ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ζωζώ Σαπουντζάκη - Αφιέρωμα στη "Βασίλισσα της νύχτας"



Για πολλούς ήταν μια απλή showoman, για άλλους μια ηθοποιός του παλαιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου. Για ορισμένους όμως θα είναι για πάντα η "Βασίλισσα της νύχτας".

Όπως πολύ σωστά καταλάβατε, το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο στη  Ζωζώ Σαπουντζάκη. Μια γυναίκα που μεσουρανούσε τις "καλές" εποχές του ελληνικού κινηματογράφου και σήμερα συνεχίζει να απασχολεί σημαντικά τα ΜΜΕ της χώρα μας.

Γεννημένη στις 27 Μαϊου του 1933 στη Θεσσαλονίκη, η Ζωή Σαπουντζάκη είχε πατέρα Κωνσταντινοπολίτη και μητέρα Σμυρνιά.

Το θεατρικό της ντεμπούτο το κάνει μόλις στα 7 της χρόνια, όπου σηματοδοτείται και η έναρξη μιας λαμπρής και επιτυχημένης καριέρας, με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη "Το Αγρίμι", μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω.

Αντίθετα με τη Ζωζώ, η αδελφή της Βάσω, σταματά νωρίς το θέατρο γιατί αποφασίζει να παντρευτεί και να γίνει μητέρα. Ωστόσο η Ζωζώ συνεχίζει την καριέρα της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.


Μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως "Βασίλισσα της νύχτας", και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών, κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων.

Τα κοστούμια που ράβονται ειδικά για τη συγκεκριμένη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου μπορεί και τα φορά μέχρι και σήμερα, σε ηλικία 85 ετών, διατηρώντας τη φόρμα της με το δικό της μοναδικό τρόπο, που ποτέ δεν αποκαλύπτει. Όπως έχει δηλώσει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξη, σήμερα δε μπορούν να ραφτούν τέτοια κομμάτια, κυρίως λόγω του υψηλού τους κόστους.


Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποσύρεται από τα φώτα της δημοσιότητας, συμμετέχοντας ωστόσο σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις. Προτιμά βέβαια να κάνει πολύ συγκεκριμένες εμφανίσεις, που συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακές. Επιλέγει να ζει στο σπίτι της στην Κινέττα, που έχουν γραφτεί πολλά. Η ίδια επιλέγει να μην δίνει απαντήσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες κωμικοί που τη μιμούνται σε διάφορες εμφανίσεις τους. Η ίδια χαμογελά σε αυτούς και δε διστάζει να τους δίνει συμβουλές για να την "κάνουν ακόμη πιο πετυχημένη".


Το κοινό της παραμένει μέχρι και σήμερα απόλυτα πιστό σε ότι και να κάνει η ίδια. Την αγαπά πολύ και της το δείχνει σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει.

Αποφασίζει να κάνει δύο γάμους, χωρίς ωστόσο να τεκνοποιήσει. Με το δεύτερο της σύζυγο Ανδρέα, μένει μαζί 23 χρόνια, μέχρι το τέλος της ζωής του.


Η Ζωζώ Σαπουντζάκη παραμένει μέχρι σήμερα χαμογελαστή, φινετσάτη, πληθωρική, ταλαντούχα και ίσως η γυναίκα που έχει φορέσει τα περισσότερα στρας όχι σε μία, αλλά σε δύο ζωές.

Με πληροφορίες από mixanitouxronou.gr
Πηγές φωτογραφιών: thetoc.gr, pinterest, zougla.gr, espresso, newpost.gr