ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ - ΠΕΜΠΤΗ, 12/04


Με μια μεγάλη δόση γαλλικού κινηματογράφου έρχονται οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή τη Πέμπτη. Πολλές ταινίες με διαφορετική θεματολογία. Ρομαντικές, αισθηματικές, ταινίες κοινωνικές, θρίλερ, περιπέτειες, αστυνομικές μέχρι και κινούμενα σχέδια μπορούν να επιλέξουν οι φίλοι του κινηματογράφου. Κάποιες σίγουρα θα τις ξεχωρίσετε μιας και θα σας τραβήξουν λίγο παραπάνω το ενδιαφέρον. Εμείς σας κάνουμε μία σύντομη βόλτα σε όλες τις πρεμιέρες των κινηματογράφων. 

Σε σκηνοθεσία Σκοτ Σπιρ και με πρωταγωνιστές τους Μπέλα Θορν, Πάτρικ Σβαρτζενέγκερ, Κουίν Σέπαρντ, Κεν Τρέμπλετ, Σουλέκα Μάθιου και Ρομπ Ριγκλ το ρομαντικό νεανικό love story, μια ιστορία για τη δύναμη της θέλησης και του έρωτα 

Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου

Κινδυνεύοντας από την έκθεση στο φως του ήλιου, η 17χρονη Κέιτι περνάει την ημέρα της στο σπίτι συντροφιά με τον πατέρα της και την καλύτερή της φίλη. Τα βράδια όμως ο κόσμος της αλλάζει και γίνεται μαγικός: μπορώντας πλέον να κυκλοφορεί άφοβα, η Κέιτι περνά την ώρα της στον σιδηροδρομικό σταθμό, παίζοντας κιθάρα. Μια νύχτα, η μοίρα την ενώνει με τον Τσάρλι και οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά κατά τη διάρκεια ενός ιδανικού καλοκαιριού. Η αγάπη θα τους αλλάξει για πάντα – μπορεί όμως το όνειρο να κρατήσει; 



Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.  Μια ταινία που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος με αμείωτο ενδιαφέρον. 


Η προσβολή 

Στη σημερινή Βηρυτό, μια λεκτική διαμάχη παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βρίσκει τον Τόνι, έναν Λιβανέζο Xριστιανό, και τον Γιάσερ, έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα, στο δικαστήριο. Το τσίρκο που στήνουν τα μέσα ενημέρωσης γύρω τους δημιουργεί κοινωνική έκρηξη στο Λίβανο, αναγκάζοντας τον Τόνι και το Γιάσερ να επαναπροσδιορίσουν τις ζωές και τις προκαταλήψεις τους. 



Τα πλάσματα του «Rampage» θα ζωντανέψουν στη μεγάλη οθόνη από τον αναγνωρισμένο υπεύθυνο των VFX Κόλιν Στράους και την πέντε φορές βραβευμένη με Όσκαρ εταιρία οπτικών εφέ Weta Digital. Η ταινία αποτελεί την τρίτη συνεργασία των Τζόνσον και Πέιτον.

Rampage: Το Απόλυτο Χάος

Ο επιστήμονας πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε, ένας άνδρας που κρατάει τον κόσμο σε απόσταση, μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα που πήγε στραβά μεταμορφώνει τον πράο γορίλα σε ένα οργισμένο τέρας. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί που έχουν τροποποιηθεί με παρόμοιο τρόπο. Καθώς τα προσφάτως δημιουργημένα τέρατα διασχίζουν την Βόρεια Αμερική καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους, ο Οκόγιε συμμαχεί με έναν αναξιόπιστο γενετικό μηχανικό για να φτιάξουν ένα αντίδοτο, μέσα σε ένα πεδίο μάχης που συνεχώς χειροτερεύει, όχι μόνο για να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά και για να σώσει το τρομακτικό τέρας που ήταν κάποτε φίλος του.



Με βραβείο Κοινού της μπύρας Fischer στο 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Με τους Pierre Niney  και Charotte Gainsbourg σε σκηνοθεσία Eric Barbier η επόμενη ταινία μας αποπνέει αέρα Γαλλικό.

Η υπόσχεση της αυγής 

Από την παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι στην εφηβική του ζωή στη Νίκαια, κι από εκεί στα φοιτητικά του χρόνια στο Παρίσι και στην σκληρή του εκπαίδευση ως πιλότος κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ταινία αφηγείται την ρομαντική ιστορία του Ρομέν Γκαρί, ενός εκ των διασημότερων Γάλλων συγγραφέων. 


Η κυρία Τζέκιλ είναι μια ντροπαλή δασκάλα που περνάει δύσκολα εξαιτίας των συναδέλφων της αλλά και των μαθητών της. Τι θα γίνει όμως στην... 


Κυρία Χάιντ 

Μια νύχτα που βρέχει καταρρακτωδώς καθώς πραγματοποιεί ένα πείραμα στο εργαστήριο της, ένας κεραυνός την χτυπάει και πέφτει αναίσθητη. Όταν συνέρχεται νιώθει εντελώς διαφορετική και…η εμφάνιση της κυρίας Χάιντ σύντομα θα  έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μεθόδους διδασκαλίας της κυρίας Τζέκιλ!



Σε σκηνοθεσία Michael Apted, το σενάριο υπογράφει ο  Peter O’Brien και πρωταγωνιστούν οι Noomi Rapace, Orlando Bloom, Toni Collette, John Malkovich, Michael Douglas η επόμενη ταινία μας κρατά καθ' όλη την διάρκεια σε δράση...


Συνομωσία

Η Άλις  πρώην ανακρίτρια της CIA τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Όταν η CIA  συλλαμβάνει κάποιον που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, η Άλις  καλείται  πάλι να τον ανακρίνει. Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στο δρόμο για την Υπηρεσία  θα την κάνει να καταλάβει ότι  της την έχουν στήσει και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να βρει τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.


Ξαναγνωρίστε τον γκαφατζή Γκαστόν, τον ευέξαπτο κύριο Πρυνέλ, τη δεσποινίδα Ζαν με τη χαρακτηριστική αλογοουρά, τον αστυνόμο Λονγκταρέν και, βέβαια, τον τρομερό και φοβερό κύριο Ντε Μεσμεκέρ!

Γκαστόν, ο Γκαφατζής

Τρελές εφευρέσεις, γκάφες και καταστροφές «με το κιλό» δίνουν το παρών στις νέες περιπέτειες του ευφυούς πολυτεχνίτη που το μόνο που θέλει είναι να κάνει καλό στους γύρω του. Αλλά τελικά..


Έπειτα από την αναλυτική παρουσίαση των νέων ταινιών που κάνουν πρεμιέρα στη χώρα μας σας ευχόμαστε καλές κινηματογραφικές βραδιές.