ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

HIMMELWEG (Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ) ΤΟΥ JUAN MAYORGA ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ


Himmelweg (ο δρόμος για τον ουρανό)
του Juan Mayorga

Θέατρο Αυλαία
5 έως και 27 Μαρτίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στις 21:15

Το Himmelweg του Juan Mayorga σε σκηνοθεσία Χριστίνας Γυφτάκη θα παρουσιάσει τον Μάρτιο στο Θέατρο Αυλαία ο μη κερδοσκοπικός θεατρικός σύλλογος «Ουρανός με Αστέρια». Διεθνούς φήμης έργο δείχνει μια άλλη όψη του Ολοκαυτώματος, λιγότερο γνωστή, αλλά εξίσου τρομακτική. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Θέατρο Αυλαία στις 21.15.


Λίγα λόγια για το έργο

Στα μέσα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων στην Τσεχοσλοβακία, το Theresienstadt Concentration Camp, μεταμορφώθηκε σε θέατρο, προορισμένο να υποδεχτεί την πιο φιλόδοξη θεατρική παράσταση της σύγχρονης ιστορίας. Η σύλληψη της ιδέας ανήκε στη ναζιστική κυβέρνηση του Βερολίνου και στόχευε στη διασκέδαση των ανησυχιών της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τις συνθήκες διαβίωσης και την τύχη των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ονομάστηκε «Επιχείρηση Ωραιοποίηση-Operation Embellishment» και για την υλοποίηση του απαιτήθηκε πάνω από ένας χρόνος προετοιμασίας. Η «πρεμιέρα» ορίστηκε για τις 23 Ιουνίου του 1944, οι «προβολείς άναψαν» και η παράσταση ξεκίνησε: στη σκηνή επιλεγμένοι Εβραίοι κρατούμενοι του στρατοπέδου και στις θέσεις των θεατών διακεκριμένα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας.


Το «Himmelweg, ο δρόμος για τον ουρανό» δεν είναι ακόμα ένα συγκινητικό έργο μνήμης για το Ολοκαύτωμα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν είναι απλώς μια ιστορική αναπαράσταση ενός ιστορικού γεγονότος. Είναι ένα έργο σύγχρονο, που μιλάει για τη σημερινή πραγματικότητα και τον σύγχρονο άνθρωπο που αρνείται να δει με τα μάτια του αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Το έργο μας καλωσορίζει, τότε και τώρα, σε έναν κόσμο όπου κάποιοι πρέπει να χειραγωγηθούν, άλλοι να εξαπατηθούν και άλλοι απλά να εξοντωθούν ώστε κάποιοι, λίγοι, να κυβερνήσουν τότε, όπως τώρα.

«Ο άνθρωπος που συνεχώς απενοχοποιείται για τον πόνο του άλλου και δικαιολογεί τον εαυτό του για την παθητική στάση που υιοθετεί απέναντι στις κραυγαλέες αδικίες, όταν δεν τον αφορούν άμεσα. Ο άνθρωπος εξουσιαστής. Βλέπει τον εαυτό του ως δημιουργό, σχεδόν αυτό-θεοποιείται. Εξουσιομανής μα κατά βάθος εξουσιοφρενής. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στη μέση. Γνωρίζει τόσα πολλά μα μιλάει τόσο λίγο. Τόσο ώστε να προστατέψει, παρατείνει τη ζωή; Ένα ένστικτο που του δίνει το κουράγιο να υπομείνει και να παραμείνει;» 

(Σημείωμα Σκηνοθέτη)


Συντελεστές

Συγγραφέας: Juan Mayorga
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ 
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Γυφτάκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Κινηματογράφηση/Οπτική επικοινωνία: Χρήστος Κυριαζίδης
3D Animation: Παναγιώτης Γιωργάκας / Threehop
Μουσική σύνθεση-επιμέλεια: Λίνα Παλερά
Βιολί: Δημοσθένης Παντζόπουλος  
Make-up artist: Mara Mos
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Μαστρογεωργίου
Υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης: Μαρία Χασεκίδου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κατερίνα Νικολάου
Υπεύθυνη Παραγωγής: Νίνα Νεκταρίδου
Υπεύθυνος Χορηγιών: Σάκης Παπαγεωργίου


Παραστάσεις
Από 5 έως 27 Μαρτίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία ΧΑΝΘ
Τηλ. Κρατήσεων 2310423925

*Η παράσταση θα παιχτεί στο θέατρο Άνετον στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή- Θεατρικές φωνές της πόλης 2018»

16,17 και 18 Μαρτίου

Παρασκευή, Σάββατο 21:15
Κυριακή 19:00

Βιογραφικά συντελεστών

Juan Mayorga (Χουάν Μαγιόργκα) - Συγγραφέας
Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1965. Είναι πτυχιούχος μαθηματικός και διδάκτωρ φιλοσοφίας και στράφηκε νωρίς στη συγγραφή. Ιδιαίτερα παραγωγικός, έχει γράψει πολλά θεατρικά μεταξύ των οποίων: «Το όνειρο της Γουίνεβιρ», «Angelus Novus», «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν», «Ο Χοντρός και ο Λιγνός», «Νυχτόβια ζώα», «Hamelin», «Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο», «Φαίδρα», «Η χελώνα του Δαρβίνου», «Η αιώνια ειρήνη», «Αν ήξερα να τραγουδάω, θα είχα σωθεί», «Ρέικιαβικ». Έχει διασκευάσει για τη σκηνή και κείμενα των Καλδερόν, Λόπε δε Βέγα, Σαίξπηρ, Λέσσινγκ, Ντοστογιέφσκι, Μπύχνερ, Ίψεν, Κάφκα, Τσέχοφ και Ντύρενματ.  Απ? τα δοκίμιά του σημαντικότερο είναι η «Συντηρητική επανάσταση και επαναστατική συντήρηση. Πολιτική και μνήμη στον Βάλτερ Μπέντζαμιν». Έργα του έχουν μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, έχουν παρουσιαστεί σε 31 χώρες και έχουν τιμηθεί με τα Βραβεία ΜΑΧ και Βάγιε-Ινκλάν και το Εθνικό Βραβείο Θεάτρου της Ισπανίας.

Μαρία Χατζηεμμανουήλ – Μεταφράστρια
Φιλόλογος, θεατρολόγος και μεταφράστρια θεάτρου. Εργάστηκε στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση επί 20 χρόνια. Έχει μεταφράσει μόνη της ή σε συνεργασία με άλλους 103 έργα του ισπανικού, καταλανικού και ισπανόφωνου θεάτρου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εκδοθεί ή/και παρασταθεί. Έχει επίσης μεταφράσει θεωρητικά βιβλία για το θέατρο, όπως Η μυστική τέχνη του ηθοποιού του Εουτζένιο Μπάρμπα (Εκδόσεις ΚΟΑΝ 2008), Η αρετή της συγγνώμης του Πήτερ Μπρουκ (Εκδόσεις Σοκόλη, 2016), Ας θυμηθούμε τον Σαίξπηρ… και ας τον ξεχάσουμε!, του Πήτερ Μπρουκ (Εκδόσεις ΚΟΑΝ 2016) και μέρος του βιβλίου Ιστορία του Θεάτρου των Όσκαρ Μπρόκετ-Τζ. Χίλντυ (ΚΟΑΝ, Α? τόμος 2013). Το 2010 δημιούργησε μαζί με τον Δημήτρη Ψαρρά τον ιστότοπο www.teatropasion.gr, αφιερωμένο στο ισπανόφωνο θέατρο και το 2016 τον προσωπικό της ιστότοπο www.soloteatro.gr. Βραβείο μετάφρασης θεατρικού έργου EURODRAM 2015 («Εκτός παιδιάς»/Οφσάιντ του Σέρτζι Μπελμπέλ), υποψήφια για το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» το 2009 (για το έργο Νυκτόβια ζώα του Χουάν Μαγιόργκα) και το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης του Θεατρικού Μουσείου για τη διετία 2010-2011 (για τα έργα Rottweiler του Γκιγιέρμο Έρας και La Chunga του νομπελίστα Μάριο Βάργκας Γιόσα).

Χριστίνα Γυφτάκη - Σκηνοθέτις
Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» (Διπλωματούχος Υπ. Πολιτισμού). Ως freelance ηθοποιός έχει συνεργαστεί με αρκετούς σκηνοθέτες όπως: Π. Δανελάτος, Α. Μιχαήλ, Γ. Κιμούλης, R. Mirecka, Constantinos. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις όπως «Η Μύτη» του Ν. Γκόγκολ, «Τρωάδες» του  Ευρυπίδη, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, «Οι Ηλίθιοι» του Ν. Σάιμον, «Μορμόλης» του Ρ. Χάχφελντ, παιδικές πολυθεματικές δράσεις, πολιτιστικά δρώμενα με ιστορικό – κοινωνικό περιεχόμενο όπως «Η μάχη των Βασιλικών» για την TV 100, «Ερμένι» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, «Δίστομο» μαρτυρίες από τη Σφαγή του Διστόμου, «Σε μέρη Ελληνικά» πολυφωνικό διεθνές ταξίδι για την ομάδα Ατριχόρνις. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα εξειδίκευσης «Θέατρο: κριτική, ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση» στο ΕΚΠΑ και «Σκηνοθεσία» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει το μάθημα υποκριτικής-κινησιολογίας στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς» όπου έχει και τη διεύθυνση σπουδών των θεατρικών εργαστηρίων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, στο Ecole Internationale de Theatre Jaques Lecoq, στο Grotowski?s Institute,στο  Vibra International Dance Festival-Ljubljana, στο ΕΚΔΙΘ, στο θέατρο Άττις με το Θ. Τερζόπουλο, στο θέατρο Πόρτα με το Θ. Μοσχόπουλο.

Αθανάσιος Κολαλάς – Εικαστικός/Σκηνογράφος
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ζωγραφική στο Εικαστικό Τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και σκηνογραφία στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Σκηνογραφίας του Royal Welsh College of Music and Drama, στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 2009 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Το 2005 ξεκίνησε η ατομική πορεία του σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Συνεργάστηκε κυρίως με το Κ.Θ.Β.Ε., την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και άλλα σχήματα της πόλης όπου σχεδίασε για Μπαλέτο, Όπερα, Χοροθέατρο και Πρόζα. Έχει δουλέψει για την τηλεόραση, ενώ δουλειές του έχουν παρουσιαστεί και σε θέατρα του εξωτερικού. Ασχολείται επίσης με εκθέσεις είτε σαν εκθέτης (με σημαντικότερη τη συμμετοχή του στην Biennale Σχολών Καλών Τεχνών στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2006), είτε έχοντας τη Μουσειογραφική Επιμέλεια.

Χρήστος Κυριαζίδης – Κινηματογράφηση/Οπτική Επικοινωνία
Ξεκίνησε τις σπουδές του στις Καλές Τέχνες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με καθηγήτριες τις Έλλη Χρυσίδου και Θάλεια Στεφανίδου. Συνέχισε στην École Nationale Supérieure d' Art de Limoges (Γαλλία) απ΄όπου και αποφοίτησε το 2004. Η εικαστική του δουλειά περιλαμβάνει φωτογραφία, βίντεο και ζωγραφική και έχει παρουσιάσει έργα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2013 παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο Σαρκοφάγοι. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων το “Mind the Gap” - Πεδίο Δράσης Κόδρα, στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου και στο Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας RE-Culture 4. Τον Φεβρουάριο του 2016 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση “Το Φως Πυκνώνει”, μία έκθεση εννέα καλλιτεχνών με αφορμή τη Γερμανική Κατοχή, το Ολοκαύτωμα και τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας, η οποία παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης. Η έκθεση καθώς και η δημιουργική διαδικασία των καλλιτεχνών αποτέλεσε το θέμα του ομώνυμου ντοκιμαντέρ της Λυδίας Κώνστα, το οποίο προβλήθηκε στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στην ΕΡΤ3.  Έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος το ντοκιμαντέρ “ΕΠΑΦΗ/30, Ένα Σπίτι που τα Χωράει Όλα” το οποίο προβλήθηκε στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.  Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το θέατρο αναλαμβάνοντας την εικαστική επιμέλεια, την κατασκευή σκηνικών, τη δημιουργία βίντεο και την οπτική επικοινωνία για θεατρικές παραγωγές. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Μάριος Μιλτιάδου- Κίνηση
Μαθητής του Ντίνου Φανάρα (Jazz), των Judith Neil (μπαλέτο), Valerie Lendore (Hip Hop) και Ilenia Lonardelly (Hip Hop). Κάτοχος πτυχίου Hip-Hop (HIP HOP Dance Professional Course with V.Lendore). ¨Έχει  παρακολουθήση σειρά μαθημάτων χορού προχωρημένου επιπέδου στο 9ο Ετήσιο Εργαστήρι Χορού “Taste of New York – Hip Hop intensive” με τους JaQuel Knight και Laya Barak (Broadway Dance Center), όπως και σεμινάρια από τους: Eddie Morales, Misha Gabriel, Marvin, Robozee, Lady Venus, Javier Ninja, Latonya Style, Cameron Ball, Oriana Siew-Kim, Rudi Smit, Mecnun Giasar, Yanis Marshall, Brian Friedman, Miguel Zarate, Camillo Lauricella, Nika Kljun, Kyle Hanagami, Jojo Gomez, Kk Harris, Bobby Newberry.

Δημιουργός των “Bimboy?s Drama Queens” (2011) και Δημιουργός του “Τhe House of Drama”, του πρώτου “ house ” χορού στην Ελλάδα (2014). Ομάδες που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς χορού καταλαμβάνοντας την 1η και 2η θέση από το 2011 έως και σήμερα με σημαντικότερη την πρώτη θέση στο σόου «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2017». Έχει χορογραφήσει μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων και έχει υπάρξει Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης «ΒΟΥΒΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ» και χορογράφος της θεατρικής ομάδας του Ομίλου καθώς επίσης και  Καλλιτεχνικός επιμελητής της παράστασης χορού “Drama Capsule” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λίνα Παλερά – Μουσικός
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη σπούδασε στο ΣΩΘ -'Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης' από όπου αποφοίτησε ως πτυχιούχος Κλασσικής Κιθάρας, Aνώτερων Θεωρητικών - Πτυχίο Φυγής και Jazz Φωνητικής - Jazz Singing Diploma. Μετέπειτα ως κάτοικος του Λονδίνου για τρία χρόνια είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μουσικούς της πόλης , να διδάξει μουσική σε σχολεία και να αποφοιτήσει από το Middlesex University of London παρακολουθώντας ενα μεταπτυχιακό που ειδικευόταν στην εκπαίδευση-διδασκαλία της μουσικής - Music Teacher Postgraduate Course. Επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη δίδαξε σε διάφορα ωδεία της πόλης και συνεργάστηκε με μουσικούς κυρίως γύρω από τα είδη της jazz και του latin. Δημιούργησε μαζί με τον Ιορδάνη Κουμαρτζή το μουσικό σχήμα APERITO στο οποίο έγραφε στίχους και μουσική ολοκληρώνοντας τρεις δισκογραφικές δουλειές. Σήμερα ως ενεργή μουσικός συμμετέχει σε συναυλίες, και γράφει-παίζει μουσική για θεατρικές παραστάσεις.Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στην 'Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς' ως υπεύθυνη μουσικής των τμημάτων προσχολικής ηλικίας.

Mara Mos - MUA (Make-up artist)
Σε ηλικία μόλις 19 ετών γίνεται η βασική - leader -, make up artist στην εβδομάδα μόδας Athens Exclusive.  Στο master πτυχίο της εκπονεί την πτυχιακή της με τον Top Manager της Mac και Master MUA, Πάνο Αντωνίου. Συμμετέχει στην Ιταλική Vogue ως prime MUA. Συμμετέχει επίσης για τρεις συνεχόμενες χρονιές στο International Make-Up Artist Trade Show στο Λονδίνο. Η ίδια έχει υπογράψει με τη δουλειά της πληθώρα διαφημιστικών σποτ, βίντεο κλιπ, θεατρικών παραστάσεων, body painting και σπέσιαλ εφέ για τις ανάγκες ταινιών, φωτογραφήσεων και performances σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διοργανώνει το Eunomia Show, τη μεγαλύτερη διοργάνωση μόδας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 6 χρόνια διατηρεί τη δική της σχολή αισθητικής και μακιγιάζ στη Β. Γεωργίου 4, τη Mara Mos Academy.

Νίκος Κουνέλης - Ηθοποιός
Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Ανδρέας Βουτσινάς” (Διπλωματούχος Υπ. Πολιτισμού) και του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Όλιβερ Τουίστ» (Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης) του Κ. Ντίκενς, «Bedtime Stories» του Γ. Ηλιόπουλου (Θέατρο Σοφούλη), «Το Γαϊτανάκι» της Ζ. Σαρή (Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης), «Πάρε τη γάτα απ' το κεφάλι μου» του Μ. Άνθη (Dinos Films), «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει» του Λ. Σεπούλβεδα (ar Tις ει), «Το Ραφτάδικο» του Ζ. Κ. Γκραμπέρ (Κ.Θ.Β.Ε.), «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (Οmerta Theater), «Άμλετ, η τρίτη πράξη» του Ο. Σαίξπηρ και «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δ. Δημητριάδη (Ars Moriendi), «Ε, δεν είμαστε καλά!» του Λ. Μαυρόπουλου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών). Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Θ. Βελισσάρη, Π. Δανελάτο, Γ. Ιορδανίδη, Δ. Λαρετζάκη T. Ράτζο, Ε. Δημοπούλου, Θ. Νίκα, Β. Ισσόπουλο. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Α. Μανωλικάκη, Α. Βουτσινά, Α. Σακελαρίου, Β. Δούκα, Δ. Λαρετζάκη.

Γιάννης Κωνσταντινίδης – Ηθοποιός
Ξεκίνησε το θέατρο με τη θεατρική ομάδα Σταυρού Θεσσαλονίκης και τη σκηνοθέτη Μ. Μπάλα. Συμμετείχε στην αναπαράσταση της Μικρασιατικής καταστροφής σε πολιτιστικό δρώμενο σε σκηνοθεσία Γ. Βαλτινού. Συμμετείχε επίσης στις εξής παραστάσεις: «Μακμπέτ» του Ε. Ιονέσκο (Δυιόσκουρος Φοίνιξ), «Ψέμα στο ψέμα» της Κ. Παπαδάκη (Θέατρο Σοφούλη), «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» του Χ. Σάλουεν (Ευ(φ)ορία), «Ο γάμος του Καραγκιόζη» και «Η παράξενη νύχτα» της Ζ. Βαλάση, «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Δ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου, «Το δίκανο» και «Διακοπή ρεύματος» του Κ. Μουρσσελά, «Το καθήκον του γιατρού» του Λ. Πιραντέλο, «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» του Α. Τσέχωφ. Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Δ. Χατζηθεοδοσίου, Π. Χαρέλα, Κ. Σκιπιτάρη, Μ. Μιχαηλίδου.

Ιόλη Ραγκούση – Ηθοποιός

Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Ανδρέας Βουτσινάς”  και της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής (Ειδικό Αρμονίας) και πιάνο. Από το 2009-2012 μαθήτευσε στο θεατρικό εργαστήρι Θεάτρου Τέχνης Ακτίς Αελίου. Ενώ από το 2014-2016 υπήρξε μέλος του Θεάτρου Εταιρότητα. Έχει  συμμετάσχε στις παραστάσεις, «Λυσιστράτη Μια Δολιοφθορά» σε κείμενο και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη,  «12 αναμετρήσεις με μια Ιδιοφυϊα» του Howard Barker σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη, «Μακμπέττ» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χατζηθεοδοσίου (Δυιόσκουρος Φοίνιξ). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Σ.Κακάλα, Α.Σερβετάλη, Δ.Λαρεντζάκη, Α.Σακελλαρίου, M.Osanai.