ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 07/03

Άλλη μία Πέμπτη έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι στις αίθουσες των κινηματογράφων έρχονται πολλές νέες ταινίες. Ταινίες που θα μας διασκεδάσουν, θα μας συνεπάρουν αλλά και να μας συγκινήσουν, να μας ταξιδέψουν. Πάμε παρέα να μάθουμε ποιες επιλογές έχουμε αυτή την εβδομάδα...

Η ταινία ακολουθεί την Carol Danvers, τη στιγμή που γίνεται μια από τις δυναμικές ηρωίδες του σύμπαντος...

Captain Marvel

Όταν ο πλανήτης Γη βρίσκεται ανάμεσα σε μια διαγαλαξιακή μάχη μεταξύ δυο εξωγήινων φυλών. Τοποθετημένο στη δεκαετία του 1990, η «Captain Marvel» είναι μια ολοκαίνουργια περιπέτεια από μια περίοδο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά μέχρι τώρα.


Η αληθινή ιστορία της αιώνιας μάχης μιας οικογένειας με τον εθισμό. Από το σκηνοθέτη που μας χάρισε τα «Ραγισμένα Όνειρα», Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν. Με τους υποψήφιους για Όσκαρ Στιβ Κάρελ και Τιμοτέ Σαλαμέ.

Ένα όμορφο αγόρι

Στα 18 του, ο Νίκολας Σεφ είναι ο καλός μαθητής, εκδότης της σχολικής εφημερίδας, ηθοποιός στο θεατρικό έργο του σχολείου, αλλά και μέλος της ομάδας υδατοσφαίρισης. Φανατικός αναγνώστης και ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο Νικ ετοιμάζεται να μπει στο κολέγιο το Φθινόπωρο που έρχεται. Έχει όμως ξεκινήσει ήδη από τα 12 του να πειραματίζεται με τα ναρκωτικά, αλλά είχε προσπαθήσει μετά από κάποια χρόνια να απεξαρτηθεί μέσω της μεθαδόνης. Ο πατέρας του, ο Ντέιβιντ, έχει αναγνώσει το πρόβλημα και κάνει ό,τι μπορεί. Είναι αρκετό ή μάχη θα κρατήσει αιώνια;


Ένας συναρπαστικός αληθινός χαρακτήρας - στρατιώτης, κατάδικος, αστυνομικός, συγγραφέας και ιδιωτικός ντετέκτιβ - πηγή έμπνευσης για τον Βοτρέν του Μπαλζάκ, τον Γιάννη Αγιάννη του Ουγκώ και τον Ντυπέν του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού

Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ - ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας – είναι ένας θρύλος. Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων. Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε. Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές του προθέσεις, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης


Ο Μίρκο και ο Μανόλο, είναι κολλητοί φίλοι από παιδιά. Ζουν και οι δύο σε μονογονεϊκές οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, κάπου στα προάστια της Ρώμης.


Αδέρφια εξ αίματος

Περνούν τις μέρες τους στη σχολή και τις νύχτες τους κάνοντας βόλτες με το αμάξι, κάνοντας όνειρα για τις γυναίκες, τον έρωτα, τις δουλειές που θα βρουν, τα χρήματα που θα κερδίσουν και μια καλύτερη ζωή που έρχεται. Ένα βράδυ, παρασύρουν άθελά τους με το αμάξι έναν άγνωστο πεζό και στη συνέχεια τον εγκαταλείπουν αβοήθητο στην άσφαλτο. Αυτό που δεν γνωρίζουν, είναι ότι στην πραγματικότητα έχουν σκοτώσει έναν πληροφοριοδότη της αστυνομίας και ότι με αυτό τον τρόπο έχουν μόλις εξαργυρώσει μια θέση στην τοπική συμμορία μαφιόζων. Οι ανέσεις που τους εξασφαλίζει το εύκολο χρήμα και οι αυταπάτες μιας ακμάζουσας καριέρας στην πυραμίδα της μαφίας, «μεθούν» τους δύο νέους που πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι η γη της επαγγελίας που αναζητούσαν.


Ο Σαμ είναι ένας απογοητευμένος 33χρονος που βρίσκει μια μυστηριώδη γυναίκα, την Σάρα να «πλατσουρίζει» στη κοινόχρηστη πισίνα του συγκροτήματος που κατοικεί. 

Το Μυστικό της Ασημένιας Λίμνης

Όταν αυτή εξαφανίζεται, ο Σαμ ξεκινάει μία σουρεαλιστική αναζήτηση στο Los Angeles για να ανακαλύψει το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της. Ξαφνικά βρίσκεται χαμένος στα πιο ζοφερά και μυστηριώδη βάθη της παρανομίας του Los Angeles.


Μία Γαλλίδα δημοσιογράφος επισκέπτεται την Ιαπωνία προς αναζήτηση ενός θεραπευτικού βοτάνου που φημολογείται ότι απαλλάσσει τους ανθρώπους από κάθε υπαρξιακή αγωνία και αδυναμία.

Κάθε Χίλια Χρόνια

Το βότανο εμφανίζεται κάθε 997 χρόνια υπό συγκεκριμένες συνθήκες και η ώρα του πλησιάζει. Ένας σοφός χωρικός, που ξέρει το δάσος καλά, διατυπώνει έναν μυστήριο χρησμό και μετά εξαφανίζεται. Παράλληλα, το δάσος αρχίζει να αλλάζει.


Καλές κινηματογραφικές προβολές!

Σύνταξη ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ