ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

'ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟΡΓΗΣ' ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Βασιλικό Θέατρο
Βασιλείου Γεωργίου 1, Θεσσαλονίκη

''ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟΡΓΗΣ''
Μουσικοχορευτική παράσταση 
"Πήρα την στράτα την παλιά..."
Κυριακή 27 Μαΐου

“Το παλιό σκαρί έτριξε δυνατά. Aνοιξα τα μάτια μου απότομα από τον ύπνο. Το στόμα μου ήταν γλυφό απ' την αλμύρα.... Η ίδια αίσθηση που είχα ακριβώς πριν από 20 χρόνια κάνοντας την ίδια διαδρομή ανάποδα...”

Ένας νέος, εμπορευόμενος για χρόνια κάπου στη Δύση, ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής προς την πατρίδα του, την Κωνσταντινούπολη. Διαλέγει μια διαδρομή τόσο παλιά, όσο και τα τραγούδια που θ’ ακούσει στο πέρασμά του. Με συντροφιά ένα άλογο διασχίζει την αρχαία Εγνατία οδό, από το Δυρράχιο και τα χωριά της Ηπείρου, την Οχρίδα και τη Φλώρινα ως τον κάμπο της Θεσσαλονίκης, κι από ‘κει στο Παγγαίο, στα χωριά της Δράμας και στις πεδιάδες της Θράκης, μέχρι πια να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη και το πατρικό του σπίτι.

Σας περιμένουμε για ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες, τραγούδια και χορούς...

Λίγα λόγια για τα Βήματα Στοργής:

Τα “Βήματα Στοργής” ξεκίνησαν ως σκέψη to 2016 από πέντε χοροδιδασκάλους με κοινά οράματα και πεποιθήσεις σε ό,τι αφορά στον παραδοσιακό χορό. Πίστη μας είναι πως οποιαδήποτε ενασχόληση με την παράδοση πρέπει να έχει ως αφετηρία και βάση τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε τα έσοδα της εκδήλωσης να διατεθούν σε ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, ελπίζοντας πως έτσι θα παρέχουμε έστω και μια μικρή βοήθεια σε συνανθρώπους μας. Ελπίζουμε πως τα “Βήματα Στοργής” θα γίνουν θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Βήματα στοργής, βήματα παράδοσης, βήματα ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο...

Τα πρώτα "Βήματα στοργής" έλαβαν χώρα στις 4 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και ολα τα έσοδα διατέθηκαν στο Σωματείο αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ατόμων με ειδικές ανάγκες "ΣΩΤΗΡ". 

Τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα δοθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Βασιλικό Θέατρο
Διεύθυνση: Βασιλείου Γεωργίου 1, Θεσσαλονίκη
Ημέρα και ώρα Παράστασης: Κυριακή 27 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 ευρώ