανικής πόλης ζητάμε να εμπνευστείτε και να γράψετε Flash Fiction ιστορίες των 120 λέξεων ακριβώς. 

Το φόντο μιας Μεγαλούπολης έχει αποτελέσει πηγή έμπνευση για συγγραφείς από όλα τα είδη της λογοτεχνίας και οι ιστορίες έχουν αγαπηθεί εξαιτίας της ταύτισης του αναγνωστικού κοινού. Μέσα από τις αφηγήσεις θίγονται σημαντικά κοινωνικά φαινόμενα που προβληματίζουν και φέρνουν τους αναγνώστες αντιμέτωπους με τον παλμό της σύγχρονης εποχής. Έτσι έχοντας ως πηγή έμπνευσης την δημοφιλή φράση του Sir Pelham Grenville Wodehouse που θέτει το ερώτημα “Σε τι χρησιμεύει μία μεγάλη πόλη να έχει πειρασμούς, αν οι άνθρωποι δεν υποκύπτουν σ’ αυτούς;” σας προ(σ)καλούμε να αποκαλύψετε τα βρώμικα μυστικά των κατοίκων γεμάτα μυστήριο, ίντριγκα, θανάσιμους εθισμούς, επικίνδυνες αμαρτίες και καταστροφικούς έρωτες..  

Τα 30 κείμενα που θα διακριθούν από την κριτική επιτροπή θα φιλοτεχνηθούν από την επιμελήτρια Vera Kartalou και θα παρουσιαστούν σε εικαστική έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια του Street Art Festival Thessaloniki 10-11 Ιουνίου 2016. Τέλος θα εκδοθούν σε ηλεκτρονικό e-book που θα διανεμηθεί δωρεάν προς download. Η αποστολή των κειμένων ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου. 

Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής θα γίνουν γνωστά την Τετάρτη 1 Ιουνίου από τις σελίδες του Street Art Festival Thessaloniki (fb page), 120 λέξεις (fb page) και Vera Kartalou (fb page). 

Κριτική επιτροπή:

Giorgos Moustakis, συγγραφέας/δημιουργός του 120λεξεις
Vera Kartalou, συγγραφέας/εικαστικός.
Giorgos Giotsas, συγγραφέας.
Maria Lydia Kiriakidu, φιλόλογος.

Επιμέλεια έκθεσης: Vera Kartalou

Πληροφορίες

Pages