ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Διάσημες ορχήστρες

Hangzhou Philharmonic Orchestra

Άλλο ένα σημαντικό μουσικό σύνολο, η νεαρή αλλά γεμάτη ενέργεια και επιτυχίες Φιλαρμονική Ορχήστρα του Χανγκτσόου (Hangzhou) από την Κίνα, εμφανίζεται την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου φέτος λαμβάνει χώρα μια... συμφωνική άνοιξη. Συγκεκριμένα, εξαιρετικές ορχήστρες από διάφορα σημεία του πλανήτη προσφέρουν στο ελληνικό κοινό μοναδικές συγκινήσεις και μια αντιπροσωπευτική εικόνα των συμφωνικών συνόλων ανά τον κόσμο, και μάλιστα με ένα εξαιρετικά προσιτό εισιτήριο που ξεκινά από τα 5 ευρώ

Μέσα στα μόλις 10 χρόνια λειτουργίας της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Χανγκτσόου κατάφερε να αναδειχθεί σε μία από τις καλύτερες ορχήστρες της Κίνας και σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κινέζικα συμφωνικά σύνολα παγκοσμίως. Η Ορχήστρα δίνει μεγάλη έμφαση στις συνεργασίες και μαζί της έχει συμπράξει ένας εντυπωσιακός αριθμός διάσημων μουσικών από όλο τον κόσμο (απλώς ενδεικτικά ο μαέστρος Zubin Mehta, ο πιανίστας Barry Douglas, η βιολονίστα Sarah Chang και η τσελίστα Natalia Gutman). 

Επίσης έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, που περιλαμβάνει ανταλλαγές μουσικών, υποτροφιών και μουσικής τεχνογνωσίας, δημιουργώντας μια εκτεταμένη βάση εξαίρετων μουσικών με την καλύτερη δυνατή διεθνή μουσική εμπειρία. Έχει επισκεφθεί σημαντικές ευρωπαϊκές αίθουσες και φεστιβάλ, ενώ στην τρέχουσα περιοδεία της, που περιλαμβάνει συναυλίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Ουγγαρία, επικεντρώνεται στη ρωσική παράδοση και τη σοβιετική μουσική του 20ού αιώνα, το ρεπερτόριο δηλαδή που θεωρείται διεθνώς ότι ανανεώνεται από τις κινεζικές ορχήστρες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς αποτελούν τη νέα ανερχόμενη δύναμη στον χώρο της εκτέλεσης της κλασικής μουσικής.


Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Yang Yang, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη βράβευσή του στον διαγωνισμό «Δημήτρης Μητρόπουλος» το 2006. Ως ένας από τους πλέον δραστήριους νέους διευθυντές ορχήστρας της Κίνας, ο Yang διατηρεί στενή συνεργασία με όλες τις κύριες ορχήστρες και λυρικές σκηνές της χώρας του και έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με μερικές από τις σπουδαιότερες ορχήστρες παγκοσμίως. Σήμερα, εκτός από καλλιτεχνικός διευθυντής και κύριος διευθυντής ορχήστρας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Χανγκτσόου, ο Yang Yang είναι επίσης μουσικός διευθυντής και κύριος διευθυντής ορχήστρας της Εθνικής Όπερας της Κίνας.


Σολίστας στη συναυλία θα είναι ο βιολονίστας Ning Feng, με εξαιρετικές σπουδές και σημαντικές διακρίσεις. Αναγνωρισμένος στο υψηλότερο επίπεδο στην Κίνα και εγκατεστημένος σήμερα στο Βερολίνο, κάνει μια λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία πραγματοποιώντας εμφανίσεις με σπουδαίες ορχήστρες. Ο Ning Feng έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως καλλιτέχνης ιδιαίτερης λυρικότητας και συναισθηματικής διαφάνειας, επιδεικνύοντας εξαιρετική δεξιοτεχνία και πραγματοποιώντας αξιοθαύμαστη τεχνική δεξιότητα, ενώ παίζει με ένα βιολί Stradivari του 1721, τον έξοχο ήχο του οποίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από τη σκηνή του Μεγάρου.

Πρόγραμμα 

Dmitri Shostakovich (1906-1975), Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 1 σε λα ελάσσονα, έργο 77
Sergei Rachmaninov (1873-1943), Συμφωνικοί χοροί, έργο 45

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Παραστάσεις: Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€, 5€ (μειωμένο)