ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 21/06


Το καλοκαίρι μπορεί να ήρθε, αλλά μάλλον ο καιρός θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να πάρει κανείς την παρέα του και έχοντας μαζί τους popcorn να απολαύσουν κάποια από τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη. Αυτή την εβδομάδα τέσσερις νέες ταινίες έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας και εμείς σας τις περιγράφουμε αναλυτικά παρακάτω. 

Με τα ινία της σκηνοθεσίας να είναι στα χέρια του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα και με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Όσκαρ Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέρ Μπαρδέμ έρχεται η ταινία με τίτλο: 

Αγαπώντας τον Πάμπλο

Η ταινία καταγράφει την άνοδο και πτώση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, Πάμπλο Εσκομπάρ και την ερωτική του σχέση με τη διασημότερη δημοσιογράφο της Κολομβίας, Βιρχίνια Βαγιέχο. Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της Βαγιέχο με τίτλο «Loving Pablo, Hating Escobar». 



Οι Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουει, Μίντι Κάλινγκ, Σάρα Πόλσον, Ακουαφίνα, Ριάνα και Ελένα Μπόναμ Κάρτερ ενώνουν τις δυνάμεις τους και εμφανίζονται στην περιπέτεια με τίτλο: 

Η Συμμορία των 8

Πάνε πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες... Τόσο πήρε στην Ντέμπι Όσεαν να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες, ξεκινώντας από την παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου Μίλερ. Μαζί, προσλαμβάνουν και τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα, την πορτοφολού Κοστάνς, την εξπέρ στις διαρρήξεις Τάμι, τη χάκερ Νάιν Μπολ και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ. Ο στόχος είναι $150 εκατομμύρια δολάρια σε διαμάντια - διαμάντια που θα βρίσκονται στο λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ, η οποία θα παρουσιάζει την εκδήλωση της χρονιάς, το Met Gala. Το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Όμως όλα πρέπει να τρέξουν ρολόι, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή. 


Στην βαλίτσα της η επόμενη ταινία έχει ένα Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι 2017 και μια συμμετοχή στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017.  

Κρυφή συνταγή

Σε αυτή τη μυστική συνταγή για τα σκευάσματα της απώλειας και της λαχτάρας, οι άνθρωποι αποζητούν την ίδια γλυκιά γεύση της ζωής, πέρα από τα σύνορα της καταγωγής και της κουλτούρας τους. Ο Τόμας, ένας ταλαντούχος Γερμανός ζαχαροπλάστης, είναι ο εραστής του Ορεν, ενός παντρεμένου άνδρα από το Ισραήλ, που επισκέπτεται συχνά το Βερολίνο για δουλειές. Όταν ο Ορεν σκοτώνεται σε τροχαίο, ο Τόμας ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ για να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του αγαπημένου του. Έτσι, θα πλησιάσει τη γυναίκα του, την Ανάτ, κρατώντας κρυφή την ταυτότητά του και προτείνοντάς της να δουλέψει στο καφέ της. Εκείνη δέχεται. Τα γλυκά που φτιάχνει θα φέρουν κοσμοσυρροή στο κατάστημα, αλλά ο ίδιος κάνει δύο βασικά λάθη: δεν χρησιμοποιεί κόσερ υλικά και αδυνατεί να προβλέψει πού θα καταλήξει η σχέση του με τη νεαρή χήρα. Και προκειμένου να προστατέψει την πραγματική του ταυτότητα θα τραβήξει το ψέμα του μέχρι απροσδόκητα άκρα.


Η πολυβραβευμένη ισπανική ταινία, μία αληθινή ιστορία της Κάρλα Σιμόν, έρχεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, έχοντας κατακτήσει μία σειρά από βραβεία όπως: επίσημη Πρόταση της Ισπανίας για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ, Υποψήφια για 8 Βραβεία Γκόγια, Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Τμήμα Generation Φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Μάλαγα και Βραβείο Σκηνοθεσία & Κοινού Φεστιβάλ BAFICI. 

Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι

Η εξάχρονη Φρίντα κοιτάζει σιωπηλά τα τελευταία αντικείμενα που μπαίνουν σε κουτιά στο διαμέρισμα της μητέρας της που έχει πεθάνει. Αποχαιρετώντας την, οι φίλοι της ακολουθούν το αυτοκίνητο κουνώντας τα χέρια τους. Αν και η οικογένεια του αγαπημένου θείου της την υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, η Φρίντα χρειάζεται πολύ καιρό να συνηθίσει το νέο της σπίτι στην εξοχή, μακριά από τη Βαρκελώνη. Οι στιγμές παιδικού ενθουσιασμού και ξεγνοιασιάς, εναλλάσσονται με μοναχικές σκέψεις. Το βράδυ, η Φρίντα προσεύχεται για τη μητέρα της, που της λείπει τόσο πολύ, ενώ την ημέρα προσπαθεί να βρει τη θέση της σε αυτή τη νέα ζωή.



Καλές κινηματογραφικές προβολές!