ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ


Ημέρες Δημοκρατίας στο Δήμο Καλαμαριάς
Οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 
 συνεδριάζουν την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Το Γραφείο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δία Βίου Μάθησης συνεχίζει για τρίτη χρονιά φέτος, τη διοργάνωση του θεσμού  «Ημέρες Δημοκρατίας»,  στο πλαίσιο της προσπάθειας που  αποσκοπεί στην προαγωγή της συμμετοχικής δράσης των νέων και την εξοικείωση τους με τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιείται  μεθαύριο Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί. Μαθητές από τρία Δημοτικά Σχολεία της πόλης το 3ο, το 4ο και το 15ο θα καθίσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και  θα λειτουργήσουν σε ρόλους Διοίκησης, Αντιπολίτευσης και Κοινωνίας των Πολιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Καραμαούνα 1-Πλατεία Σκρά).

Οι νεαροί ομιλητές θα τοποθετηθούν και θα  διατυπώσουν τις θέσεις τους πάνω στο θέμα «Προτάσεις για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου». Στόχος του θεσμού αυτού  είναι να προωθήσει την ιδέα της Δημοκρατίας και να αφυπνίσει τους νέους σε  ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη τους, τις ανησυχίες τους, και τα ενδιαφέροντα τους, την πόλη τους. Οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν και αποφασίζουν με βάση τον γόνιμο διάλογο, εξοικειώνονται με τους θεσμούς  και τα κοινά μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο διαδραστικής εμπειρίας.

Οι συνεδριάσεις θα συνεχίσουν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα πραγματοποιούνται  πρωινές ώρες που θα ανακοινώνονται εγκαίρως και σε κάθε συνεδρίαση, θα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες εκπροσώπων από δύο ή τρία σχολεία της Καλαμαριάς.