ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ- ΠΕΜΠΤΗ, 05/04 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 8/4


Μεγάλη εβδομάδα και όπως κάθε χρόνο οι κινηματογραφικές πρεμιέρες αλλάζουν θέση στο ημερολόγιο. Έτσι, τη Μεγάλη Πέμπτη βγαίνει στους κινηματογράφους μία και μοναδική ταινία. Οι λοιπές νέες ταινίες κάνουν την εμφάνισή τους, όπως είναι αναμενόμενο, την Κυριακή του Πάσχα. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις ταινίες με τη σειρά που θα κάνουν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο στη χώρα μας. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη, η μόνη ταινία που έχει πρεμιέρα, είναι ένα δραματικό θρίλερ με την Έμιλι Μπλαντ και τον Τζον Κρασίνσκι. 

Ένα Ήσυχο Μέρος

Μια οικογένεια ζει σε ένα ήσυχο και απομονωμένο αγρόκτημα στο δάσος. Χρησιμοποιούν τη γλώσσα των κωφαλάλων, δεν κάνουν τον παραμικρό ήχο, αλλά όχι επειδή έχουν κάποιο σωματικό πρόβλημα. Ο λόγος είναι τρομακτικά απλός: εάν δεν μπορούν να σε ακούσουν, δεν μπορούν να σε κυνηγήσουν. Αλλά ο ήχος έρχεται από ένα μικρό ολέθριο λάθος.


Περνάμε στις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή του Πάσχα. Τρεις ταινίες και μεταξύ αυτών ένα κινούμενο σχέδιο. 

O Τζέισον Μπέιτμαν και η υποψήφια για Όσκαρ Ρέιτσελ Μακάνταμς πρωταγωνιστούν στη νέα μαύρη κωμωδία με τίτλο. 

Game Night

Κάθε εβδομάδα, ο Μαξ (Μπέιτμαν) και η Άννι (Μακάνταμς) είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια, μαζί με φίλους τους. Αυτή τη φορά όμως, ο Μπρουκς, ο χαρισματικός αδερφός του Μαξ, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη: τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού, δεν είναι τόσο ευδιάκριτα… Όπως, για παράδειγμα, όταν ο Μπρουκς πέφτει θύμα απαγωγής. Είναι αυτό μέρος του παιχνιδιού ή όχι; Αλλά καθώς οι έξι, ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, παίκτες τα παίζουν όλα για όλα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση και να κερδίσουν, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ούτε "παιχνίδι" παίζουν, ούτε ο Μπρους είναι αυτό που φαίνεται. Κατά τη διάρκεια μιας απίστευτης νύχτας, η μία ανατροπή οδηγεί στην άλλη και χωρίς κανόνες, χωρίς πόντους, αλλά και χωρίς ιδέα για το ποιοι είναι οι πραγματικοί συμπαίκτες τους, οι έξι φίλοι παίρνουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι που θ’ αποδειχθεί είτε το πιο διασκεδαστικό, είτε τo τελευταίο της ζωής τους! 



Μια ονειρική βιογραφία της μυστηριώδους τραγουδίστριας, 20 χρόνια μετά τον θάνατο της, με τη Ζαν Μπαλιμπάρ σε διπλό ρόλο. Μια ταινία, ωδή στην Μπάρμπαρα, και σχόλιο πάνω στην κινηματογραφική απόδοση της πραγματικότητας, που επαναφέρει τον Ματιέ Αμαλρίκ στα πρώτα του σκηνοθετικά βήματα για να αποσπάσει το Βραβείο Ποιητικής Αφήγησης, στο Τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του 70ου Φεστιβάλ Καννών. 

Barbara

Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, παίζει την Μπάρμπαρα σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα. Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα της, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τη μίμηση των κινήσεων και τα λόγια της. Ο χαρακτήρας μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάνει, ώσπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ηθοποιό από τον χαρακτήρα.



Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Βερολίνου στο τμήμα Generation K-Plus, ενώ βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ Μονάχου και Ζυρίχης με το Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ταινίας. Βασίζεται σε ένα κλασικό γερμανικό παιδικό βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας, του ομαδικού πνεύματος, της πίστης και του θάρρους. 



Οι φύλακες του χρυσού αυγού

Ο Max, ένα πονηρό κουνέλι της πόλης, παγιδεύεται σε μια απομονωμένη Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών που βρίσκεται στο δάσος. Η σχολή απειλείται από μια συμμορία αλεπούδων που σκοπό έχει να κλέψει το πολύτιμο Χρυσό Αυγό και να καταστρέψει το Πάσχα. Όταν ο Μαξ θα γνωρίσει την γλυκιά Έιμι, θα αποφασίσει να βοηθήσει τους καινούργιους του φίλους, μαθαίνοντας τα μυστικά των κουνελιών του Πάσχα από τη σοφή κυρία Ερμιόνη. Όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να σώσουν το Πάσχα και στην πορεία ο Μαξ θα συνειδητοποιήσει που πραγματικά ανήκει.


Καλές κινηματογραφικές βραδιές. Καλό Πάσχα!