ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 28/12


Τι κι αν τα Χριστούγεννα ανήκουν στο παρελθόν και οδεύουμε με γοργούς ρυθμούς προς την Πρωτοχρονιά; Οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν σταματούν λεπτό και "χαρίζουν" και αυτή την εβδομάδα απολαυστικότατες ταινίες στους σινεφίλ. Έτσι, στις 28 Δεκεμβρίου τέσσερις αρκετά ενδιαφέρουσες ταινίες κάνουν την εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη. Για να δούμε όμως αναλυτικά τι μας περιμένει αυτή την Πέμπτη.

Ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιόυζικαλ είναι η ταινία με τίτλο:

The Greatest Showman

Τιμά τη γέννηση της show business και το αίσθημα του θαυμασμού που νιώθουμε όταν τα όνειρά μας πραγματοποιούνται. Εμπνευσμένη από τη φιλοδοξία και τη φαντασία του Φ.Τ Μπάρνουμ, η ταινία διηγείται την ιστορία ενός οραματιστή, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και τελικά δημιούργησε ένα μαγευτικό υπερθέαμα που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. Το «The Greatest Showman» σκηνοθετεί ο συναρπαστικός, νέο σκηνοθέτης Μάικλ Γκρέισι, με τραγούδια από τους βραβευμένους με Όσκαρ, Μπενζ Πάσεκ και Τζάστιν Πολ (“La La Land”), και με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ, Χιου Τζάκμαν. Τον Τζάκμαν συνοδεύουν η υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Ουίλιαμς, η Ζεντάγια, ο Ζακ Έφρον και η Ρεμπέκα Φέργκιουσον.


Ένα διαφορετικό Animation που μας περιγράφει την Τεχεράνη.

Τα μυστικά της Τεχεράνης 

"Αιχμηρή κι οργισμένη, η ταινία είναι ένα εκπληκτικό πορτραίτο της σύγχρονης Τεχεράνης. Εκεί που το Shortcuts του Ρόμπερτ Άλτμαν συναντά το Persepolis της Μαριάν Σατραπί, βρίσκεται το ιδιοφυές animation της Αλί Σουζαντέ. " Η ιστορία τεσσάρων ανθρώπων που δεν έχουν το δικαίωμα στην επιλογή. Όμως η δίψα για ζωή τους κάνει να αποζητούν την ελευθερία.

Η επόμενη ταινία είναι αρκετά συγκινητική, βασισμένη πάνω στο best seller  των New York Times, το Θαύμα. 
ΘΑΥΜΑ

Η ταινία αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν. Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.  Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.  Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.  Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από  οτιδήποτε στη  ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.



Μαύρη κωμωδία η επόμενη ταινία με πολλές εξελίξεις.. 

The Party

H Janet (Kristin Scott Thomas) είναι πολιτικός και μόλις πήρε μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγο της Bill (Timothy Spall) στο κομψό της λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί, οι εξελίξεις όμως θα είναι πολλές και μάλλον άκομψες… Σε σενάριο και σκηνοθεσία Sally Potter.  Παίζουν οι Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, June Cherry, Bruno Ganz, Emily Mortimer, Cillian Murphy