ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 'ΡΕΒΑΝΣ' ΣΤΗ ΖΩΓΙΑ


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ
Ρεβάνς

Σάββατο 21 Απριλίου 2018, 22.00

Μια ιδιότυπη μουσική «Ρεβάνς» έρχονται να πάρουν ο Αστέρης Κωνσταντίνου και ο Χρήστος Παπαδόπουλος που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη Ζώγια, στην οδό Αλ. Σβώλου 54, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στις 22:00. Η βραδιά αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά της "Ρεβάνς" σε μελοποιημένη ποίηση της Μαρίας Σιτμαλίδου. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια του κλασσικού ελληνικού έντεχνου ρεπερτορίου με σημείο αναφοράς τον ποιητικό λόγο σημαντικών Ελλήνων στιχουργών, καθώς και δημιουργίες του Χρήστου και του Αστέρη σε στίχους δικούς τους.

Την βραδιά προλογίζει η Μαρία Σιτμαλίδου. Παίζουν: Αστέρης Κωνσταντίνου (ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνή), Χρήστος Παπαδόπουλος  (κλαρινέτο, φωνή), Αστέρης Τσαλίκης (πιάνο). Συμμετέχει φιλικά στο τραγούδι η Ελένη Δημοπούλου.

Πρόκειται για συνεργασία η οποία κλείνει μέσα της χρόνια προσωπικής και καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης. Η ιδέα άρχισε να ζυμώνεται από τον Αστέρη Κωνσταντίνου και τον Χρήστο Ελ. Παπαδόπουλο την περίοδο που ήταν συμφοιτητές στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέχρι που τον χειμώνα του 2017 άρχισαν οι διαδικασίες για την υλοποίησή της. Εδώ και ένα χρόνο η «Ρεβάνς» γυρίζει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και παρέα με φίλους μουσικούς (Αστέρης Τσαλίκης στο πιάνο, Δημήτρης Κύρου στην ηλεκτρική κιθάρα κ.α.) παρουσιάζουν δικές τους δημιουργίες, τραγούδια που δημιουργήθηκαν μέσα από τη μελέτη και την τριβή με τα δεδομένα της σύγχρονης καθημερινότητας, αλλά και των διαχρονικών ιδεών και αναζητήσεων, καθώς και τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουν σε μελοποιημένη ποίηση της Μαρίας Σιτμαλίδου.