ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η μεγάλη πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Πιανιστική τέχνη

Ρεσιτάλ Ναταλίας Μιχαηλίδου

Η μεγάλη πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου διαθέτει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο που εκτείνεται από την προκλασική έως τη σύγχρονη εποχή. Θεωρείται ωστόσο ιδανική ερμηνεύτρια των Γάλλων συνθετών, και ακριβώς σ’ ένα τέτοιο πρόγραμμα θα την απολαύσουμε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, στο ρεσιτάλ που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, θα εκτελέσει έργα των Γκαμπριέλ Φορέ, Κλοντ Ντεμπισί, Αλμπέρ Ρουσέλ και Μορίς Ραβέλ – τεσσάρων συνθετών που έζησαν στο πέρασμα από τον 19ο στον 20ό αιώνα, σηματοδοτώντας ο καθένας με τον τρόπο του την ανανέωση του μουσικού ιδιώματος και τη μετάβαση από τον ρομαντισμό στη μοντέρνα εποχή.

Η Ναταλία Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε πιάνο στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Απέσπασε ιδιαίτερες διακρίσεις τόσο στις σπουδές της όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς και έπαιξε σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ όλου του κόσμου. Συνεργάστηκε με μεγάλες ορχήστρες και με διεθνούς φήμης μαέστρους και σολίστ, ενώ πολλοί σύγχρονοι συνθέτες της έχουν αφιερώσει έργα τους – μία από τις σταθερές συνεργασίες της είναι και με την Ελένη Καραΐνδρου. Διδάσκει σε ωδεία και σε ανώτατες πανεπιστημιακές σχολές και είναι πρόεδρος της "EΡΤΑ Hellas" (European Piano Teachers Association). 


Πρόγραμμα

Α' Μέρος
Albert Roussel (1869-1937), Σουίτα για πιάνο La Ronde, έργο 14 
Claude Debussy (1862-1918), Από τα 24 Πρελούδια για πιάνο (Βιβλίο Ι): Danseuses de Delphes, Voiles, La Cathédrale Engloutie, Minstrels
Claude Debussy, Étude pour les arpèges composés αρ. 11
Claude Debussy, L’ isle joyeuse

Β' Μέρος
Gabriel Fauré (1845-1924), Impromptu αρ. 2 σε φα ελάσσονα, έργο 31
Gabriel Fauré, Νυχτερινό αρ. 1 σε μι ύφεση ελάσσονα, έργο 33
Maurice Ravel (1875-1937), Gaspard de la Nuit: Ondine, Le Gibet, Scarbo

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019
Έναρξη: 21.00
Χώρος: Μ2 - Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)