ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 11/10


Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου μας φέρνει πολλές ταινίες στις αίθουσες των κινηματογράφων. Οι επιλογές πολλές, αρκεί να διαλέξετε αυτή που θα σας αρέσει περισσότερο. Εμείς σας έχουμε όλες τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Πάρτε την παρέα σας και μη χάσετε την ευκαιρία να χωθείτε σε μία κινηματογραφική αίθουσα απολαμβάνοντας μία νέα ταινία. 

Η Κίρα Νάιτλι ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Κολέτ που, μέσα από το έργο της, έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα. 

Colette

Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο, μεταξύ άλλων. Τα πρώτα της βιβλία, εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της «Βίλλυ» και έγιναν ανάρπαστα. Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.


Σε σκηνοθεσία του Albert Hughes με σενάριο του Daniele Sebastian Wiedenhaupt μια ιστορία γραμμένη από τον Albert Hughes. 

ALPHA

Μία επική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην τελευταία εποχή των παγετώνων στην Ευρώπη, 20.000 χρόνια πριν. Ένα νεαρό αγόρι τραυματίζεται στη διάρκεια του πρώτου του κυνηγιού με τη φυλή του. Τον αφήνουν πίσω, πιστεύοντας πως είναι νεκρός, και ξυπνά μόνος και τσακισμένος. Το αγόρι πρέπει να μάθει να επιβιώνει στην ανελέητη φύση και όταν συναντά ένα μοναχικό λύκο, εγκαταλειμμένο από την αγέλη του, τον δαμάζει. Οι δύο αναπάντεχοι σύμμαχοι, θα αντιμετωπίσουν αμέτρητους κινδύνους και δυσκολίες για να γυρίσουν σπίτι πριν έρθει ο θανατηφόρος χειμώνας. 

Ο Ντρις και ο Μανουέλ μεγάλωσαν σαν αδέλφια σε ένα κακόφημο και υποβαθμισμένο προάστιο στην ταινία..

Αδελφικοί εχθροί

Καθώς ενηλικιώνονταν όμως ακολούθησαν τελείως διαφορετικούς δρόμους: ο Μανουέλ έμπλεξε με τον υπόκοσμο, ενώ αντίθετα ο Ντρις έγινε αστυνομικός. Όταν ένα μεγάλο deal για να ναρκωτικά πάει στραβά, οι δύο άντρες συναντιούνται ξανά και συνειδητοποιούν ότι για να επιβιώσουν στους κόσμους τους, χρειάζονται ο ένας τον άλλο. Ανάμεσα σε προδοσίες και πικρά συναισθήματα και παρά το μίσος τους, ανανεώνουν το ισχυρό δεσμό που τους ενώνει με το μοναδικό κοινό τους σημείο, την ενστικτώδη αφοσίωση στο μέρος που έζησαν ως παιδιά. 

 

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή του σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ.

Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ

ΗΠΑ, δεκαετία του '70. Παρακολουθούμε τον εξαιρετικά ευφυή Τζακ για ένα διάστημα 12 ετών και γινόμαστε «αυτόπτες μάρτυρες» των πέντε δολοφονιών - ορόσημων που διέπραξε, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξή του ως κατά συρροή δολοφόνο. Βλέπουμε τα τεκταινόμενα από την οπτική γωνία του Τζακ, ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται πως από μόνη της κάθε δολοφονία, είναι ένα έργο τέχνης. Καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του και τον πλησιάζει, ο Τζακ παίρνει ολοένα και μεγαλύτερα ρίσκα, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει το απόλυτο έργο τέχνης. Στην πορεία, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις περιγραφές του Τζακ για την προσωπική του κατάσταση, τα προβλήματα και τις σκέψεις του, μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. 



Βασισμένη στο κλασικό, gothic μυθιστόρημα νεανικής λογοτεχνίας της Λόις Ντάνκαν, η ταινία είναι ένα συναρπαστικό μεταφυσικό θρίλερ, τοποθετημένο σε ένα σκοτεινό οικοτροφείο.

Σκοτεινός Διάδρομος

Η Κιτ μία δύστροπη έφηβος, καταλήγει στο μυστηριώδες οικοτροφείο Μπλάκτγουντ, όταν η θερμόαιμη φύση της παρεκτρέπεται και η μητέρα της αποφασίζει ότι δεν μπορεί να τη χειριστεί άλλο. Μόλις καταφθάσει, γνωρίζει την εκκεντρική διευθύντρια Μαντάμ Ντουρέτ και συναντά τις λιγοστές υπόλοιπες μαθήτριες: τέσσερις νεαρές με ταραχώδες παρελθόν. Καθώς περιηγούνται τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους του σχολείου, οι συμμαθήτριες ανακαλύπτουν ότι το Μπλάκγουντ κρύβει ένα παλιό μυστικό με βαθιές ρίζες στο μεταφυσικό.



Επίσημη υποψηφιότητα της Βοσνίας στα Όσκαρ 2018, κερδίζοντας ειδικό βραβείο της κρητική επιτροπής η επόμενη ταινία έρχεται να ξεχωρίσει. 

Οι Άντρες Δεν Κλαίνε

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 15 χρόνια μετά τον πόλεμο, μια ομάδα βετεράνων, με εμφανή τα σημάδια του πολέμου από διαφορετικές πλευρές της Γιουγκοσλαβικής σύγκρουσης, συγκεντρώνονται από μια ειρηνευτική οργάνωση για να μοιραστούν τις εμπειρίες του πολέμου και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη, καθώς παλιές έχθρες επανέρχονται στην επιφάνεια, αλλά οι συμμετέχοντες σταδιακά μαθαίνουν να ξεπερνούν αυτά που τους χωρίζουν και καταφέρνουν να βρουν ένα είδος κατανόησης και σεβασμού ο ένας για τον άλλο, ή τουλάχιστον ένα είδος ανοχής, παρά τις αιματοχυσίες του παρελθόντος.


Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Silver Hugo στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο, Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Διεθνές Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς, Βραβείο Fedeora στο Διεθνές Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Lübeck Nordic Film Days, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας. 

Με Διαβατήριο τη Γοητεία

Ο Ισμαήλ βρίσκεται στη Δανία. Είναι γύρω στα 30, πάντα καλοντυμένος, γοητευτικός και ευγενικός. Φλερτάρει επίμονα με τις γυναίκες και θέλει άμεσα να παντρευτεί. Ως εδώ τα πράγματα θα έμοιαζαν σχεδόν φυσιολογικά, αν η άδεια παραμονής του Ισμαήλ στη χώρα, δεν έληγε μέσα στις επόμενες ημέρες. Προκειμένου να μη δρομολογηθεί η επιστροφή του στο Ιράν, ο Ισμαήλ προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό, προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα. Κυριευμένος από την αγωνία να τα καταφέρει, το σχέδιό του γίνεται εμμονή, μέχρι που συναντά τη Σάρα, μία Ιρανή που ζει στη Δανία και καταλαβαίνει αμέσως τα σχέδιά του.



Καλές προβολές!