ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η εβδομαδιαία θεατρική ατζέντα της Townsendia (21/05 – 27/05)



\Διανύουμε ουσιαστικά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και θεωρούμε πως ο ιδανικότερος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε σωστά την άνοιξη είναι, φυσικά, το θέατρο. Έτσι, για άλλη μια εβδομάδα επιλέξαμε για εσάς τις πιο αξιόλογες και ποιοτικές παραστάσεις που θα σας συντροφεύσουν και θα κλέψουν τις εντυπώσεις σας. Ας τις δούμε μια-μια…

'Για τη Μαρίτα' του Αριστοτέλη Χαϊτίδη στο Θέατρο Τ


Μετά από μεγάλη επιτυχία σε θέατρα του γερμανόφωνου χώρου, το έργο του Αριστοτέλη Χαΐτίδη «Για τη Μαρίτα» με την Έρη Μπακάλη παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία του ιδίου και για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, μόνο για δύο παραστάσεις στις 21 και 22 Μαΐου στο Θέατρο Τ.

Σε αυτό το έργο, ο Αριστοτέλης Χαΐτίδης επιχειρεί την προσέγγιση συναισθημάτων μέσω μιας εσωτερικευμένης ερμηνείας, αλλά και της ιδιαίτερης μουσικότητας της γλώσσας. Καθώς το πρωτότυπο έχει γραφτεί στα Γερμανικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόδοσή του στα Ελληνικά, καθώς διερευνούνται άλλες πτυχές του κειμένου.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΤΑ' ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΪΤΙΔΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ

'Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων' στο Θέατρο Φαργκάνη


Οι ήρωες του ΑΡΚΑ μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σημείο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά, ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ, 22,23 & 24 Μαΐου ! ωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων' στο Θέατρο Φαργκάνη.

Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων' στο Θέατρο Φαργκάνη

'Ερωτευμένα Άλογα' στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών


Τα Ερωτευμένα άλογα αποτελούν το τρίτο μέρος μιας θεατρικής τριλογίας με τίτλο Το Άλλο το κανονικό, που προέκυψε από την ασφυκτιούσα ανάγκη των «Εν δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν προσωπικές και οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος. Το πρώτο μέρος της τριλογίας Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή Πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα, μια παραγωγή των «Εν δυνάμει», παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και στο Φεστιβάλ Αθηνών (2015) ενώ το δεύτερο, Το «Άλλο» σπίτι, μια παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και στα 51α Δημήτρια.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

'ΓΡΑΝΑΔΑ' του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ)


Μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές της χρονιάς, η «ΓΡΑΝΑΔΑ» του Γιάννη Καλαβριανού, έρχεται στη Θεσσαλονίκη μόνο για 9 παραστάσεις, από τις 17 έως τις 27 Μαΐου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).

Η «ΓΡΑΝΑΔΑ» είναι μια παράσταση για την απώλεια, τις συμπτώσεις που δένουν τις ζωές μας για πάντα, τις τροχιές των άστρων, τα γεγονότα που κανονικά δε θα έπρεπε να συμβούν και τους ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΓΡΑΝΑΔΑ' ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΜΣ

Επιστρέφει η 'Lolita Reversed' στη Θεσσαλονίκη


Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και… πάλι Θεσσαλονίκη! Το θεατρικό ταξίδι του “Lolita Reversed” του Χρήστου Καρασαββίδη, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται. Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα το “Lolita Reversed” επιστρέφει στις 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αθήναιον. Τρεις μοναδικές παραστάσεις για όσους δεν πρόλαβαν να το απολαύσουν ή για όσους θέλουν να το ξαναδούν, Παρασκευή 25, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαΐου στις 21:00.

Η πιο διάσημη παράνομη ερωτική ιστορία του κόσμου, σε μια ολοκαίνουρια εκδοχή δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρώπινης επιθυμίας και τα όρια του σύγχρονου θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Επιστρέφει η 'Lolita Reversed' στη Θεσσαλονίκη

'Γράμματα σ’ ένα φίλο Γερμανό' του Αλμπέρ Καμύ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών


Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.) παρουσιάζει την παράσταση «Γράμματα σ’ ένα φίλο Γερμανό», του Αλμπέρ Καμύ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, 24- 27 Μαΐου και ώρα 21:00.

Η παράσταση ανέβηκε τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 στην Κρήτη, ενώ ταξίδεψε και στην Αθήνα, στο θέατρο «Επί Κολωνώ».  Ερμηνεύει η Σοφία Δερμιτζάκη και σκηνοθετεί η ίδια μαζί με τη Στέλλα Κουφάκη.

Η παράσταση στηρίζεται σε τέσσερις επιστολές του Αλμπέρ Καμύ σε έναν φανταστικό φίλο του Γερμανό, γραμμένες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι επιστολές αυτές εκδόθηκαν εκτός Γαλλίας, που βρισκόταν τότε υπό γερμανική κατοχή, σε λίγα αντίτυπα. Ο Καμύ, μετά την απελευθέρωση, αρνήθηκε να τις επανεκδώσει.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'Γράμματα σ’ ένα φίλο Γερμανό' του Αλμπέρ Καμύ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών