ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ


Μύθοι και ιστορίες με διεθνές διαβατήριο

Μυθολογικά παραμύθια και ιστορίες νεοελληνικής μυθολογίας
μεταφράζονται και κυκλοφορούν στην αγγλική γλώσσα

Είναι ευρέως γνωστό πως η ελληνική μυθολογία και παράδοση μας χαρίζουν πλούσιες, υπερβατικές ιστορίες. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν να διαδώσουν αυτές τις ιστορίες στα πέρατα του κόσμου καινοτομώντας. Οι ήδη γνωστές σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σειρές «Μυθολογικά παραμύθια» και «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους μεταφράζονται στα αγγλικά (από επαγγελματίες μεταφραστές με μεγάλη εμπειρία στην αντίστροφη μετάφραση) και πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 12 Απριλίου 2018 από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με στόχο να διαβαστούν από ακόμα μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό. Και οι δύο σειρές χαρακτηρίζονται για την επιστημονική εγκυρότητα, την παιδαγωγική καταλληλότητα και την ποιότητα σε ό,τι αφορά το κείμενο και την εικονογράφηση.

Οι ανάγκες που καλούνται να καλύψουν τα βιβλία αυτά είναι πολλαπλές όπως διαπιστώνει κανείς παρατηρώντας το ρεύμα της εποχής. Απευθύνονται στους ολοένα και περισσότερους ξένους επισκέπτες που ταξιδεύουν στη χώρα μας και αναζητούν βιβλία στα αγγλικά για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους που να αφορούν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση και τη μυθολογία της χώρας μας, προκειμένου να τη γνωρίσουν καλύτερα. Εκτός από τους ταξιδιώτες, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ και ο αριθμός των μη ελληνόφωνων που εγκαθίστανται στη χώρα μας και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τη μακραίωνη ιστορία του νέου τόπου διαμονής τους.

Δεν ξεχνάμε επίσης και τους έλληνες γονείς που ψάχνουν για βιβλία κατάλληλα να εισαγάγουν τα παιδιά τους στην αγγλική γλώσσα και να εξασκηθούν σε αυτή, οπότε τι πιο ευχάριστο από τις ήδη γνωστές ιστορίες και τους αγαπημένους τους ήρωες; 

Συνολικά, πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα αγγλικά 20 βιβλία. 

Από τη σειρά «Μυθολογικά Παραμύθια», με την οποία επιχειρείται μια καινούργια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων, που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει την ψυχή του ανθρώπου, θα κυκλοφορήσουν 16 βιβλία.

Συγκεκριμένα:

Από τον κύκλο των ηρώων με συγγραφέα τη Μαρία Αγγελίδου και εικόνες της Ίριδας Σαμαρτζή:


Από τον κύκλο «Τέρατα» με συγγραφέα τον Κώστα Πούλο και εικόνες της Σοφίας Παπαδοπούλου:


Από τον κύκλο των θεών με συγγραφέα τον Κώστα Πούλο και εικόνες της Σοφίας Παπαδοπούλου:


Από τον κύκλο «Μεταμορφώσεις» με συγγραφέα τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και εικόνες του Βασίλη Γρίβα: 


Από τον κύκλο «Αγάπες» με συγγραφέα την Καλλιόπη Κύρδη και εικόνες της Σάντρας Ελευθερίου:


Όλα τα παραπάνω βιβλία περιλαμβάνουν στο τέλος εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στα αγγλικά.

Από τη σειρά «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» με συγγραφέα την Αγγελική Δαρλάση και διάφορους εικονογράφους θα κυκλοφορήσουν 4 βιβλία. Νεράιδες και ξωτικά, δράκοι και φίδια, γοργόνες, νάνοι και μάγισσες, πόρτες που κρύβουν θησαυρούς, τέρατα αλλά και γενναίοι ήρωες ζωντανεύουν στη νέα αυτή σειρά, η οποία είναι εμπνευσμένη από τους θρύλους, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας.

Συγκεκριμένα:


Και τα τέσσερα βιβλία της σειράς περιλαμβάνουν QR code με την αφήγηση της ιστορίας στα αγγλικά.