ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Φωτεινά Χριστούγεννα με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων - Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Φέτος ανάβουμε ταυτόχρονα τα χριστουγεννιάτικα δένδρα στέλνοντας προς όλους το μήνυμα των Άγιων Ημερών»

Με τα φώτα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων να ανάβουν ταυτόχρονα και στις έξι δημοτικές κοινότητες μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης των Άγιων Ημερών και με ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, υποδέχεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τα φετινά Χριστούγεννα.

«Φέτος η λάμψη των Χριστουγεννιάτικών δένδρων μας ξεκινάει ταυτόχρονα σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες για να στείλουμε απ’ άκρη σ’ άκρη μαζί με την αφή των δέντρων το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης και της Ελπίδας.  Με ποιοτικές εκδηλώσεις που βασίζονται κυρίως στο μεράκι και στην εθελοντική προσφορά των τοπικών μας συλλόγων και των συμπολιτών μας γιορτάζουμε και φέτος τη γέννηση του Χριστού μας» αναφέρει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και προσθέτει: «Είναι αλήθεια ότι ο καθένας μεμονωμένα αλλά και όλοι μαζί –ως δήμος και ως συμπολίτες-αντιμετωπίζουμε πολλές και μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Ας κρατήσουμε όμως το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας. Για το χατίρι των παιδιών μας, ας λησμονήσουμε τα προβλήματα και ας έχουμε θετική σκέψη.  Στην οικονομική κρίση και στα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί στη ζωή και την καθημερινότητα μας, απαντάμε με αγάπη, εθελοντισμό, αλληλεγγύη και αισιοδοξία». 

Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του  Χριστουγεννιάτικου Προγράμματος του δήμου προηγήθηκε η εκδήλωση «Τα Χριστούγεννα έρχονται με TANGO» στο Δημαρχείο Πανοράματος. Μία πρωτοβουλία του 3ου Γυμνασίου Χορτιάτη με τη συμμετοχή σχολών χορού που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα διατέθηκαν υπέρ του ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα» που βρίσκεται στο Πανόραμα. 

Η επίσημη αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου με την αφή των χριστουγεννιάτικών δένδρων υπό τους χριστουγεννιάτικους ήχους των φιλαρμονικών και των χορωδιών του δήμου σε όλες τις δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένα:

Δημοτική Ενότητα ΧΟΡΤΙΑΤΗ 
5.30μ.μ. Στην πλατεία Φιλύρου
6.00μ.μ. Στο Πάρκο Ασβεστοχωρίου
5.30μ.μ. Έναντι Αίθουσας «Ιωάννης Μανωλεδάκης»
Χορτιάτης
6.00μ.μ. Στην Παιδική Χαρά Εξοχής

Δημοτική Ενότητα ΠΥΛΑΙΑΣ 
7.00μ.μ. Στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Πυλαίας

Δημοτική Ενότητα ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 
8.00μ.μ. Στο Δημαρχείο Πανοράματος

Σε όλες τις δημοτικές ενότητες η αφή των χριστουγεννιάτικων δένδρων  θα πλαισιωθεί με εορταστικές εκδηλώσεις όπου θα ακουστούν κάλαντα από τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες του Δήμου και θα παρουσιασθεί  πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Σε ένα ξέφρενο πάρτι με σκανδαλιάρικα ξωτικά, εντυπωσιακές μασκότ και κεφάτους ξυλοπόδαρους οι μικροί δημότες θα διασκεδάσουν, θα φωτογραφηθούν μαζί τους,  θα κάνουν face painting, θα συμμετέχουν σε ξωτικοδοκιμασίες και θα γευτούν δωρεάν ποπ-κορν και λαχταριστό μαλλί της γριάς.

Η έλευση του Θεανθρώπου γιορτάζεται στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου των Χριστουγέννων. Με επίκεντρο τα μικρά και τα… μεγαλύτερα παιδιά το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες μουσικών τμημάτων του δήμου, θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα δρώμενα στους δρόμους, δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις του δήμου.

Μεταξύ άλλων τα Πολιτιστικά Τμήματα του δήμου θα πραγματοποιήσουν συναυλίες:

Παρασκευή 8.12.2017 συναυλία των μαθητών των Πολιτιστικών Τμημάτων του δήμου στον Χορτιάτη, στη αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης».
Τρίτη 12.12.2017, 7.30μ.μ. Πυλαία στο Πέτρινο Πολιτιστικό Πυλαίας
Τετάρτη 13.12.2017, 7.30μ.μ. Δημαρχείο Πανοράματος Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Πέμπτη 14.12.2017, 7.30μ.μ. Φίλυρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Φιλύρου (πρώην λύκειο). 

Επίσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Χριστουγεννιάτικες Παραστάσεις:

«Ρομπέν των Δασών: Η αληθινή ιστορία» (κουκλοθίασος Redicolo): 
Τετάρτη 13.12.2017, 6.00μ.μ. Πολιτιστική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου
Πέμπτη 14.12.2017, 6.00μ.μ. Αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης», Χορτιάτης
Παρασκευή 15.12.2017, 6.00μ.μ. Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας
«Πινόκιο ένα διαφορετικό αγόρι» (κουκλοθίασος Redicolo): 

Σάββατο 16.12.2017, 6.00μ.μ. Δημαρχείο Πανοράματος Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
«Τα Χριστούγεννα της Ραπουνζελ» (Σύγχρονο θέατρο Θεσσαλονίκης ΡΟΝΤΙΔΗ_Παιδική Σκηνή)
Παρασκευή 15.12.2017, 6.00μ.μ. Πολιτιστική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου

To Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παραστάσεις Κουκλοθεάτρου με παραδοσιακούς λαογραφικούς μύθους («Ο Φασουλής και ο καλικάντζαρος» και «Τα Χριστούγεννα του Ποντικομικρούλη») και εορταστικό χαρακτήρα σε δημοτικά σχολεία του δήμου: 

• Δευτέρα 18.12.2017 πρωινή παράσταση στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής
• Τρίτη 19.12.2017 πρωινές παραστάσεις (1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου)

Με την ευκαιρία των εορτών οι κινηματογραφικές λέσχες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προγραμματίζουν την προβολή της χριστουγεννιάτικης ταινίας «Το ξωτικό των Χριστουγέννων» στις δημοτικές κινηματογραφικές αίθουσες:

Τετάρτη 27.12.2017, 6.00μ.μ. Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας
Πέμπτη 28.12.2017, 6.00μ.μ. Πολιτιστική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου
Παρασκευή 29.12.2017, 6.00μ.μ. Λύκειο Φιλύρου
Παρασκευή 29.12.2017, 6.00μ.μ. αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» Χορτιάτης
Σάββατο 30.12.2017, 12.00μ.μ. Δημαρχείο Πανοράματος Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής». 

Επιπλέον:
Την Τρίτη 12.12.2017, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μικρούς και μεγάλους κολυμβητές στις 6.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος.
Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων από τις 11.00 το πρωί οι φιλαρμονικές του δήμου θα ψάλλουν τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους του Πανοράματος, του Ασβεστοχωρίου, της Πυλαίας, του Χορτιάτη και του Φιλύρου. 
Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις 11.00 το πρωί οι φιλαρμονικές του δήμου θα ψάλλουν τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ κεφάτοι Άη –Βασίληδες  θα μοιράζουν δώρα και χαμόγελα.
Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, o εορτασμός των Θεοφανείων, θα γίνει στις 11.00  το πρωί  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος.