ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η εβδομαδιαία θεατρική ατζέντα της Townsendia (01/10 - 07/10)


Μπορεί τις τελευταίες ημέρες όλοι να ασχολούνται με τον "Ξενοφώντα" και τον "Ζορμπά", όμως είμαστε σίγουροι ότι οι θεατρόφιλοι αναγνώστες της σελίδας μας είναι διατεθειμένοι να αψηφήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να απολαύσουν την μαγεία μιας, πραγματικά, καλής παράστασης. Σίγουρα, όμως, δεν είναι μια αλλά πέντε αυτές που έχουμε ξεχωρίσει για εσάς. Ας τις δούμε αναλυτικότερα...


Εδώ και μια εβδομάδα περίπου έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις η παράσταση "Δείπνο Ηλιθίων", μια κλασική κωμωδία, που γράφτηκε από τον Φρανσίς Βεμπέρ το 1993. Στη Θεσσαλονίκη έρχεται με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον εξαιρετικό του θίασο, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρισβάς, Άννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, που εδώ και δύο χρόνια μαγεύουν το αθηναϊκό κοινό. Πρόκειται για μια "σκεπτόμενη anti-bullying κωμωδία ενηλίκων με ερμηνείες στην κόψη του κωμικοτραγικού", όπως χαρακτηρίστηκε. Η παράσταση θα παίζεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 14 Οκτωβρίου καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης.


Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση "Ταξίδεψέ Με" έρχεται στο Bensousan Han για να μάς παρασύρει στα μαγικά μονοπάτια της αφήγησης. Η πονηρή παραμυθού Χριστίνα Βράκα και η αέρινη τροβαδούρος Στέλλα Παππά, μάς προσκαλούν σε ένα μουσικό-αφηγηματικό ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο. Λαϊκά παραμύθια και τραγούδια από την Ινδία έως την Ευρώπη και ιστορίες τραγουδιών από την Ευρώπη έως την λατινική Αμερική. Δύο γυναίκες και μία κλασσική κιθάρα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2017 να "ταξιδεύουν" την παράσταση τους σε διαφορετικά μέρη ανά την Ελλάδα, σε φεστιβάλ, μουσικές και θεατρικές σκηνές. Ας τις υποδεχτούμε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ας αφεθούμε στο ταξίδι!


 Μετά την επιτυχία της οικογενειακής παράστασης «Σωσίβιος», η ομάδα Aloof επανέρχεται με το νέο, πρωτότυπο έργο του Στέλιου Ναλμπάντη «Γλασκώβη», το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Σοφούλη σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη. Ένα έργο για τη σχέση μητέρας - γιού, την ευτυχία, τη λήθη, τις προσδοκίες, τη συνήθεια και τις κοινωνικές συμβάσεις. Ο χώρος και ο χρόνος αφαιρούνται, παρασύροντας το θεατή σε μία αποκαλυπτική κατάδυση στο μυαλό των ηρώων. Από την Παρασκευή 5 Οκτώβρη και για κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Οκτώβρη στις 21:15.


Την περιέργεια μας κέντρισε σίγουρα και μία από τις μακροβιότερες αθηναϊκές παραστάσεις, η "Άδεια Ποδηλάτου". Πρόκειται για  μία μουσικοθεατρική παράσταση που διανύει ένα ταξίδι αναμνήσεων στην εικοσαετία 1946-1966. Έχει παρουσιαστεί σε 38 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε θέατρα και παγκόσμια συνέδρια, στη διάρκεια των 18 ετών της θεατρικής της πορείας. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αθήναιον η Κερασία Σαμαρά με την ερμηνεία της και ο Γιώργος Κομπογιάννης με την δεξιότητες του στο πιάνo, κλέβουν τις εντυπώσεις. 


Last but not least (που λένε και οι Άγγλοι!), το Θέατρο Αθήναιον επιφυλάσσει για το κοινό του μια αναπάντεχη συνάντηση! Συμπράττει με τον γνωστό καλλιτέχνη θεάτρου σκιών Χρήστο Στανίση και παρουσιάζει με την τεχνική του Θεάτρου Σκιών και πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη γνωστά, λαϊκά παραμύθια για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από 7 Οκτωβρίου και για κάθε Κυριακή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί θα πλαισιώνουν ζωντανά την παράσταση που φέρει τον τίτλο "Μια φορά κι έναν καιρό - Τα παραμύθια του Καραγκιόζη" και θα βρίσκονται σε άμεση διάδραση με το κοινό. Οι ιστορίες θα εναλλάσσονται κάθε μήνα ώστε οι λιλιπούτειοι θεατές να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους Καραγκιόζη ξανά και ξανά με απώτερο στόχο τη διασκέδαση, την απόκτηση γνώσεων και τον προβληματισμό.