ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ανοιχτή πρόβα: "Ουτοκία – Παραλλαγή στους Όρνιθες" στο Bensousan Han


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 (με όσο πάει)

Η νεοσύστατη και πολύ ορεξάτη θεατρική ομάδα Monstrare Art Group, μάς καλεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 σε μία ανοιχτή για το κοινό πρόβα, στο Bensousan Han. Πρόκειται για την παράσταση που ετοιμάζουν πυρετωδώς, το "sequel" από τους Όρνιθες τού Αριστοφάνη, που υπόσχεται πολύ ταλέντο και πίστη στο πνεύμα τού αρχαίου δραματουργού!

Έναν μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα της, η "Ουτοκία – Παραλλαγή στους Όρνιθες" ανοίγει τα χαρτιά της στο κοινό. 

Μια πρόβα που φιλοδοξεί να δώσει και να λάβει καλλιτεχνικά ερεθίσματα –και όχι μόνο – και να μας βάλει στις πρώτες συζητήσεις στο Gala που θα ακολουθήσει.

Προσαρμοσμένη στις "υποδείξεις" τού υποβλητικού μνημείου, η ανοιχτή πρόβα είναι μια πρόσκληση-πρόκληση και για το κοινό και για τούς ηθοποιούς και το Gala που θα ακολουθήσει στο Ισόγειο, θα μάς δώσει την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε και να μοιραστούμε μία βραδιά με πολλή ατμόσφαιρα!

Απόσπασμα από το σκηνοθετικό σημείωμα:

«Το έργο, Ουτοκία – Παραλλαγή στους Όρνιθες, βασίζεται στους Όρνιθες του Αριστοφάνη. Αποτελεί, σε ένα μεγάλο ποσοστό, ένα πείραμα πάνω στο «τι θα γινόταν μετά» το τέλος των Ορνίθων. Θεωρείται, εκ των προτέρων, ότι ο μεγάλος δραματουργός της κλασικής αρχαιότητας, γράφει μια αλληγορία για τον ασύδοτο ιμπεριαλισμό– θα λέγαμε σήμερα– της πατρίδας του, κυρίως δε στην διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου».

Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαρία Καβαλιώτη
Μουσική επιμέλεια: Ευτυχία Καβαλίκα
Σχεδιασμός αφίσας: Τατιάνα Νικολαΐδου

Παίζουν: Μαρία Αρουτζίδου, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Μαρίνα Καζόλη, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Μάρω Καραγεώργου, Δημήτρης Κουστολίδης, Τατιάνα Νικολαΐδου, Έλενα Παντελίδου, Περικλής Σταύρου, Κώστας Χατζηγεωργίου

Προτεινόμενη είσοδος: 5€

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 (με όσο πάει)

Bensousan Han - Μπενσουσάν Χαν
Εδέσσης 6, Θεσσαλονίκη 546 25