ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το Φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και το Townsendia είναι εδώ για να σας παρουσιάσει άλλη μια ιδιαίτερη συνέντευξη. Η τηλεόραση για πολλούς μπορεί να είναι ένα αδιάφορο μέσο ενημέρωσης αλλά για εμένα είναι μαγεία. Είναι απίστευτο το πόσα διαφορετικά πράγματα μπορεί να παρατηρήσει κανείς τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Η σημερινή καλεσμένη μας, μας καλησπερίζει καθημερινά μέσα από τη συχνότητα της TV100 στη Θεσσαλονίκη και μας κρατά ενήμερους, εκεί γύρω στις 7 και μισή το απόγευμα. Ναι καλά καταλάβατε, είναι η παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της TV100 και φανατική οπαδός του ΑΡΗ, Μαρία Μουστάκα, απαντώντας σε όλα και με ειλικρίνεια.

Αρχικά, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη Δημοσιογραφία; 

Ήταν παιδικό μου όνειρο.Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δημοσιογράφος ήθελα να γίνω. Οπότε, όταν έπρεπε να διαλέξω τι θα κάνω στη ζωή μου, η επιλογή ήταν μονόδρομος.

Πώς προέκυψε η παρουσίαση των Δελτίων Ειδήσεων στην TV100;

Απρόσμενα! Έκανα ρεπορτάζ για χρόνια στο δελτίο ειδήσεων της TV100 και όταν ένα καλοκαίρι αποφασίστηκαν αλλαγές στη δομή και στο ύφος του κεντρικού δελτίου του σταθμού, μου τηλεφώνησαν και μου ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνω το δελτίο. Μέσα σε ένα μήνα, βρέθηκα από το ρεπορτάζ στην παρουσίαση. Ήταν μια ευκαιρία που μου δόθηκε σε νεαρή ηλικία και ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου εμπιστεύτηκαν μία τέτοια θέση.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν έρχεστε στο κανάλι; 

Κάθομαι στο γραφείο μου, ανοίγω τηλεόραση και ειδησεογραφικά site και ξεκινάω δουλειά. Δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο.

Περιγράψτε μας με συντομία μια ημέρα σας στον τηλεοπτικό σταθμό. 

Πολλές ώρες στο γραφείο γράφοντας, συζητήσεις με συναδέλφους για τα θέματα του δελτίου, το απαραίτητο μακιγιάζ όταν έρθει η ώρα και φυσικά ο τηλεοπτικός αέρας.


Ποια είναι τα συναισθήματα σας λίγο πριν ξεκινήσει το Δελτίο Ειδήσεων; Έχετε άγχος; 

Πλέον όχι. Παλαιότερα είχα και στη διάρκεια του δελτίου. Τώρα, το μεγαλύτερό μου άγχος έχει να κάνει με την προετοιμασία του δελτίου. Το πώς θα γράψω μία είδηση, πώς θα ετοιμαστούν τα βίντεο, αν θα φτάσει ο χρόνος, ο οποίος νιώθω να με κυνηγά και δεν ξέρω αν και τι θα προλάβω. Όταν είμαι στον αέρα, όταν ήδη ξέρω ότι είμαι αρκούντως προετοιμασμένη κι έχουμε κάνει όλοι οι συνάδελφοι το καλύτερο που μπορούσαμε, δεν έχω πλέον κανένα άγχος και για τίποτα, αν και κάθε δελτίο ενέχει πάντα τον κίνδυνο του απρόβλεπτου.

Τα ενδεχόμενα σχόλια που προκύπτουν τα ακούτε; Σας επηρεάζουν; 

Ακούω τα πάντα και δέχομαι τα πάντα, θετικά και αρνητικά. Ειδικά τα σχόλια του κόσμου και ανθρώπων που εκτιμώ. Με επηρεάζουν στο βαθμό που θέλω εγώ η ίδια να επηρεαστώ, για να βελτιώνομαι. Δε θυμάμαι, πάντως, ποτέ τον εαυτό μου να έχει επηρεαστεί από κάποιο σχόλιο περισσότερο απ' ότι από κάποιο λάθος που ξέρω ότι έχω κάνει και ας μην έχω δεχτεί σχόλιο!

Μια παρουσιάστρια Δελτίου Ειδήσεων μπορεί να έχει προσωπικό χρόνο για τον εαυτό της; Τι σας αρέσει να κάνετε περισσότερο στον ελεύθερό σας χρόνο; 

Πάντα υπάρχει ελεύθερος χρόνος, λιγοστός βέβαια. Πολλές φορές, δεν έχεις και το κουράγιο να τον αξιοποιήσεις όπως θα ήθελες. Εκτός από τις “ελεύθερες” ώρες που και πάλι διαβάζω για να ενημερώνομαι, προσπαθώ να περνάω χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους, να βρίσκομαι με τους φίλους μου, να περπατάω, να πηγαίνω σινεμά, να παρακολουθώ την αγαπημένη μου ομάδα στο γήπεδο. Απλά, καθημερινά, πράγματα.


Αν σας έδιναν την ευκαιρία να αλλάξετε επάγγελμα θα το κάνατε; Ποιο θα επιλέγατε;

Νομίζω ότι δε θα άρπαζα αυτήν την ευκαιρία, γιατί δεν έχω σκεφτεί ποτέ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο. Ίσως, επειδή ήταν παιδικό όνειρο και επειδή είχα την τύχη να μπω πολύ μικρή στο χώρο της δημοσιογραφίας, δε μου δόθηκε ο χρόνος να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσα να επιλέξω.

Πριν από 6 χρόνια ήσασταν μέσα στις υποψηφιότητες για τις "Γυναίκες της Χρονιάς" 2011 στη κατηγορία "Παρουσιάστρια της Χρονιάς". Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η υποψηφιότητα αυτή; 

Ήταν μια απρόβλεπτη υποψηφιότητα για μένα, γιατί στο συγκεκριμένο διαγωνισμό οι υποψήφιες προέρχονταν από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα. Το εξέλαβα και ως μία σημαντική στιγμή για το δελτίο ειδήσεων της TV100, που κατάφερε επί τόσα χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού της Βόρειας Ελλάδας.


Τέλος, η Μαρία Μουστάκα, κάνει όνειρα για το μέλλον; Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας μετά από κάποια χρόνια;

 Όνειρα δεν μπορώ να πω ότι κάνω, εκτός από το πολύ απλό: να φθάσω σε σημείο κάποια στιγμή να κοιμάμαι περισσότερο... Θέλω απλώς να είμαι καλά με τους ανθρώπους που αγαπώ, να παραμείνω αισιόδοξη, να αποκτήσω ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα με την οικογένειά μου, να βλέπω πράγματα και καταστάσεις γύρω μου να βελτιώνονται και, όταν θα παρακολουθώ εσάς στα δελτία, να μου λέτε πιο ευχάριστες ειδήσεις από αυτές που λέω εγώ σήμερα.