ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Άκης Αποστολίδης



Γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας στις 29 Απριλίου. Ως παιδί, στα παιδικά του όνειρα, ήταν αυτό της υποκριτικής, αλλά και της Ιατρικής και με το δεύτερο σε μια μορφή πιο ιδιαίτερη μιας και ήθελε να ασχοληθεί με την Ιατροδικαστική. Επιτυχώς Εισαχθείς στο Α.Π.Θ αλλάζουν τα σχέδιά του και ασχολείται με το πρωτεύων όνειρό του, αυτό της υποκριτικής. 

Αποφοίτησε μετά αριστείων από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος Β. Διαμαντόπουλος της Αθήνας, ενώ κέρδισε υποτροφία από το Acting Studio της Αμερικής μετά από πανελλαδικό διαγωνισμό.

Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκίνησε πριν μπει στη δραματική σχολή. Ο Σωτήρης Μουστάκας τον ξεχωρίζει και του δίνει τον πρώτο του θεατρικό ρόλο, σε επιθεώρηση στο Θέατρο Δελφινάριο, το 1998. Από εκεί το "μένει" το παρατσούκλι "Θεατρίνος" μιας και έτσι τον αποκαλούσε ο μεγάλος ηθοποιός, όσο ήταν μαζί επί σκηνής. Από το 1998 ακολούθησαν σωρεία παραστάσεων σε θεατρικές ομάδες της Αθήνας.

Συνιδρυτής του BASDA, ένα θεατρικό εργαστήρι της Αθήνας, με πλήθος μεγάλων και καταξιωμένων ηθοποιών. Εκεί ξεκινάει την ενασχόλησή του ως δάσκαλος υποκριτικής με το μάθημα "Εισαγωγή στην Υποκριτική". Η μανία του στη μάθηση όμως δεν σταματάει στην παράδοση μαθημάτων ή στου πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Ανοίγει τα φτερά του σε άλλες κατευθύνσεις και ασχολείται με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών. Σήμερα θα τον βρείτε στην πόλη της Θεσσαλονίκης στον διαδικτυακό σταθμό ExtacyRadio και στην εκπομπή "Πρόβα Τζενεράλε", πλάι στην δημοσιογράφο Έρη Χριστοφορίδου, με κύριο θέμα το θέατρο και τον πολιτισμό, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στην Townsendia και στο AnemosRadio.gr.

Ως γνώστης αυτόν δεν δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά μέσα από τις συνεντεύξεις και τις επαφές του με τον κόσμο του θεάτρου και του πολιτισμού ενδυναμώνεται η σπίθα και η λαχτάρα μέσα του να γίνει καλύτερος στο κομμάτι αυτό, που τόσο πολύ αγαπάει, μέσα από τα μάτια των συναδέλφων του.