ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΜΑΡΙΑ ΣΜΗΝΑ




Η Μαρία Σμήνα είναι η αρχισυντάκτρια της Townsendia και απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Έχει αρθρογραφήσει για τη στήλη «Citygram» της εφημερίδας «ThessNews» της Θεσσαλονίκης, καθώς και για το ηλεκτρονικό περιοδικό «eMMEis» του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο των σπουδών της, συμμετείχε ως ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος στις εκπομπές του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων FM 104,9 «Περιβάλλον και Κοινωνία», «Χartί και Μολύβι» και «Αρχίζει το μάτς!», καθώς και στην εκπομπή «Παρρησία με σοφία», του εθελοντικού ραδιοφώνου FM 100,6. Το καλοκαίρι του 2018, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός των εκπομπών «City Break», «Δημότης Online», καθώς και του πολιτιστικού μαγκαζίνο «Πάρτε Θέση».

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συζητήσεων για πολλά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, καθώς και από πολλούς άλλους κρατικούς και μη φορείς.

Δηλώνει από νεαρή ηλικία λάτρης της αγγλικής γλώσσας και της λογοτεχνίας, ιδιαίτερα των κλασσικών έργων του Charles Dickens. Αγαπά επίσης τη μουσική, τον κλασσικό κινηματογράφο του 20ού αιώνα και τα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ και δε χάνει ευκαιρία να παρακολουθεί κάποιο από αυτά στον ελεύθερό της χρόνο.