ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΑΛΙΚΗ ΤΣΑΚΟΥΜΗ: ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ



Η Αλίκη Τσακούμη, τελειόφοιτη του τμήματος κινηματογράφου, θα είναι αυτό το Σάββατο στο Υπόγειο  με αφορμή το Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης για να μας χαρίσει μία απίστευτη βραδιά γέλιου μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν το κουράγιο και το θάρρος να κάνουν stand up comedy. Μαζί μιλήσαμε για την τέχνη του stand up, για τα θέματα για τα οποία συνήθως της αρέσει να μιλάει και το μέλλον. Απολαύστε παρακάτω! 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το stand up comedy;


Δεν με θυμάμαι να το αποφασίζω. Αυτό που θυμάμαι είναι πως όταν είδα τις ανακοινώσεις για τα open mic προσπάθησα πάρα πολύ να μην πάω να παίξω ένα 5λεπτο. Έλεγα κάθε μέρα με συνέπεια ότι ως προς το stand up η θέση μου είναι στο κοινό, ότι έχω ήδη αποφασίσει με τι θέλω να ασχοληθώ και ότι αυτό δεν είναι για μένα. Τελικά όλα αυτά δε δούλεψαν και πήγα.

Πιστεύεις μπορεί κάποιος νέος σήμερα στην Ελλάδα να βιοποριστεί από το stand up comedy;

Πιστεύω απ την κωμωδία ναι. Τώρα απ το stand up comedy μόνο συγκεκριμένα, πάλι ναι αλλά εξαρτάται τι εννοείς νέος.

Θα ήθελες να αφιερωθείς αποκλειστικά στο stand up ή ταυτόχρονα σου αρέσει να έχεις κι άλλες ασχολίες;

Μ αρέσει ή όχι πάντα είχα κι άλλες ασχολίες. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να μην ασχολούμαι με τίποτα άλλο εκτός απ το stand up, γιατί δε μου συνέβη ποτέ για να μπορώ να το πω με σιγουριά. Υποθέτω όμως πως αν μου συνέβαινε θα ήμουν χαρούμενη.

Ποιες είναι αυτές; 

Το καλοκαίρι παίρνω πτυχίο από τη σχολή μου, το τμήμα κινηματογράφου ΑΠΘ κι επίσης έχω και μία πρωινή δουλειά.

Θα έλεγες ότι το stand up comedy είναι λιγάκι ανδροκρατούμενο, αν ναι γιατί;

Μου άρεσε όπως το έθεσες, ναι θα έλεγα ότι είναι λιγάκι ανδροκρατούμενο επειδή έχει άντρες στην πλειοψηφία.

Πιστεύεις ότι η κοινωνία έχει ανάγκη το stand up comedy;


Απόλυτα γιατί συνήθως είναι ή καταθλιπτική ή οργισμένη ή μπερδεμένη τουλάχιστον. Πώς εμπνέεσαι τα θέματα για τα οποία μιλάς όταν είσαι επί σκηνής; Σπάνια χρησιμοποιώ τη λέξη εμπνέομαι, συνήθως λέω ότι τα διαλέγω ακριβώς γιατί τα θέματα αυτά είναι απλά και πρακτικά από το περιβάλλον μου και σπανιότερα κάτι που φαντάστηκα. Τα διαλέγω αξιολογώντας τα αστεία που μου προσφέρουν. Θα έλεγες δηλαδή ότι βασικά διαλέγω τα αστεία και μετά κοιτάω με τι θεματικές κατέληξα. 

Για να φτάσεις σ’ ένα τελικό αποτέλεσμα έχουν προηγηθεί πολλές πρόβες με τον εαυτό σου προηγουμένως ή υπάρχει και αυτοσχεδιασμός;

Δεν πιστεύω καθόλου ότι είναι το ένα ή το άλλο εδώ. Έχεις κάνει πάρα πολλές πρόβες με τον εαυτό σου και επίσης μπορεί να αυτοσχεδιάσεις.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου θέματα για τα οποία σου αρέσει να μιλάς και γιατί;

Δεν έχω αναπτύξει καμιά ιδιαίτερη αγάπη σε θεματολογίες για την ώρα , όταν παίρνω το μικρόφωνο δεν το κάνω γιατί θέλω να μιλήσω για ένα θέμα, αλλά γιατί θέλω να κάνω το κοινό να γελάσει δυνατά. Έχει παρατηρηθεί βέβαια ότι έχω μαζέψει αρκετά θέματα που θα μπορούσες να πεις «γυναικεία» όπως η αποτρίχωση , το καμάκι στο δρόμο, καφρίλες που κάνουν οι άντρες στο σεξ, την εφηβεία στα κορίτσια κλπ.

Τι σου προσφέρει το stand up comedy; 

Απο την πρώτη φορά που έπαιξα, μία μέρα που έχω παράσταση είναι μία καλή μέρα. Θα ήθελες να φύγεις στο εξωτερικό; Δεν έχω ζήσει έξω για πάνω από μήνα, οπότε δεν ξέρω ούτε αν θα μου πήγαινε ούτε αν θα μπορούσα.

Θα ήθελες να μας αποκαλύψεις κάτι από τα μελλοντικά σχέδια σου;

Η πρώτη μου σόλο παράσταση μετά το Athens Comedy Festival θα παρουσιαστεί και στο Alexandroupoli Comedy Festival ως work in progress και μετά συνεχίζουμε τη διόρθωση και το γράψιμο.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ