ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Έλενα Χατζηκωνσταντίνου



Η Έλενα Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πιανίστας, και ταυτόχρονα εργάζεται ως εκπαιδευτικός Μουσικής στη Β/θμια Εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων Σπουδών, στη Σχολική Φυσική Αγωγή, και στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Μονάδων. Έχει πτυχίο και δίπλωμα Πιάνου, και πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Ενοργάνωσης.

Συμμετείχε ως επιμορφώτρια σε βιωματικά σεμινάρια μουσικής και μουσικοκινητικής αγωγής στην προσχολική και σχολική ηλικία, καθώς και σε εξ αποστάσεως επιμορφώσεις εκπαιδευτικών e-twinning για τη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Επίσης πήρε μέρος σε διεθνή συνέδρια μουσικής αγωγής, έγραψε άρθρα σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά για τη μουσική ικανότητα, και συμμετέχει ως κριτής άρθρων σε παιδαγωγικά συνέδρια με θέμα την εκπαίδευση και τις τέχνες.

Με τους μαθητές της δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους με θέμα τη διαπολιτισμικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πήραν μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό "Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο", υπό την Αιγίδα της "Science View" (2017, 2018) και απέσπασαν βραβεία καλύτερης συνολικής παρουσίασης. Επίσης, συμμετέχουν κάθε χρόνο με πρωτότυπο δρώμενο και μουσική στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ "Κι αν ήσουν εσύ;" που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.

Αγαπάει την τέχνη του θεάτρου και για αυτό έχει υποδυθεί διάφορους ρόλους σε παραστάσεις με θιάσους ερασιτεχνικούς (Θεατρικό εργαστήρι ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου 2009, 2010, Σκηνοθεσία: Α. Αμανίτου), και επαγγελματικούς (Ευριπίδη "Τρωάδες". Σκηνοθεσία: Α. Μίγκας, 2011, Ρόδος).