ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

H "Ορέστ3ια μια διαδρομή…" επιστρέφει στο θέατρο Αυλαία


Το « Alte Fablon » 
με την «Εταιρεία Θεάτρου ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ» και την «Ομάδα Τέχνης OBERON»
επανέρχονται με την παράσταση

Αισχύλου 
ΟΡΕΣΤ3ΙΑ 
μια διαδρομή…

στις 08/09/10
Μαρτίου 2019 στις 21:15

στο Θέατρο Αυλαία
Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή) | Τηλ.: 2310 230013

Μετά  την επιτυχημένη σειρά παραστάσεων, οι δημιουργοί του «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή...» επανέρχονται για τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 8, 9 και 10 Μαρτίου στο Θέατρο Αυλαία.


Η παράσταση

Όταν ένας άνθρωπος του θεάτρου αποφασίζει ν’ ασχοληθεί με ένα από τα αριστουργήματα του αρχαίου δράματος νιώθει ένα ιερό σύννεφο να τον ακολουθεί και να σκιάζει τα βήματα του. Το ίδιο περίπου αντιμετωπίζει  και ένας θεατής όταν αναρωτιέται αν θα αντέξει να παρακολουθήσει την εν λόγω παράσταση.  

Στην παράσταση «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή...» οι δημιουργοί της απελευθερώνονται από τα ιερά σύννεφα και οι θεατές απολαμβάνουν  το αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού γελώντας. 

Με σεβασμό στη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος, η παράσταση ταξιδεύει τους θεατές στην εποχή που παιζόταν στην αρχαία Αθήνα αλλά και στο ίδιο το δράμα με μια απενοχοποιημένη και απόλυτα διασκεδαστική διαδρομή μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους του Αγαμέμνονα, των Χοηφόρων και των Ευμενίδων, φιλτραρισμένους από την πολυετή έρευνα σχολιαστών, φιλολόγων, δραματολόγων,  όπως του Saimon Goldhill, του Albin Lesky, του F.D.H Kitto, του Νίκου Χουρμουζιάδη κ.α. 


Είπαν για μας

…Ω, ναι! Η «Ορέστεια» δεν ήταν ποτέ κάτι βαρύ. Μόνο κάτι ουσιαστικό. Και εδώ, σε μια παράσταση που τα έχει όλα, δες την ανατροπή και χειροκρότησέ την. Όπως στεντόρεια σου ορθώνεται και σε μαγνητίζει. (Γιώργος Παπανικολάου, Rejected.gr)

…Πρόκειται επιτέλους για μια παράσταση που σε κάνει να γελάς, χωρίς να απευθύνεται στα κατώτερα ενστικτά σου, μια παράσταση για όλη την οικογένεια, μια καθαρή και σαφής πρόταση. Σπανίζουν οι προτάσεις στην πόλη μας και τις χρειάζεται η Θεσσαλονίκη σαν το νερό. (Ιωάννα Λούτσια, Εξώστης free press)

…Το αίμα των Ατρειδών κυλά ποτάμι αλλά οι τρεις οδηγοί της ”Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή…” δεν αφήνουν ασχολίαστο τίποτε. Γνώση και λατρεία για τον Αισχύλο, απίθανα σκηνοθετικά ευρήματα, διαρκείς εναλλαγές ύφους και τόνου και γέλια. Αλήθεια σας το λέω, γέλια. (Εύη Καρκίτη, δημοσιογράφος)

…Αν σκέφτεστε να πάτε στην παράσταση ξεχάστε ότι ξέρατε κι ότι έχετε δει... Αφήστε τη σοβαροφάνεια σπίτι και δείτε την τραγωδία με τα μάτια ενός παιδιού ή εφήβου που παρακολουθεί και σχολιάζει τρολάροντας με τους φίλους του την υπόθεση μιας σειράς με πολύ πόνο, μίσος, έρωτα, πάθος για έρωτα και εξουσία, συνωμοσίες, προδοσίες και αίμα.
(Μαρία Μαυρίδου, Συναντήσεις people events &more)

…Μια τριλογία -η μοναδική που σώζεται από την αρχαιότητα- αποδοσμένη με ένα ρηξικέλευθο τρόπο. Καταφέραμε να μπούμε στον Καταραμένο Οίκο των Ατρειδών, στο μεγαλύτερο σφαγείο του αρχαίου δράματος, και ανάμεσα στα άλλα γελάσαμε.
Ναι, γελάσαμε βλέποντας Αισχύλο...! (Tάσος Παπαδόπουλος, αρχαιολόγος)


Συντελεστές
Δραματουργική επιμέλεια: Η ομάδα
Μετάφραση: Γιώργος Φράγκογλου
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος 
Σκηνικά  - Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης
Επιμέλεια κίνησης: Μαριάνθη Ψωματάκη
Ειδικές κατασκευές σκηνικών: Γιώργος Μαυρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέκος Σπυριδάκης
Ψιμυθιολόγος: Ειρήνη Σιγανού
Μουσική επιμέλεια: Στάθης Μαυρόπουλος
Σχεδιασμός Έντυπων: Lacrimoza Design
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωσης Παραγωγής  - Επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης
Παραγωγή: «Alte Fablon»


Ερμηνεύουν
Διονύσης Καραθανάσης 
Ιωάννα Λαμνή
Στάθης Μαυρόπουλος.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
08/09/10 Μαρτίου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρ, Σαβ, Κυρ, στις 21:15

Διάρκεια παράστασης:
80’ λεπτά


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων)

Προπώληση Εισιτηρίων
IANOS (Αριστοτέλους 7) – Ταμείο του Θεάτρου Αυλαία 
και στον Πολυχώρο Τέχνη Alte Fablon (Φιλίππου 71 ) 

Ώρες ταμείου ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΥΛΑΙΑ
Δευτέρα - 10:30-13:30, 17:30-21:30
Σαββάτο & Κυριακή - 09:30 - 21:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή)
Τ: 2310 230013