ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΣΤΗ ΖΩΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΕΠΗΣ


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ
Οι γειτονιές έχουν ψυχή…

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στη Ζώγια για το Πάρκο Τσέπης

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, 21.00
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, 21.00

Δυο μοναδικές βραδιές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες βρεθούν την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 21.00, στη Ζώγια, στην οδό Αλ. Σβώλου 54. Ο Δημήτρης Μυστακίδης με την κιθάρα του θα μας «ταξιδέψει» σε δρόμους του ρεμπέτικου και θα μας δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουμε στην προσπάθεια που κάνει η Πρωτοβουλία της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου για τη δημιουργία ενός συμμετοχικού Πάρκου Τσέπης. Τα έσοδα και από τις δυο βραδιές ο Δημήτρης Μυστακίδης θα τα προσφέρει ακριβώς γι αυτόν το σκοπό!


«Οι γειτονιές έχουν ψυχή. Και ψυχές. 
Αυτό συχνά το παραβλέπουμε, πληγώνοντας ή αγνοώντας ό,τι σημαντικό μας περιβάλλει. 
Γι’ αυτό με μεγάλη χαρά θα βρεθώ στη Ζώγια, στην Αλεξάνδρου Σβώλου και θα παίξω για τη ‘’Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου’’, την ενεργή ομάδα των κατοίκων της, που πήραν τη σπουδαία πρωτοβουλία να ξανακάνουν τη Σβώλου γειτονιά και τους κατοίκους της γείτονες. Θα παίξω και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί (ελπίζω), ρεμπέτικα, δηλαδή αστικά λαϊκά τραγούδια, που γράφτηκαν σε γειτονιές της Ελλάδας, αλλά και σε γειτονιές της Αμερικής από Έλληνες μετανάστες. Και θα στηρίξουμε έτσι την προσπάθεια των κατοίκων να φτιάξουν στην περιοχή το πρώτο Πάρκο Τσέπης στην Ελλάδα.
Καλή μας αντάμωση»
Δημήτρης Μυστακίδης


Η Πρωτοβουλία της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου δραστηριοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια στον ομώνυμο δρόμο και στα πέριξ αυτού, αναπτύσσοντας διάφορες πολιτιστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο, όπως το Δείπνο της Άνοιξης. 


Από τον προηγούμενο Απρίλιο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα συμμετοχικό Πάρκο Τσέπης σε ένα ξεχασμένο οικόπεδο που βρίσκεται στην γωνία της οδού Αγαπηνού με την Ιωάννου Μιχαήλ. Τα πάρκα αυτά είναι μικρές νησίδες πράσινου στις Γειτονιές της πόλης, όπου κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν, να διαβάσουν, να παίξουν, να φάνε το γεύμα τους, να πιουν τον καφέ τους, να καλλιεργήσουν, να γνωριστούν μεταξύ τους, να κουβεντιάσουν τα προβλήματα της Γειτονιάς τους και να σχηματίσουν ομάδες με άλλους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα π.χ. μουσικής, φιλαναγνωσίας, φωτογραφίας, streetart κ.ά., ξεφεύγοντας έτσι από την καθημερινότητα τους.