ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Top 10 τραγούδια για Roadtrip

Το καλοκαίρι ήρθε και είναι γεγονός! Οι ζέστες σφίγγουν και οι αποδράσεις στη θάλασσα αρχίζουν να γίνονται must. Έτσι κι εμείς στην Townsendia δημιουργήσαμε μια μουσική playlist με road trip τραγούδια για να τα ακούτε στο αμάξι, στο λεωφορείο ή οπουδήποτε αλλού βρίσκεστε και θέλετε να ξεφύγετε από τους ρυθμούς της πόλης, σε μια πιο ανάλαφρη και καλοκαιρινή διάθεση. Γιατί τραγούδια για road trip; Μα, για τί άλλο έχουμε μυαλό αυτή την περίοδο; Διάβασμα; Δουλειά; Όχι, βέβαια!

Ετοιμάστε σακίδια, βάλτε αντηλιακό, πάρτε τα φτυαράκια σας και πάμε να την ακούσουμε παρέα!


1. Donkeys – Down the line:
Ξεκινώντας με τους Donkeys, το indie συγκρότημα από την Καλιφόρνια, το τραγούδι τους αυτό μας παρασύρει σιγά-σιγά, σαν να μας παίρνει ο ύπνος και να ταξιδεύουμε στο πιο όμορφο όνειρο, σε μακρινές ακρογιαλιές, βράδια και αναμμένες φωτιές στην άμμο και στις καρδιές. Για όσους δεν γνωρίζουν τους «γαϊδάρους», αξίζει να τους ψάξετε. Το συγκρότημα λέμε, μην μπερδεύεστε. Τους άλλους αφήστε τους να γκαρίζουν.




2. Damien Rice – Coconut skins:

Τι να πει κανείς για αυτόν τον άνθρωπο; Ο Ιρλανδός κοκκινοτρίχης μουσικός του folk και indie rock σε κάθε του τραγούδι μας παρασύρει με τη μελωδική φωνή του και τους ευφάνταστους στίχους του σε μια καινούρια περιπέτεια ή σε κάποια παλιά ανάμνηση. Το συγκεκριμένο τραγούδι σου θυμίζει να ζεις την κάθε στιγμή με πάθος. Εξάλλου, yolo!



3. Lumineers – Ho Hey:

Οι Lumineers, το folk rock συγκρότημα από το Colorado, έγιναν γνωστοί στα αυτιά του ελληνικού κοινού με ένα πιο πρόσφατο τραγούδι τους, το "Sleep on the floor", εξίσου όμορφο, όχι όμως τόσο ταξιδιάρικο. Το "Ho Hey" είναι ένα από τα πιο φωτεινά τραγούδια, ικανά να φέρουν τη χαρά ακόμα και στις πιο σκούρες μέρες. Αν ταξιδεύετε με το ταίρι σας ακόμα καλύτερα, μπορείτε και να του το αφιερώσετε!




4. Vance Joy – Riptide:

Ο Αυστραλός τραγουδιστής του indie folk και indie pop, Vance Joy, έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του, το 2014, και το Riptide ήταν μέσα στον πρώτο του δίσκο. Για καιρό έπαιζε στα ραδιόφωνα ανεβάζοντας το κομμάτι από τα πρώτα στα charts. Φέτος, το 2018, έβγαλε και τον επόμενό του δίσκο με όνομα "Nation of two". Όσοι πιστοί, προσέλθετε παρακάτω!




5. Tribalistas – Ja sei namorar:

Πώς είναι δυνατόν να ακούσεις αυτό το τραγούδι και να μην σου ανέβει κατευθείαν η διάθεση, χτυπώντας κόκκινο; Ο χορευτικός και χαρούμενος ρυθμός του είναι ικανός να σου κολλήσει στο μυαλό για ώρες και να το σιγοτραγουδάς σε άσχετες στιγμές, πλένοντας πιάτα ή συμμαζεύοντας το σπίτι. Φυσικά, θα καταλάβεις ότι αυτή η μελωδία που μουρμουρίζεις τόση ώρα, κάνοντας τις αγγαρείες να κυλάνε γρήγορα, δεν μπορεί παρά να είναι το τραγούδι των Tribalistas, "Ja sei namorar".





6. Gogol Bordello – Wanderlust King:

Αγαπημένο punk rock συγκρότημα από τις Η.Π.Α, οι Gogol Bordelo, με Latin, folk και gypsy επιρροές δημιούργησαν ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια για road trip, καθώς το δείχνει και ο τίτλος του τραγουδιού. Τι είναι, όμως, Wanderlust; Βγαίνει από τις λέξεις Lust και Wandern που σημαίνουν πόθος και περιπλάνηση αντίστοιχα. Με λίγα λόγια δηλαδή η μανία για τα ταξίδια. Αν θέλεις κι εσύ να νιώσεις ο/η βασιλιάς/βασίλισσα του Wanderlust, πάτησε το play και άσε τη φαντασία σου ελεύθερη!





7. Sonics – Have Love, Will Travel:

Έλα παραδέξου το. Αυτό το τραγούδι το έχεις κι εσύ χορέψει μισό-μεθυσμένος σε κάποιο από τα ροκόμπαρα της πόλης. Στην αρχή αναρωτήθηκες ποιοι θεοί το λένε. Μετά το έψαξες ή όχι. Στην 2η περίπτωση είμαστε εμείς εδώ για να σου γνωρίσουμε τους Sonics, το garage rock/ rock and roll συγκρότημα από την Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. Απόλαυσε τους.





8. Iggy Pop – The Passenger:

"I am a passenger… and I ride and I ride…" Τα έλεγε ο Iggy σε αυτό το τραγούδι να αγναντεύετε τα αστέρια. Το κάνατε, δεν το κάνατε, ήρθε η ώρα να δυναμώσετε την ένταση και να αφεθείτε στη ζεστή φωνή του. Αν είναι βράδυ και έχετε κατασκηνώσει κάπου ή έστω είστε σε κάποια ταράτσα, ακόμα καλύτερα για να δείτε επιτέλους και τον νυχτερινό ουρανό με τα λαμπερά αστέρια να φωτίζουν δυνατά.





9. Kid Rock – All summer long:

Για αυτό το τραγούδι δεν θα πούμε πολλά γιατί τα λέει όλα. Τα πράγματα είναι απλά. Μην σκέφτεστε το αύριο και τραγουδήστε "Sweet Home Alabama". Προαιρετικό, να βρείτε και μια λίμνη.





10. Beatles – Love is all you need:

Οι Beatles ασφαλώς και δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα αγαπημένα σε όλους μας σκαθάρια θα κλείσουν αυτή την playlist με τον μοναδικό τους μαγευτικό τρόπο να εκθειάζουν την αγάπη σαν να είναι μια παγκόσμια γιορτή. Κι αυτό γιατί όταν ταξιδεύουμε αγαπάμε όλο τον κόσμο. Έτσι δεν είναι;





Αυτή ήταν η λίστα μας και ελπίζουμε να σας άρεσε! Είναι, βέβαια, μόνο κάποια τραγούδια που εμείς προτείνουμε μέσα στα τόσα χιλιάδες. Είτε στο αμάξι, με το αεράκι να χαϊδεύει το πρόσωπό σας, για μακρινές αποδράσεις, είτε στον Ο.Α.Σ.Θ. πατημένος σαν σαρδέλα για πιο κοντινούς προορισμούς, τα τραγούδια αυτά είναι έτοιμα να σου κρατήσουν συντροφιά. Θα ξυπνήσουν μέσα σου ένα mood -που όταν επιστρέψεις στην πόλη και χαθείς πάλι μέσα στα βιβλία- η ανάμνησή του θα σας κάνει αναμφίβολα να νιώσετε κι εσείς μια αιώνια ταξιδιάρα ψυχή!