ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

AFTER THE CAMPSITE: ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - PROJECT ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


«AFTER THE CAMPSITE»
Μια παράσταση – project
Βασισμένη σε θεατρικό εργαστήριο νεαρών προσφύγων

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στις 21:00
Τετάρτη 2, Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στις 21:00

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση - project «After the Campsite» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, που ξεκινάει τον κύκλο παρουσιάσεων της, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 21.00 και την Τετάρτη 2, Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 21:00, στο Βασιλικό Θέατρο.

Μια παράσταση – project που αντλεί την έμπνευσή της από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ. Το πρότζεκτ δεν εστιάζει μελοδραματικά στο παρελθόν, τις χαμένες πατρίδες, όσα αφέθηκαν πίσω. Σκοπός του είναι να αναδείξει τους τρόπους που οι νέοι πρόσφυγες προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον. 

Η παράσταση έχει επιλεγεί από το «The Future of Europe – International Theatre Festival» του Κρατικού Θεάτρου της Στουτγάρδης, Schauspiel Stuttgart και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2018, μαζί με παραστάσεις του PiccoloTeatro του Μιλάνου, του Célestins Théâtreτης Λυόν, του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας, του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας της Βαρκελώνης και του Vigszinhaz της Βουδαπέστης.

Η δημιουργία της παράστασης - project «After the Campsite» αντλεί την έμπνευση της από το υλικό που συγκεντρώθηκε από το ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ.  

Πριν την έναρξη της παράστασης, θα παρουσιαστεί ο μονόλογος «Διογενεία» του  γνωστού και καταξιωμένου συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, που γράφτηκε ειδικά για την συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο Φεστιβάλ «The Future of Europe» του Κρατικού Θεάτρου της Στουτγάρδης (Schauspiel Stuttgart). Το μονόλογο ερμηνεύει ο Γιάννης Τσεμπερλίδης σε σκηνοθετική επιμέλεια Μιχάλη Σιώνα.


Σημείωμα σκηνοθέτη, βοηθού σκηνοθέτη, β’ βοηθού σκηνοθέτη, χορογράφου, ηθοποιών:

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Masoome, την Mohadeseh, την Aya, τη Nazanin,την Fateme, τον Daniel, τον Yunes, την Partiman, τον Elias, τον Mohammad,την Asifa, την Atifa, τον Morteza, την Sara, την Boshra, και τα υπόλοιπα παιδιά του εργαστηρίου για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ, τις οικογένειές τους, και όλους τους ανθρώπους σε παρόμοια κατάσταση.

Ευχαριστούμε θερμά τους: Αμαλία Κοντογιάννη, Αλέξη Τζένο, Χρήστο Μπρούφα,Σάββα Πατσαλίδη, Αθηνά Παραπονιάρη, Αναστασία Φούντα και τους μαθητέςτης (2ο Λύκειο Καλαμαριάς).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία, Συγγραφή κειμένου, Σκηνικά, Φωτισμοί: Μιχάλης Σιώνας, Κείμενο Προλόγου «Διογενεία»: Σωτήρης Δημητρίου, Μουσική σύνθεση: Γιάννης Τσεμπερλίδης, Μιχάλης Σιώνας, Ζωντανή εκτέλεση: Τιμολέων Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κίνηση: Έντι Λάμε, Βοηθός σκηνοθέτη: Νικόλας Μαραγκόπουλος, Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου, Γ’ βοηθός σκηνοθέτη: Βαΐτση Κωνσταντίνα (Πρακτική Άσκηση), Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζουν: Στεφανία Ζώρα, Τιμολέων Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης

«AFTER THE CAMPSITE»
Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στις 21:00
Τετάρτη 2, Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στις 21:00
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Διάρκεια: 60’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 5 €

ΑΝΕΡΓΟΙ: Δωρεάν (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων

ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών.

ΑΜΕΑ: Δωρεάν

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΘΒΕ: 
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): 
Δευτέρα: 8.30- 15.30
Τρίτη έως Κυριακή: 8:30 - 21:30

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30

Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30

Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 - 15:30 
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 20:00

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200