ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ... - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ...

Share This

Ο Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιερ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! 

Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος! Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες. 

Η κωμωδία «Για όνομα…» είναι μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία και υποψήφια για έξι βραβεία Molière. Την ίδια τεράστια επιτυχία γνώρισε και η κινηματογραφική της μεταφορά που ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.


Συγγραφέας: Delaporte, Matthieu
Συγγραφέας: Patellière, Alexandre de la
Μετάφραση: Πετρόπουλος, Θοδωρής
Σκηνοθεσία: Μαρκουλάκης, Κωνσταντίνος
Σκηνικά: Σμαραγδή, Αθανασία
Κοστούμια: Σμαραγδή, Αθανασία
Μουσική: Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης
Φωτισμοί: Βλασόπουλος, Νίκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σκουλά, Έλενα
Βοηθός σκηνογράφου: Θεοδοσίου, Γιώργος
Βοηθός σκηνογράφου: Καψή, Αλεξάνδρα

Ηθοποιοί 
Χατζηπαναγιώτης, Χρήστος 
Σταυροπούλου, Βίκυ 
Μουρατίδης, Φάνης 
Κωνσταντάκη, Μαρία 
Λουδάρος, Αντώνης


Διάρκεια παράστασης 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (01/05/2016 - 29/05/2016)

Μια παράσταση που ύμνησαν οι κριτικοί και λάτρεψαν περισσότεροι από 80.000 θεατές, έρχεται για 24 παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Pages