ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Top 10 Περίεργα αξιοθέατα του κόσμου


Ταξίδια! Να μια ευχάριστη λέξη που στο άκουσμά της όλων μας οι καρδιές πεταρίζουν. Και φυσικά τι είναι τα ταξίδια χωρίς τα μοναδικά αξιοθέατα του κάθε προορισμού; Πολλοί ταξιδεύουν, εξάλλου, μονάχα για αυτά. Παρακάτω θα βρείτε μια ενδεικτική λίστα παράξενων μουσείων και πάρκων του κόσμου για ιδιαίτερα γούστα. Μερικά είναι για πιο extreme προτιμήσεις και ίσως σας τρομάξουν. Σε αυτή την περίπτωση κουκουλωθείτε κάτω από το σεντόνι και ρισκάρετε!

1) Bata Shoe Museum, Ontario, Καναδάς
Το Μουσείο παπουτσιών Bata είναι ένα μουσείο υποδημάτων στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά. Το μουσείο συλλέγει, ερευνά, διατηρεί και εκθέτει υποδήματα από όλο τον κόσμο. Προσφέρει τέσσερις εκθέσεις, τρεις εκ των οποίων είναι περιορισμένες χρονικά. Εκεί προσφέρονται, επίσης, διαλέξεις, παραστάσεις και οικογενειακές εκδηλώσεις. Η συλλογή περιέχει πάνω από 13.500 αντικείμενα από όλη την ιστορία, καθώς και το παρόν. Είναι το μοναδικό μουσείο στη Βόρεια Αμερική αφιερωμένο αποκλειστικά στην ιστορία των υποδημάτων.

2) Ο ναός των ποντικιών, Ινδία


Ο ινδουιστικός ναός Κάρνι Μάτα γνωστός και ως "ο ναός των ποντικιών" βρίσκεται στην πόλη Δεσχνόκ, 30 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μπικάνερ στο κρατίδιο του Ράτζασταν στην Ινδία. Ο ναός αυτός έχει την ιδιαιτερότητα ότι κατοικείται από χιλιάδες ποντίκια, τα οποία θεωρούνται ιερά. Η Κάρνι Μάτα από την οποία έχει ονομαστεί ο ναός, ήταν μια γυναίκα η οποία θεωρούνταν, την εποχή που έζησε, (τον 14ο αιώνας) η μετενσάρκωση της ινδουιστικής θεάς "Ντρούγκα". Ο ναός χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Μαχαραγιά Γκάνγκα Σινγκ.

 3) Κατακόμβες των Καπουτσίνων, Παλέρμο, Ιταλία


Το να παγιδευτεί κανείς σε αυτές τις κατακόμβες είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Το 1599 μοναχοί στο μοναστήρι των Καπουτσίνων ανακάλυψαν ότι το σώμα ενός μοναχού που τοποθετήθηκε στις κατακόμβες, είχε μουμιοποιηθεί με φυσικό τρόπο. Σύντομα, οι κατακόμβες έγιναν ο νέος χώρος ενταφιασμού νεκρών. Έντυναν τα νεκρά σώματα με τα καλύτερα ρούχα τους και τοποθετούνταν εκεί. Σήμερα υπάρχουν περίπου 8.000 καλοδιατηρημένες μούμιες, τοποθετημένες στη σειρά... Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τα σώματα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μη μπορούν να τα αγγίξουν ή να ποζάρουν πολύ κοντά τους.

4) Carhenge, Nebraska, ΗΠΑ


Το Carhenge είναι ένα αντίγραφο του Stonehenge της Αγγλίας και βρίσκεται κοντά στην πόλη της Alliance της Nebraska, στην περιοχή High Plains των Ηνωμένων Πολιτειών. Αντί να έχει χτιστεί με μεγάλες πέτρες, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του αυθεντικού Stonehenge, το Carhenge αποτελείται από vintage αμερικανικά αυτοκίνητα, όλα καλυμμένα με γκρίζα βαφή ψεκασμού. Χτίστηκε από τον Jim Reinders και ήταν αφιερωμένο στο θερινό ηλιοστάσιο του Ιουνίου του 1987. Το 2006 κατασκευάστηκε ένα κέντρο επισκεπτών.

5) Dennis Severs’ House, Λονδίνο


Με μια επίσκεψη στο Dennis Severs’ House, σας δημιουργείται η αίσθηση της εισβολής σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Έχει σχεδιαστεί ως ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο οι επισκέπτες αισθάνονται σαν να… περιμένουν τους ιδιοκτήτες. Κάθε ένα από τα 10 δωμάτια αυτού του παλιού σπιτιού που χτίστηκε το 1724, αναπαριστά πώς ήταν όταν κατοικούσαν εκεί οι ιδιοκτήτες του, σε διαφορετικές εποχές του 18ου, του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Θα δείτε αναμμένα κεριά και μισοτελειωμένα γεύματα και θα ακούσετε ακόμη και φωνές.

6) Διεθνές Μουσείο UFO, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ


Το Διεθνές Μουσείο και Κέντρο Ερευνών UFO βρίσκεται στο Νέο Μεξικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο "1947 Roswell Crash" και αργότερα υποτιθέμενα περιστατικά UFO στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού. Ιδρύθηκε το 1991 ως μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός και βρίσκεται σε ένα πρώην κινηματογραφικό θέατρο από το 1930. Το μουσείο περιλαμβάνει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη και εκθέματα για την ιστορία των συναντήσεων με UFO.

7) Gruselkabinett, Βερολίνο


Το μόνιμα ανοικτό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο είναι αρκετά ανατριχιαστικό από μόνο του. Αλλά το Gruselkabinett έχει τριπλασιάσει το τρομακτικό της υπόθεσης, με τη μετατροπή του καταφυγίου σε ένα αξιοθέατο τρόμου τριών επιπέδων. Στον τελευταίο όροφο θα βρείτε ένα στοιχειωμένο σπίτι με μια αποθήκη-λαβύρινθο και ηθοποιούς με κοστούμια που ξεπροβάλλουν απροσδόκητα από σκοτεινές γωνίες. Στο ισόγειο θα δείτε μανεκέν που αναπαριστούν ακρωτηριασμούς και βάρβαρες ιατρικές θεραπείες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Παραδόξως, το υπόγειο είναι το λιγότερο τρομακτικό επίπεδο, γεμάτο από ιστορικά εκθέματα που δείχνουν πώς ήταν το καταφύγιο κατά τη διάρκεια του πολέμου.

8) Μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλήματος, Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία


Υπάρχει λόγος για τον οποίο συγκεκριμένες βίαιες συμπεριφορές συχνά αποκαλούνται «μεσαιωνικές». Στο Μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλήματος θα δείτε «ανατριχιαστικά» εκθέματα, όπως όργανα βασανιστηρίων (περιλαμβάνονται και συσκευές που χρησιμοποιούνταν για να τιμωρούνται οι αρτοποιοί, που πωλούσαν καρβέλια ψωμί που ήταν πάρα πολύ μικρά), μέσα εκτέλεσης (όπως ο τροχός, που χρησιμοποιούνταν για το θάνατο του καταδικασθέντος) και «κυρώσεις τιμής», όπως η μάσκα της ντροπής.

9) Πάρκο Gnome Reserve, West Putford, Αγγλία


Το Gnome Reserve είναι ένας κήπος και τουριστικό αξιοθέατο στο West Putford της Αγγλίας και παρουσιάστηκε ως ένα ποιμενικό καταφύγιο για νάνους κήπων. Ιδρύθηκε το 1979 από την Ann Atkin, φοιτήτρια Καλών Τεχνών. Σύμφωνα με αυτήν: "ενώ ζωγράφιζα μερικά πτηνά σε ένα τοπίο, ήρθα αντιμέτωπη με ένα δίλημμα. Δεν ήξερα αν θα στρίψω αριστερά ή δεξιά γιατί διαφορετικά στοιχεία που μου άρεσαν στη ζωγραφική εμφανίστηκαν προς αντίθετες κατευθύνσεις. Μια μέρα, εμφανίστηκε στο μυαλό μου ένας νάνος που φαινόταν να λέει: «Μην πας αριστερά, μην πας δεξιά. Πρέπει να σκάψεις και να χτίσεις το δικό σου δρόμο."

10) Kunstkamera museum, Αγία Πετρούπολη


Η παράξενη συλλογή αυτού του μουσείου είχε ξεκινήσει από το Μεγάλο Πέτρο σε μια προσπάθεια απομυθοποίησης του φόβου του κοινού για τα τέρατα. Και μπορεί η συλλογή εδώ να μην περιλαμβάνει τέρατα, αλλά είναι σίγουρα τρομακτική. Θα δείτε πολλά παράξενα εκθέματα, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβρύου, ενός σκελετού σιαμαίων διδύμων, το διατηρημένο χέρι ενός παιδιού, και ένα λεπτό έντερο που επιπλέει σε ένα γυάλινο βάζο!