ΕΠΙΚΑΙΡΑ

"Τα γενέθλια της Ινφάντα" στο εργαστήρι θεάτρου "Ο κύκλος της Μελπομένης"

 

Eργαστήρι θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης»
Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου

«Τα γενέθλια της Ινφάντα» του Όσκαρ Ουάιλντ

 Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, το αγαπημένο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Τα γενέθλια της Ινφάντα», ζωντανεύει μέσα από την αφήγηση στο εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου «Ο κύκλος της Μελπομένης». Ένα βράδυ όπως όλα τα άλλα, ένας νάνος αιχμαλωτίζεται από τους συμβούλους του βασιλιά της Ισπανίας. Παράλληλα, η πριγκίπισσα της Ισπανίας, Ινφάντα, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Με ποιον τρόπο θα ενωθούν οι δύο ιστορίες;

Μία αφηγήτρια και μία ηθοποιός καλούν τους ήρωες του παραμυθιού να πουν την ιστορία τους και τα παιδιά να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και εικαστικές δράσεις, τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τους ήρωες και μεταξύ τους, κατανοούν τα νοήματα του παραμυθιού και ζουν μια αξέχαστη βιωματική θεατρική εμπειρία!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αφήγηση παραμυθιού: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός
Εμψύχωση παραμυθιού: Αννέτα Κορτσαρίδου, ηθοποιός

Λίγα λόγια για την Αννέτα Κορτσαρίδου

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αννέτα Κορτσαρίδου, δημιουργός του εργαστηρίου «Ο κύκλος της Μελπομένης», γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στον θεατρικό οργανισμό «Εστία» του Γ. Ρήγα και έχει μια λαμπερή καριέρα 25 ετών στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από το 2015 έως το 2018 σκηνοθέτησε τις μαθητικές παραστάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2018 σκηνοθέτησε «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα, την πρώτη παράσταση του τμήματος ενηλίκων του εργαστηρίου που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Λίγα λόγια για τη Μαρία Καστανάρα

Η Μαρία Καστανάρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δραματολογία-Παραστασιολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση θεατροπαιδαγωγικών  προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε θεατρικά εργαστήρια και σχολεία και έχει συνεργαστεί με το Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, καθώς και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της πόλης για παιδιά. Είναι υπεύθυνη στη στήλη Θεάτρου του διαδικτυακού περιοδικού MaxMag, στο οποίο παράλληλα αρθρογραφεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Διεύθυνση: Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου 4, 546 45, Θεσσαλονίκη
Ηλικίες: 5 – 12 ετών
Τιμή εισιτηρίου: 5€
Κρατήσεις θέσεων: 2310 860 004


TOWNSENDIA Designed by ΕΡΗ Χ. Templateism.com Copyright © 2016

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.