ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΙΖΑΝΗΣ: ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΜΦΥΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ


Δυναμικός, με πολύ χιούμορ και αυθορμητισμό, ο Αλέξανδρος Χαριζάνης μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας με μεγάλη προθυμία και φυσικά με μία δόση χιούμορ. Πρόκειται για έναν χαρισματικό κωμικό με σπουδές στη μουσική και το θέατρο.

Πείτε μας λίγα λόγια για το φεστιβάλ κωμωδίας όπου θα λάβετε μέρος. Πώς προέκυψε;

Ήταν κάτι που σκεφτόμασταν χρόνια, ζηλεύοντας τα υπάρχοντα φεστιβάλ της πόλης, παρέα με τα παιδιά που το τρέχουν όλο αυτό το διάστημα. Δυστυχώς επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να είμαι στην ομάδα των διοργανωτών, συμμετέχω πάντως σε 4 δρώμενα και διεκδικώ επάξια τον τίτλο του μαϊντανού του φεστιβάλ!

Θα παρουσιάσετε κάτι που αφορά τον αυτοσχεδιασμό. Θα είναι όλα αυθόρμητα ή θα έχετε καμία καλή κωμική ατάκα έτοιμη;

Η ερώτηση που μας κάνουν κάθε φορά... Η απάντηση είναι απλή: στον αυτοσχεδιασμό το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να έχει κάτι έτοιμο, διότι όλες οι προτάσεις έρχονται από το κοινό και πάνω σε αυτές δημιουργούμε ολόκληρους κόσμους και ιστορίες. Οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι εντελώς άκυρο να έχεις προετοιμάσει το οτιδήποτε καθώς δεν μπορείς να μαντέψεις από πριν το που θα προτείνει το κοινό να πάει το έργο. Αν μπορούσαμε να μαντέψουμε, σίγουρα θα ακολουθούσαμετο επάγγελμα του μέντιουμ καθώς βγάζει περισσότερα χρήματα απ' αυτό του περφόρμερ.

Γνωρίζουμε ότι παρουσιάζετε το κωμικό μαγκαζίνο The Bondage Family στον 1055 Rock. Τι κοινά/διαφορές πιστεύετε ότι έχουν το κωμικό στοιχείο στο ραδιόφωνο με το κωμικό στοιχείο στο live performing;

Η σύνδεση είναι άμεση καθώς και στα δύο βγάζεις προς τα έξω κομμάτια του εαυτού σου. Επίσης και στα δύο γίνεσαι καλύτερος με τα χρόνια. Ή έτσι ελπίζω. Η βασική διαφορά είναι πως στην σκηνή διαθέτεις όλα τα εκφραστικά όπλα που έχεις στην φαρέτρα σου: φωνή, σώμα, εκφράσεις του προσώπου. Στο ραδιόφωνο ότι κάνουμε μόνο με την φωνή! Το οποίο έχει μοναδικό ενδιαφέρον, καθώς αφήνει στον ακροατή την ελευθερία να “συμπληρώσει” την υπόλοιπη εικόνα μέσα στο μυαλό του.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σας αγάπη, το θέατρο ή η μουσική;

Σίγουρα τα κανελόνια με κιμά. Τα υπόλοιπα 2 δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω, οπότε ας τα βγάλουμε ισοπαλία.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το ραδιόφωνο;

Μεγάλωσα ακούγοντας κασέτες με κωμικούς δίσκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που “πάντρευαν” την κωμωδία με την μουσική, μέσα από μικρά σκετς, μονολόγους, τραγούδια κτλ. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως αυτό ήταν που με οδήγησε στο να ψάξω τρόπο να εκφραστώ κι απ' αυτόν τον δρόμο.

Ποιο είναι το καλύτερο και το χειρότερο σχόλιο που σας έχουν κάνει για τη δουλειά σας;

Το καλύτερο σχόλιο είναι ένα φιλί που προσπάθησε να μου δώσει μια κοπέλα στα καλά καθούμενα. Το χειρότερο σχόλιο είναι επίσης το ίδιο φιλί καθώς η κοπέλα έμοιαζε ελαφρώς με τον θείο μου τον Ιάκωβο, οπότε ήταν πραγματικά δύσκολα.


Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να διατηρήσει κανείς το χιούμορ και το κέφι του στην Ελλάδα της κρίσης;

Η κρίση δεν παίζει κανένα ρόλο. Αν έχεις χιούμορ, το έχεις. Αν είσαι μίζερος άνθρωπος που γκρινιάζει όλη την ημέρα, είσαι. Δεν θα σε αλλάξει ούτε η κρίση ούτε η ευημερία. Κι όταν λέω να έχεις χιούμορ, δεν εννοώ απαραίτητα να λες αστεία. Οι περισσότεροι προσωπικοί μου φίλοι ζουν την ζωή τους με χιούμορ, χωρίς να μπορούν να σου πουν σωστά ούτε ένα ανέκδοτο. Απ' την άλλη έχω δει πολλούς συναδέλφους που ενώ σου προκαλούν αβίαστα το γέλιο μέσα από την εξαιρετική δουλειά τους, στην προσωπική τους ζωή να κουβαλάνε μια αισθητική “βαρύ πεπόνι” που τους κάνει αφόρητα βαρετούς.

Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε ως άνθρωπο; Ως Αλέξανδρο;

Δεν θα έλεγα πως ξεχωρίζω. Κάνω τα δικά μου όπως τόσοι άλλοι, προσπαθώντας να εκφραστώ και να αισθάνομαι καλά. Κι όποιος ψηθεί, έρχεται να με δει ή βάζει να με ακούσει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Πρώτα απ' όλα το Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης! Ιδιαίτερη θέση μέσα μου έχει το εγχείρημα που δοκιμάζουμε για πρώτη φορά μαζί με τον δημιουργό comic Σταύρο Κιουτσιούκη. Σε αυτή την παράσταση μέσω του improv. comedy στήνω τις ιστορίες με βάση τις προτάσεις του κοινού, ενώ παράλληλα ο Σταύρος κάνει live sketching τις εικόνες αυτών των ιστοριών. Από εκεί και πέρα, παρουσιάζω και το show της εκπομπής μου στις 25 Μαΐου στο 8Ball Club, στα Λαδάδικα. Σας περιμένουμε σε όποια επιλέξετε να μας δείτε! 

Συνέντευξη: ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΜΑΛΙΔΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ