ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 04/01


Χρόνια πολλά! Καλή Χρονιά! Πρώτες μέρες του χρόνου... τι πιο όμορφο να περπατάς αμέριμνα στο κέντρο της πόλης και να απολαμβάνεις την ανατολή του νέου έτους. Χαζεύοντας βιτρίνες, μου κέντρισε το ενδιαφέρον μία ομάδα παιδιών, που προσπαθούσε να διαλέξει ποια από τις νέες ταινίες θα παρακολουθήσει στην επόμενη έξοδό της.

Αλήθεια εσείς γνωρίζετε ποιες ταινίες θα κάνουν ποδαρικό στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2018; Αν όχι ελάτε να σας συστήσουμε τις 3 ολοκαίνουργες ταινίες, που βγαίνουν σήμερα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες... 

Η πρώτη ταινία είναι ένα δικαστικό δράμα. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του βραβευμένου με Όσκαρ, Άαρον Σόρκιν  στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. 

Molly's Game

Είναι η αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ (Τζέσικα Τσαστέιν), της όμορφης Ολυμπιακής κλάσεως σκιέρ που οργάνωνε τα πιο αποκλειστικά και υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ για μια δεκαετία, πριν συλληφθεί στα μέσα της νύχτας από 17 πράκτορες του FBI. Οι παίκτες της περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δημοφιλείς αθλητές, μεγαλοεπιχειρηματίες και – χωρίς η ίδια να το ξέρει – την Ρωσική μαφία. Μόνος της σύμμαχος, ο δικηγόρος υπεράσπισης της (Ίντρις Έλμπα), που γνωρίζοντας την, θα μάθει πως η Μόλι δεν είναι μόνο όσα οι εφημερίδες ταμπλόιντ επιλέγουν να μας πουν για εκείνη. Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της «πριγκίπισσας του πόκερ» Μόλι Μπλουμ, Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My High-Stakes Adventure in the World of Underground Poker.


Ταινία τρόμου η επόμενη με τίτλο:

Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί - Into The Further Featurette

Τα δημιουργικά μυαλά πίσω από την τριλογία τρόμου Παγιδευμένη Ψυχή επιστρέφουν με το Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί. Στη νέα ταινία επιστρέφει η βετεράνος Δρ. Elise Rainier (Lin Shaye), η ευφυής παραψυχολόγος που πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει το πιο τρομαχτικό και προσωπικό της κυνήγι φαντασμάτων, μέσα στο δικό της σπίτι. 

Η πανέξυπνη κοινωνική σάτιρα του Αλεξάντερ Πέιν με τον Ματ Ντέιμον, την Κρίστεν Γουίγκ και τον Κριστόφ Βαλτς.

Μικρόκοσμος/Downsizing

Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν, σε ένα κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι, χάρη σε έναν Νορβηγό επιστήμονα, είχαν τη δυνατότητα να συρρικνώνουν τον εαυτό τους. Έτσι, οι συρρικνωμένοι άνθρωποι θα ζούσαν σε μικρές πόλεις, θα τρέφονταν λιγότερο, θα έπιαναν λιγότερο χώρο, θα δημιουργούσαν λιγότερα σκουπίδια και γενικά η δική τους ζωή θα έκανε πολύ καλό στην ανθρωπότητα. Συνεκτιμώντας όλα αυτά τα πλεονεκτήματα του μικρόκοσμου, ο Πολ (Ματ Ντέιμον) αποφασίζει να συρρικνωθεί μαζί με τη σύζυγό του (Κρίστεν Γουίγκ) προκειμένου να μειώσουν τα τεράστια έξοδα διαβίωσης που συνεπάγεται μια ζωή σε κανονικό μέγεθος. Μόνο που μια μικρότερη σε μέγεθος κοινωνία, δεν παύει να είναι μια κανονική κοινωνία με κανονικούς (αν και μικρότερους –σε μέγεθος- ανθρώπους) και άρα δεν παύει να έχει κι αυτή τα προβλήματά της.