ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές πρεμιέρες - Πέμπτη 24/05

Πέντε νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα λίγο πριν τελειώσει ο Μάιος. Οι λάτρεις των ταινιών θα έχουν λίγες, αλλά αρκετά καλές επιλογές. Αυτή την εβδομάδα έχουμε το ντεμπούτο μιας ταινίας του Paolo Virzi γυρισμένη εξολοκλήρου στην Αμερική με πρωταγωνιστές δύο από τα πολύ γνωστά ονόματα μιας άλλης εποχής. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν δύο ταινίες περιπέτειας και δράσης γνωστές στους φίλους του είδους. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείψει από τις προτάσεις μας μια γαλλική κομεντί. Ένα ταξίδι στη πόλη του φωτός, που θα μας συνεπάρει με τον ρομαντισμό του. Από την πόλη του φωτός θα περάσουμε στη νύχτα και στα σκοτεινά της μυστικά για να κλείσουμε με μία ταινία, που θα μας δείξει όλες τις πτυχές της παρανομίας... Πάμε μαζί να μάθουμε για τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στη χώρα μας... 

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της ως Επίσημη Συμμετοχή στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο 2017, στο Φεστιβάλ της Βενετίας και στο δικό μας Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι η ταινία με τίτλο: 


Ταξίδι Αναψυχής

Η ερμηνεία της Helen Mirren απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία των δύο θρύλων πρωταγωνιστών, Mirren και Sutherland, μετά από 27 χρόνια όταν και πρωταγωνίστησαν μαζί. Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από 50 χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι. Αποτελεί μια οδύσσεια μέσα από τις πόλεις φαντάσματα, τα έρημα πάρκα, τα ξεχασμένα τουριστικά αξιοθέατα και τους ετοιμόρροπους δρόμους της Αμερικής, δοσμένη με χιούμορ, τρυφερότητα, αλλά και ειρωνεία. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η ιστορία της Έλα και του Τζον: των ανθρώπων που συνάντησαν, των εμποδίων που ξεπέρασαν, των εμπειριών που έζησαν, της αγάπης που μοιράστηκαν και του θάρρους τους να διεκδικήσουν πίσω το δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Michael Zadoorian η τρυφερή ταινία του Paolo Virzi είναι μια πραγματική απόλαυση για το κοινό γεμάτη χιούμορ και πολλές στιγμές συγκίνησης. 

Προσωπικό μήνυμα της Dame Helen Mirren στους θεατές της ταινίας:

Η ταινία «Ταξίδι Αναψυχής» είναι μια πανανθρώπινη ιστορία για την αληθινή αγάπη, για το τι συμβαίνει όταν ψιθυρίζεις στον άλλο: "για πάντα μαζί" μέσα από την ανθρώπινη, μεσογειακή ματιά του Paolo Virzi. Και είναι επιπλέον ενα κλασικό, αμερικάνικο road movie.Με τον θρυλικό Donald Sutherland έχουμε μια τέτοια χημεία που θα πίστευες ότι υπήρξαμε όντως παντρεμένοι όλα αυτά τα χρόνια! Λάτρεψα αυτήν την ταινία και εύχομαι να το διασκεδάσετε κι εσείς όπως κι εγώ. 
Με αγάπη,
Helen


Επιβιβαστείτε στο Millennium Falcon για ένα ταξίδι σ’ ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά στο... 
Solo: A Star Wars Story

Μια καινούρια ιστορία με τον πιο αγαπημένο απατεώνα του διαστήματος. Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Chewbacca και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος που λέγεται Star Wars.


Γαλλική κομεντί που έρχεται μετά από κάποιο καιρό στη χώρας μας. 

Ξυπόλητοι στο Παρίσι 

Η Φιόνα, μια βιβλιοθηκάριος από μικρή καναδική πόλη, λαμβάνει γράμμα απελπισίας από την 93χρονη θεία της Μάρθα που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα μπαίνει στο πρώτο αεροπλάνο και ανακαλύπτει πως η θεία είναι εξαφανισμένη. Μέσα σε έναν κυκεώνα καταστροφών, γνωρίζει τον Ντομ, έναν γοητευτικό και εγωμανή άστεγο, ο οποίος δεν την αφήνει μόνη.


Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Αυτή είναι η αρχή της ταινίας με τίτλο:
Taxi 5 

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari. Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει.


Σε σκηνοθεσία Βον Στέιν και με πρωταγωνιστές τους:  Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μάθιου Λιούις, Μάικ Μάγιερς, Μάξ Άιρονς, Ντέξτερ Φλέτσερ. Η επόμενη ταινία θα μας μεφταφέρει στη σκοτεινή πλευρά μιας πόλης και στην αναρχία της "νύχτας"

Τερματικός Σταθμός- Terminal 

Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια, ενός αινιγματικού επιστάτη και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή. Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.


Καλές προβολές!