ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ο Έντουαρντο Χαουρέγκι έρχεται στην Αθήνα και στη Λευκάδα


Ο Εντουάρντο Χάουρεγκι,
παρέα με την Ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ,
έρχεται στην Αθήνα και στη Λευκάδα

Ο Ισπανός Εντουάρντο Χάουρεγκι, ένας εκ των δύο συγγραφέων της σειράς «Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ», επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 10ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ ΛΕΑ(Λογοτεχνία Εν Αθήναις). Ο Χάουρεγκι, που εκτός από συγγραφέας είναι ψυχολόγος, ειδικευμένος στη θετική ψυχολογία και το χιούμορ, θα βρεθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31), όπου συντροφιά με τη μεταφράστρια Καλλιρόη Τσολακίδου θα παρουσιάσουν σε μικρούς και μεγάλους τη μαγική αυτή σειρά και με τη βοήθεια του κοινού θα προσπαθήσουν να πάρουν το πιστόλι λέιζερ από τον Κάπτεν Χουκ, να σώσουν τον Πίτερ Παν και να επαναφέρουν κλασικά παραμύθια στην αρχική τους κατάσταση.


Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στις 7:30 το απόγευμα, στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός», στη Λευκάδα.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Στις εκδηλώσεις θα υπάρχει διερμηνεία από τα ισπανικά στα ελληνικά.

Ο Χάουρεγκι μαζί με τον Ιταλό συγγραφέα Πιερντομένικο Μπακαλάριο κρύβονται πίσω από το ψευδώνυμο Έντουαρντ Μπέρι και συνδυάζοντας τις δυνάμεις και τη φαντασία τους γράφουν στα αγγλικά τη διασκεδαστική αυτή σειρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 99 ετών και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τέσσερις τίτλους: 1. Το χαμένο βιβλίο, 2.Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός, 3. Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος, 4. Η Αλίκη στη Χώρα της Βαρεμάρας (όλα σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη).

Πρωταγωνιστές της σειράς δύο παιδιά, η Άλμπα και ο Ντιέγκο, που με τη βοήθεια της θείας τους, μιας ξεχωριστής ιδιοκτήτριας βιβλιοπωλείου, αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή: να ξαναβάλουν σε τάξη όλα τα κλασικά παραμύθια, καθώς η παγκόσμια λογοτεχνία κινδυνεύει να καταστραφεί από έναν δαιμόνιο επιχειρηματία! Παράλληλα, η Ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, ένα καινούργιο βιβλίο που μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να διαβάσουν, εξαφανίζεται μία μέρα πριν από την κυκλοφορία του. Το χειρότερο όμως είναι πως όλοι οι ήρωές της, καλοί και κακοί, μάγοι και μάγισσες μπερδεύτηκαν με ήρωες από τα κλασικά παραμύθια, όπως ο Πίτερ Παν, Το νησί των θησαυρών, Πινόκιο, Μάγος του Οζ, Οι τρεις σωματοφύλακες, καταστρέφοντας τις ιστορίες αυτές για πάντα! Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να λύσουν το μυστήριο και να αποτρέψουν την καταστροφή των ιστοριών;