ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η εβδομαδιαία θεατρική ατζέντα της Townsendia (16/07 - 22/07)


Τι κι αν είναι καλοκαίρι; Τι κι αν οι περισσότεροι σιγά-σιγά φεύγουν από την πόλη; Η Townsendia είναι εδώ για να προτείνει επιλεκτικά κάποιες παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή σας. Γιατί η τέχνη δεν κάνει "διακοπές"!


"Αντιγόνη" του Σοφοκλή στα Ν. Μουδανιά και στη Σίβηρη


Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στα Ν. Μουδανιά και στη Σίβηρη


"Αχαρνής" του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους


Μετά τo Φεστιβάλ Επιδαύρου το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε όλη τη χώρα.

Στο ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και Ιωάννης Παπαζήσης (Ευριπίδης). Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: "Αχαρνής" του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους


"Αγαμέμνονας, Αισχύλος/Ευριπίδης" στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου


Το έργο είναι μία συρραφή πάνω στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου και την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη. Πρόκειται για μία παράσταση με μουσική δωματίου και τρεις φωνές δύο ηθοποιούς και ένα μουσικό (βιολί) και εξιστορεί την πορεία του Αγαμέμνονα, την αφορμή του πολέμου, την θυσία της κόρης του και την επιστροφή του στο Άργος.

Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική σύνθεση του διεθνούς φήμης συνθέτη και διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη.

Είναι μία συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την Ομάδα Χρώμα και το Θέατρο Θησείον. Ανέβηκε πρώτη φορά μόνο για τέσσερις sold out παραστάσεις τον Οκτώβριο του 2017 στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου) και εν συνεχεία για δέκα παραστάσεις τον Ιανουάριο του 2018 στον Θέατρο Θησείον

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: "Αγαμέμνονας, Αισχύλος/Ευριπίδης" στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Καλή θέαση!