ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Δημήτρης Σκουρτής: Είναι μία νίκη να περνάμε όμορφα και να χαμογελάμε στους ανθρώπους γύρω μας



''SbaraQuack'' το όνομα της μπάντας, όπου ο Δημήτρης Σκουρτής και τα υπόλοιπα μέλη εκδηλώνουν το πάθος τους για τη μουσική αλλά και τη ζωή! Καιρός είναι, λοιπόν, να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον άνθρωπο, που τα όνειρα και η τρέλα του μπορούν να ξεσηκώσουν τους πάντες!

Η ιδέα με τους ‘’SbaraQuack’’ ξεκίνησε πριν έξι χρόνια στην Κρήτη. Πώς σας ήρθε η ιδέα για την μπάντα; 

Η φράση "Sbaraquack", όπως ξέρουμε μόνο εμείς (μάλλον!), χρησιμοποιείται στα κόμικς, όταν συμβαίνει στους ήρωες κάτι απότομο κι αναπάντεχο (κεραυνός στο κεφάλι, βράχος ξυστά, κλπ). Έτσι μου ήρθε κι εμένα η ιδέα, όντας ακόμα στην Κρήτη, ως κάτι ξαφνικό κι αναπάντεχο και λέω: "Αυτό πρέπει να γίνει μπάντα!''

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να έχετε ως σύμβολο μία πάπια, που παραπέμπει και στο όνομα της μπάντας σας αλλά και για τα παρωνύμιά σας; 

Ο τραγουδιστής μας, εγώ δηλαδή, είναι περισσότερο γνωστός ως "Πάπιας" και φάνταζε ωραίο και χαριτωμένο να το συνδυάσουμε με κάτι που έχει να κάνει με πάπιες! Οπότε, Sbaraquack! Καλό; 

Παίζοντας με τους ‘’SbaraQuack’’, πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική, που δημιουργείτε και ποια είναι η ‘’πηγή’’ έμπνευσης; 

Είναι δύσκολο να το ορίσουμε. Παίζουμε και συνδυάζουμε τόσα πολλά είδη και ύφη. Προσπαθώ να το περιγράψω κάπως έτσι: "Δημιουργούμε μέσα από διάφορα είδη μουσικής, ξένη κι ελληνική, μία απολαυστική μουσική ''σαλάτα'', της οποίας κύρια συστατικά και αποτέλεσμα είναι ο χορός, η διασκέδαση και το γέλιο !" 


Funk, rock n roll, disco μελωδίες..Πώς μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά τα είδη; 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, η αλήθεια είναι. Σε εμάς αρκεί ένα κομμάτι να μας θυμίσει κάτι άλλο κι έτσι ξεκινάει ένα Sbara-medley. Το ένα φέρνει το άλλο, το άλλο φέρνει το παράλλο, μας κατεβαίνουν ουρανοκατέβατες και άλλες ξεκάρφωτες μελωδίες, τις ενσωματώνουμε κι αυτές και πάει λέγοντας. Πραγματικά, κάποιες φορές δεν έχει τέλος αυτή η διαδικασία! 

Ακούγοντας κάποια δείγματα της μουσικής σας, σκέφτομαι ότι είχατε ποικίλα μουσικά πρότυπα και ακούσματα. Ποιο θεωρείτε πιο σημαντικό στη διαμόρφωση της πορείας σας; 

Δεν υπάρχει κάποιο σημαντικότερο από τα υπόλοιπα, καθώς σε διαφορετικές περιόδους έχουμε διαφορετικά ερεθίσματα και τελείως διαφορετικές "φλασιές". Όποτε να 'ναι, όποια στιγμή μας έρθει, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Απλά φροντίζουμε το αποτέλεσμα να μην είναι ότι νά' ναι! (γελάει) 

Είχατε δηλώσει κάποτε ότι ‘’έχουμε ξεχάσει πως να περνάμε καλά’’. Εκτός από τη μουσική, αυτό ισχύει και στη ζωή σας; 

Κοίταξε, εδώ έχω μια ένσταση: Εμείς περνάμε πολύ καλά και στη ζωή και στη μουσική μας! Απλά, έχοντας παρατηρήσει τη μιζέρια και την κατήφεια που υπάρχει γενικά γύρω μας, αντιδρούμε σε αυτό και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε μια όαση ευτυχίας και χαμόγελου, όπου βρισκόμαστε! 


Μέσω των live σας, τι θα θέλατε να αποκομίσει το κοινό σας; 

Θα θέλαμε πολύ να βιώσει αυτό που γίνεται στις εμφανίσεις μας και να το ενσωματώσει -έστω και λίγο- στη ζωή του. Σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε τους εαυτούς μας μέντορες ή κάτι τέτοιο, απλά θεωρούμε ότι μέσα στις -έτσι κι αλλιώς- αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, η συνειδητή επιλογή προς το να περνάμε όμορφα και να χαμογελάμε στους ανθρώπους γύρω μας είναι μία νίκη. 

Σε μια περίοδο που όλοι ονομάζονται ‘’μουσικοί’’, τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που σας κάνει μοναδικούς για τον κόσμο, που σας ακολουθεί από το ξεκίνημά σας; 

Με έχεις "στριμώξει" για τα καλά σήμερα! (γελάει) Νομίζω, η αμείωτη ενέργειά μας και η διάθεσή μας για χορό, γέλιο και καλοπέραση δεν τους αφήνει αδιάφορους. Επίσης, το γεγονός ότι ο κόσμος, που μας βλέπει συμμετέχει ενεργά στο live μας παίζει σημαντικό ρόλο στην εκτίμηση, που έχουν για εμάς. 

Θα θέλατε να μας πείτε ποια είναι τα επαγγελματικά σας όνειρα ή προσδοκίες για τους ‘’SbaraQuack’’; 

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε και θα το κάνουμε! Θέλουμε να παίξουμε σε κάθε γωνία (και ευθεία, γελάει), όπου είναι αυτό δυνατό! Η συνέχεια θα εμφανιστεί στις οθόνες σας (γελάει).


Κλείνοντας, μετά τη συναυλία στην Αθήνα, ποιες είναι οι επόμενες μουσικές σας ‘’κινήσεις’’; 

Αυτή που σίγουρα δε μας αρέσει, είτε μουσική είτε όχι, είναι η κίνηση στην Κηφισίας! (γελάει). Από κει και πέρα, έχουμε στα σκαριά ένα κομματάκι "λουκούμι", που, μόλις μεστώσει στα ξερά μας τα κεφάλια, θα έχετε την ευχαρίστηση να το απολαύσετε! Η επόμενη live εμφάνιση των Sbaraquack γίνεται Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Rockwood. (Βασ. Ηρακλείου 2 & Πατησίων 46, Αθήνα)