ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΡΜΑΣΩΝΗ: ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Μπήκαμε ήδη στον τρίτο μήνα του 2018 και όπως πολύ καλά έχετε καταλάβει, η Townsendia έχει βάλει σκοπό να σας παρουσιάζει ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, προερχόμενες από το χώρο του πολιτισμού. Η σημερινή μου καλεσμένη συμμετέχει σε μια πολύ ιδιαίτερη θεατρική παράσταση όπου έξι τελείως διαφορετικές προσωπικότητες συναντιούνται επί σκηνής γνωστοποιώντας μας τα ερωτικά και συναισθηματικά τους κίνητρα. Ένα πάρτι γενεθλίων μπορεί να είναι ικανό στο να δείξει τις ομοιότητες που έχουν ένας φαρμακοποιός, ένας πολιτικός, μία σχεδιάστρια μόδας, ένα μοντέλο, ένας ψυχολόγος και μία θεατρική παραγωγός; Σε αυτό αλλά και σε πολλά άλλα απαντά η γλυκιά ηθοποιός Ειρήνη Θερμασώνη, που υποδύεται το ρόλο της σχεδιάστριας μόδας.

Πείτε μας ποια κοινά στοιχεία μπορεί να κρύβουν ένα μοντέλο, ένας φαρμακοποιός, ένας πολιτικός, μια σχεδιάστρια μόδας, μια ψυχολόγος και μια θεατρική επιχειρηματίας και σκηνοθέτης;

Ένα κοινό στοιχείο είναι ότι οι άνθρωποι που κάνουν τα παραπάνω επαγγέλματα κι όχι μόνο βέβαια, χρησιμοποιούν τα social media, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια έχουν μπει για τα καλά τη ζωή μας κι έχουν γίνει απαραίτητα έχοντας προκαλέσει μάλιστα πολλές φορές και την εξάρτηση σε αυτό. 

Επίσης το καθένα από τα παραπάνω επαγγέλματα επηρεάζει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ανθρώπου, αφού ο καθένας από αυτούς προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του εκάστοτε επαγγέλματος αναγκάζεται να αλλοιώσει, είτε θετικά είτε αρνητικά τον χαρακτήρα του. 


Ένα άλλο κοινό των παραπάνω επαγγελμάτων είναι ότι πολλές φορές, προκειμένου ο καθένας να προωθήσει το αντικείμενό του, αυτοί που τα φέρουν χρησιμοποιούν το ψέμα.

Για την παράσταση αναφέρεται πως: “Μέσα από ένα παιχνίδι που ξεκινάει, φανερώνονται οι διάφορες πτυχές του εαυτού” των πρωταγωνιστών. Αυτό συνεπάγεται με την εκτίμηση πως τα επαγγέλματα αυτά μπορούν να αλλάξουν τους ανθρώπους που τα φέρουν;

Ναι, πιστεύω πως αυτά τα επαγγέλματα επηρεάζουν το χαρακτήρα που τα φέρει. Όπως αναφέρω και παραπάνω, το κάθε επάγγελμα έχει τις ανάλογες απαιτήσεις και προκειμένου να μπορέσει κάποιος να ανταποκριθεί στις δυσκολίες αναγκάζεται να αλλάξει προκειμένου να επιβιώσει στις εκάστοτε συνθήκες των εκάστοτε επαγγελμάτων.



Πώς χαρακτηρίζετε το ρόλο σας; Είναι κάτι που σας εκφράζει ή αποτελεί κόντρα στον εαυτό σας;

Ο ρόλος της Ιρίν είναι πρόκληση για μένα γιατί είναι ένας χαρακτήρας πολύ διαφορετικός από εμένα. Θεωρεί τους πάντες κατώτερους, είναι εγωίστρια, με πολύ τρέλα, υπερόπτης, εγωπαθής, νάρκισσος και με μεγάλη έπαρση. Εγώ είμαι τελείως διαφορετική, δεν έχω αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι σίγουρα κόντρα ρόλος.

Κατά καιρούς έχει διατυπωθεί η άποψη ότι κάθε ρόλος, που καλείται να κάνει ένας ηθοποιός, αναμφισβήτητα συνδυάζεται σε μεγάλο βαθμό με τον εαυτό του. Στη δική σας περίπτωση ισχύει κάτι τέτοιο;

Ο ηθοποιός ψάχνοντας τον κάθε ρόλο βρίσκει στοιχεία για να συνδυάσει με τον εαυτό του για να μπορέσει να τον προσεγγίσει. Εξάλλου και ο ηθοποιός επηρεάζει ανάλογα με την προσωπικότητά του τον κάθε ρόλο, αλλά και κάθε ρόλος επηρεάζεται από την προσωπικότητα του ηθοποιού.

Ποιό πιστεύετε πως είναι το δυσκολότερο που πρέπει να κάνετε μέσα στο ρόλο σας και με ποιά λέξη θα χαρακτηρίζατε τους σχεδιαστές μόδας;

Με δυσκόλεψε το γεγονός ότι είναι ένας κόντρα ρόλος. Αυτό είναι όμως και η γοητεία του να είσαι ηθοποιός, μέσα από έναν ρόλο να γίνεσαι ένας άλλος άνθρωπος. Τους σχεδιαστές μόδας θα τους χαρακτήριζα δημιουργικούς ανθρώπους με πολύ φαντασία.

Εκτός από το επάγγελμα του ηθοποιού, με ποιό άλλο θα μπορούσατε να φανταστείτε τον εαυτό σας;

Παιδαγωγός. Ή κάποιο επάγγελμα που έχει σχέση με θέατρο και παιδιά. Αγαπάω πολύ τα παιδιά.



Εκτός από “φως”, τι άλλο σημαίνει για εσάς ο ηθοποιός;

Για μένα ηθοποιός σημαίνει να σταματάς να είσαι άνθρωπος και να γίνεσαι εργαλείο της τέχνης.

Ποιό μπορεί να είναι το χειρότερο ελάττωμα που μπορεί να χαρακτηρίζει έναν ηθοποιό το 2018;

Το χειρότερο ελάττωμα που χαρακτηρίζει στις μέρες μας τους ηθοποιούς, είναι ότι λόγω κρίσης και έλλειψης δουλειών και παραγωγών συμβιβάζονται σε δουλειές που δεν τους αρέσουν και δεν τους ταιριάζουν προκειμένου να βιοποριστούν. 

Τις τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν, παρατηρείται η επιστροφή των τηλεοπτικών σίριαλ ελληνικής παραγωγής. Θα συμμετείχατε και εσείς σε κάποια παρόμοια παραγωγή; Ποια θα επιλέγατε από αυτές που είναι σε εξέλιξη αυτή την τηλεοπτική σεζόν;

Υπάρχουν αξιόλογα σήριαλ στην Ελληνική τηλεόραση, αλλά για να είμαι ειλικρινής εγώ αγαπώ το θέατρο. Μου αρέσει η αμεσότητα και η επαφή με το κοινό, η ενέργεια που παίρνεις. Βέβαια δεν είμαι απόλυτη γιατί όπως δεν υπάρχει το πάντα, δεν υπάρχει και το ποτέ οπότε, δεν είμαι απόλυτη, ποτέ δεν ξέρεις. 

Τέλος, ποιες μπορει να είναι οι βλέψεις της Ειρήνης Θερμασώνη; Συνηθίζει να κάνει μεγάλα και μακροπρόθεσμα σχέδια;

Συνηθίζω να αφοσιώνομαι σε ό,τι καταπιάνομαι και δεδομένων κάποιων καταστάσεων που μου έχουν τύχει, δεν κάνω εύκολα μακροπρόθεσμα σχέδια. Αυτή την περίοδο είμαι επικεντρωμένη στις παραστάσεις που έρχονται.  



Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση πιέστε τον παρακάτω σύνδεσμο: '60 ΛΕΠΤΑ' Η ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ