ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τον Μάιο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την παράσταση «Το Παλάτι του Τέλους» της Judith Thompson, που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 11 & 12 Μαΐου 2016.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η πρώτη ανταλλαγή παραστάσεων μετά την υπογραφή συμφωνίας του ΚΘΒΕ με τον ΘΟΚ, καθώς προηγήθηκε η παρουσίασης της παραγωγής του ΚΘΒΕ «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ (28 & 29/01/2016). Επίσης, το καλοκαίρι επίκειται η τριμερής συνεργασία Εθνικού Θεάτρου-ΚΘΒΕ-ΘΟΚ με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ενώ στόχος είναι να ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα καλλιτεχνικής σύμπραξης.

Η παρουσίαση της παράστασης «Το Παλάτι του Τέλους», για δύο μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΚΘΒΕ με τον ΘΟΚ η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο κορυφαίων Πολιτιστικών Οργανισμών, τον φετινό Ιανουάριο στην Κύπρο.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο αποτελείται από τρεις μονολόγους υπαρκτών  προσώπων  που σχετίζονται με τον πόλεμο στο Ιράκ. Τα πρόσωπα του έργου είναι, η Lynndie England, έφεδρος του αμερικανικού στρατού, ο Δρ.David Kelly, βρετανός επιθεωρητής όπλων και η Nehrjas AlSaffarh, ιρακινή μητέρα και μέλος του Κ.Κ.Ι.

«Το παλάτι του τέλους», ένα τέλειο μίγμα σκληρής ποίησης και λυρικής αφήγησης που συλλαμβάνει το εύθραυστο των ανθρώπινων όντων, συγκινεί περισσότερο με τη σαφή του δήλωσή για τον πόλεμο: δεν υπάρχει κανένας νικητής. Σε όποια πλευρά του πολέμου κι αν βρισκόμαστε, χάνουμε. Γυναίκες, παιδιά, άνδρες, στρατιώτες, πολιτικοί… είμαστε όλοι τρωτοί. Μιλά επίσης για την ευθύνη μας στη διαμάχη, την άγνοιά και το φόβο μας για το «άλλο»,  την κοινωνία του ψέματος.

Αυτό το εξαιρετικό τρίπτυχο είναι πολιτικό θέατρο στην καλύτερή του μορφή: προειδοποιεί χωρίς κήρυγμα, λέει χωρίς προκατάληψη. Είναι το είδος της συνομιλίας που αξίζει να υπάρχει στο θέατρο.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Στέλα Φυρογένη, Νικολέτα Καλαθά
Σκηνοθεσία: Αντώνης Κατσαρής, Λένια Σορόκου, Στέλα Φυρογένη, Νικολέτα Καλαθά
Σκηνικά-Κοστούμια: Λίζα Τσουλούπα
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Video Art: Νικολέτα Καλαθά
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Ακουστικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χριστοφή

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):

Στέλα Φυρογένη (Λίντυ Ίνγκλαντ), Αντώνης Κατσαρής (Δρ. Ντέιβιντ Κέλλυ), Λένια Σορόκου (Νάρζεσ Αλ Σαφάρ)

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 11/5 & Πέμπτη 12/5, στις 21.00

Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό εισιτήριο: 13€
Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές,  Άτομα άνω των 65): 8€ 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ταμεία ΚΘΒΕ, Τ 2315 200 200, www.ntng.gr
tickethour.com, Γερμανός & ote Shops,Τράπεζα Πειραιώς [από τα μηχανήματα easypay], viva.gr & T 11876, Public & www.public.gr, Ιανός & www.ianos.gr, Seven Spots

Ώρες λειτουργίας ταμείων:

Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη –Κυριακή 8:30-21:30
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Τετάρτη –Κυριακή 16:30-21:30
Μονή Λαζαριστών: Τετάρτη –Κυριακή 16:30-21:30

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200


ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Με το ΙΧ αυτοκίνητο Από το κέντρο, μέσω της οδού Λαγκαδά-Ακριτών-Δ. Σολωμού-Κολοκοτρώνη. Από το λιμάνι, μέσω της λεωφόρου Δενδροποτάμου- Ακριτών-Δ. Σολωμού-Κολοκοτρώνη

Με το αστικό λεωφορείο Λεωφορεία 18, 27, 38 και 56: Στάση «Παύλου Μελά» (οδός Λαγκαδά). Λεωφορείο 34: Στάση «Μονή Λαζαριστών» (οδός Ακριτών).
Διατίθεται το πάρκινγκ της Μονής Λαζαριστών έναντι 2 ευρώ για όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Υπάρχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και οι αντίστοιχες εξυπηρετήσεις.