ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η TOWNSENDIA ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ... 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ


Συνεχίζουν να ενθουσιάζουν το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης αρκετές παραστάσεις και αυτό λίγο πριν δύσει και ο δεύτερος μήνας του χρόνου. Πολλές από αυτές παίρνουν παράταση και άλλες, πολλά υποσχόμενες, έχουν πρεμιέρα σε λίγες μέρες. Για να δούμε όμως τι ανεβαίνει και αυτή την εβδομάδα και τι έχουμε ξεχωρίσει ειδικά για εσάς!

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Οργισμένα Νιάτα στο Θέατρο Αυλαία


Το έργο του Τζον Όσμπορν "Οργισμένα Νιάτα" μετά την επιτυχημένη του πορεία στην Αθήνα ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη.

Η απόδοση, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία είναι της Κίρκης Καραλή, η μετάφραση του Χρήστου Κεχαγιά και η αναλυτική προσέγγιση του Ανδροκλή Δεληολάνη.

Στο ρόλο της Άλισον η Πέγκυ Τρικαλιώτη, του Τζιμ ο Χάρης Τζωρτζάκης, του Κλιφ ο Σήφης Πολυζωίδης και το ρόλο της Έλενας αναλαμβάνει η Ολυμπία Σκορδίλη. Παραγωγή: ANDRODELY p.c.

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: 'ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

"Splinters" στο Θέατρο Τ


Μετά το δυναμικό ξεκίνημα και τη θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς στο θέατρο Αργώ (σκηνή A Small Argo full of art) στην Αθήνα, το νέο έργο της Νίνας Ράπη Splinters παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη από τις 5 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Γραμμένα με χιούμορ, επίκαιρα και διαχρονικά, τα επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη επικεντρώνονται σε σχέσεις φίλων, φύλων και φυλών, σχέσεις ερωτικές, εξουσιαστικές και ανθρώπινες, μιλώντας για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε. Όπως αναφέρει η Αμαλία Κοντογιάννη στην εισαγωγή του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Σοκόλη, τα επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη "εμπεριέχουν και εικονογραφούν ένα ταξίδι: την πορεία προς το εγώ, τα μονοπάτια προς το εμείς· μια πορεία διόλου ευθύγραμμη και ομαλή (…), ένας δρόμος κακοτράχαλος, με διλήμματα και εμπόδια, νοητικά και πρακτικά."

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: 'SPLINTERS' ΤΗΣ ΝΙΝΑΣ ΡΑΠΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

H ιστορία του Β. Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα


Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση, εμπνευσμένη από τη ζωή και την τέχνη του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, θα παρουσιαστεί στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου στις 2, 9, 16 & 28 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00, καθώς και σε άλλους επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης.

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: 'Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β.Μ. - ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΜΠΛΟΥΖΑ'

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

"Περιμένοντας τον Γκοντό" στο Βασιλικό Θέατρο


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει μετά από 40 χρόνια την τραγικωμωδία του Σάμουελ Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό". Το απόλυτα επίκαιρο θεατρικό έργο του Μπέκετ έρχεται από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη.

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: 'ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ' ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΘΒΕ

"Ξύπνημα" στον πολυχώρο ΕΝΩ
Το Ξύπνημα, είναι μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Frank Wedekind "Το ξύπνημα της άνοιξης", από τη θεατρική ομάδα Minus+ σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου ΟΜΑΖ).

Τελευταία παράσταση: 28 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο ΕΝΩ, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: 'ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ' ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΕΝΩ

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)


Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.  

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: 'Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ' ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

"Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα" στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  παρουσιάζει το έργο  «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του.  Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.


Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

"60 Λεπτά" στο Θέατρο Σοφούλη


O Άνθιμος Κατιρτζόγλου, μετά την επιτυχημένη παράσταση "Νευρικοί Εραστές" επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη με το θεατρικό έργο "60 Λεπτά". Πρόκειται για μια πρωτότυπη μαύρη κωμωδία με άρωμα μυστηρίου και σύγχρονο προβληματισμό. Άραγε πόσο καλά ξέρετε τους "φίλους" σας;

Πρεμιέρα την Παρασκευή, 2 Μαρτίου.


"ΝΥΧΤΑ!" (Yard Gal) στο Θέατρο Αυλαία


Το Θέατρο Αυλαία έχει τη χαρά και την τιμή να υποδέχεται ​το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών με την παράσταση Νύχτα! της Rebecca Prichard για τέσσερις μόνο παραστάσεις τον Μάρτιο.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης ΨΥΧΩΣΗ (4.48 Psychosis) της Sarah Kane το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με το βραβευμένο βρετανικό έργο ΝΥΧΤΑ! (Yard Gal) της Rebecca Prichard στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Η Rebecca Prichard αποτελώντας μια λαμπρή συνεχίστρια του έργου της Sarah Kane και του θεατρικού ρεύματος In-yer-Face-Theater μας καλεί στο κέντρο μιας μητρόπολης του άμεσου μέλλοντος, μας προκαλεί να περιπλανηθούμε μαζί της σε ένα υπαρξιακό ταξίδι έως την άκρη της Νύχτας!

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: Η 'ΝΥΧΤΑ! (YARD GAL)' ΤΗΣ REBECCA PRICHARD ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

"Αετός ετών 90" στο Θέατρο Κολοσσαίον


Το Ελεύθερο Θέατρο Θεσσαλονίκης (Ε.Θ.ΘΕ) σε συνεργασία με την TFS World παρουσιάζει την παράσταση "Αετός Ετών 90". Η παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά 6-14 ετών και στις οικογένειές τους αναφέρεται στις αξίες του ΠΑΟΚ και στη δύναμη της οικογένειας, μεταφέρει μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού και φυσικά πολλές δόσεις γέλιου.

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: 'ΑΕΤΟΣ ΕΤΩΝ 90' ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Θ.ΘΕ)

Ο Λάμπρος Φισφής σε μια παράσταση "Best Of" στο Θέατρο Αριστοτέλειον


Μετά από 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Stand up Comedy και έχοντας στο ενεργητικό του δύο one man show, εκατοντάδες παραστάσεις και συνολικά πάνω από 6 ώρες υλικού ο Λάμπρος Φισφής μαζεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, τον χρυσό του δίσκο, τα μεγάλα σουξέ και τα ενώνει σε μια παράσταση "Best Of" που υπόσχεται να σας κάνει να πονάτε από τα γέλια.

Δείτε περισσότερα για την παράσταση εδώ: 'BEST OF' ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Το "Δέντρο που έδινε" στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη"


Το "Δέντρο που έδινε" είναι μια διασκευή από το ομότιτλο βιβλίο που έχει κλέψει την καρδιά όσων το έχουν διαβάσει. Πραγματεύεται την ξεχωριστή φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι και ένα δέντρο, μια μηλιά. Οι έννοιες της αγάπης και της φιλίας είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της παράστασης και μέσα από το χιούμορ τα τραγούδια και την πρωτότυπη μουσική ειδικά γραμμένη για το έργο, μεταφέρουν τα μηνύματα της άδολης αγάπης και της αληθινής φιλίας.


"Σχεδόν Σαράντα" με το Γιώργο Χατζηπαύλου στο Θέατρο Αθήναιον


Μετά τις sold out παραστάσεις του Νοεμβρίου και την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε 9 πόλεις, ο Γιώργος επιστρέφει για λίγες ακόμα εμφανίσεις με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες ελληνικές stand up comedy παραστάσεις και αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή, όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας ενώ παράλληλα μας βάζει στον εξωφρενικά περίεργο και αστείο κόσμο της πατρότητας!