ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΥΛΑΙΑ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ ΚΑΙ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Συνοπτικός προγραμματισμός Θεάτρου Αυλαία

16 έως 22 Οκτωβρίου 2017

Το Θέατρο Αυλαία μπαίνει δυναμικά στη χειμερινή σαιζόν με μία εβδομάδα που θα κάνει το θεατρόφιλο κοινό να τρέχει και να μην φτάνει! Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους θεατρικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες πρώτης γραμμής φιλοξενεί παραστάσεις που θα μαγέψουν, θα ενθουσιάσουν, θα χαρίσουν γέλιο και δάκρυ, θα προβληματίσουν και θα σοκάρουν. Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα της εβδομάδας.

«Faith» – Με τη Ζέτα Δούκα και τον Παναγιώτη Μπουγιούρη

Δευτέρα 16 και 17 Οκτωβρίου 2017 στις 21.00

Τι σημαίνει αληθινή πίστη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι; Πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση μας; Το πρωτοποριακό για την εποχή του έργο της Kate Robin σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, θα να μας αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά στην αγάπη και τον έρωτα! Η συγγραφέας μπαίνει βαθιά στη ψυχοσύνθεση ενός πληγωμένου ζευγαριού και παρακολουθεί βήμα- βήμα τις αντιδράσεις τους, σε ένα παιχνίδι επιβολής και αλλεπάλληλων συναισθηματικών συγκρούσεων και εναλλαγών που οδηγούν σε ένα θεαματικό φινάλε.

«Πόρνη από πάνω» – Με την Κατερίνα Διδασκάλου


Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 20.00 και Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 21.00

Μετά τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης σαιζόν, τα τηλεφωνήματα στο Θέατρο Αυλαία έπεφταν βροχή: το κοινό απαιτούσε «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου να επιστρέψει στο Θέατρο Αυλαία. Έτσι λοιπόν για δύο μόνο παραστάσεις η Κατερίνα Διδασκάλου θα έρθει πάλι κοντά στο κοινό της Θεσσαλονίκης ως η αγαπημένη του «Ερατώ» και θα ζητήσει δικαίωση...

Η παράσταση σε κείμενο του Αντώνη Τσιπιανίτη και σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη  καθηλώνει με την γρήγορη αφήγηση και την εσωτερική της δράση.

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη.

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει τη σκηνή, παίζοντας ταυτόχρονα τον θύτη και το θύμα. Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στην αγωνία και από την απόγνωση στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

«Το φως του γκαζιού» – Με τον Στέφανο Κυριακίδη, την Τάνια Τρύπη, τον Παναγιώτη Πετράκη, την Αλίκη Μπομποτά και τη Μελίνα Βαμβακά


Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 21.00 και Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 20.00 και στις 22.00 

Ύστερα από τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων την άνοιξη στην Αθήνα, οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Λεμπέση παρουσιάζουν ξανά το κλασικό αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον «Το φως του γκαζιού» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, στο θέατρο Αυλαία για λίγες παραστάσεις.

Στο σκοτεινό Λονδίνο του 1890 κάθε βράδυ, όταν ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη, η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι και προσπαθεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος, και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Μήπως τελικά έχει αρχίσει να τρελαίνεται; Η απειλή βρίσκεται στη φαντασία της ή μήπως αυτό το σπίτι κατοικείται από σκοτεινά μυστικά; Η απροσδόκητη εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα κλονίσουν τη σχέση του ζευγαριού.

“11”- Μια ιστορία εκδίκησης για το trafficking σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά.


Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 23.00

Το Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί για μία μόνο παράσταση τη σοκαριστική ιστορία «11» με θέμα τη διακίνηση ανθρώπων στη βιομηχανία του σεξ, σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά. 

Στα έντεκα του χρόνια ένα κορίτσι κακοποιείται. Το έργο δείχνει τις προσπάθειες που κάνει για να ξεπεράσει όλα αυτά που έζησε και συγχρόνως να εκδικηθεί αυτούς που την κακοποίησαν. Θα τα καταφέρει; Και η κοινωνία θα την δικαιώσει που πήρε το νόμο στα χέρια της ή θα την τιμωρήσει; Μία δυνατή παράσταση που θέτει πολλά ερωτήματα και καλεί το κοινό να βρεί την απάντηση.

«Το κιβώτιο» - του Άρη Αλεξάνδρου

Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 21.00

«Το Κιβώτιο» με τον Φώτη Μακρή, έρχεται ξανά στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στο θέατρο Αυλαία. «Το Κιβώτιο» είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους.

Και για τους νεαρούς θεατρόφιλους…

«Ένα μυστήριο μια φορά» - ένα γοτθικό παραμύθι του Άκυ Μητσούλη


Με την πολύτιμη συμβολή του εκπληκτικού Μάγου Sankara

Πρεμιέρα Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 17.00

Η σύμπραξη  Θέατρο Αυλαία - Θέατρο Σοφούλη και οι Dream Workers, μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης  «Οι μαγικοί επιστήμονες» , συνεργάζονται ξανά και παρουσιάζουν μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση. Δύο αδέρφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι,  ξυπνάνε ένα πρωί σε ένα άδειο σπίτι. Δεν μπορούν να εξηγήσουν πού πήγαν οι γονείς τους. Πώς εξαφανίστηκαν; Ή μήπως… δεν υπήρξαν ποτέ και όλα ήταν ένα όνειρο; Ψάχνουν απαντήσεις ενώ ένας σκοτεινός μάγος του δάσους  έρχεται κάθε βράδυ στα όνειρά τους.

«Σολομώντεια Λύση» – σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου

Κάθε Σάββατο στις 17.00

Ένα παραμύθι του παλιού καιρού με πολιτικές προεκτάσεις έρχεται να τραγουδήσει την αγάπη μιας «μάνας» που δεν έγινε μητέρα από γέννα αλλά σώζοντας ένα μωρό με κίνδυνο της ζωής της. Τι θα συμβεί όταν η βιολογική μητέρα του παιδιού έρχεται να το διεκδικήσει; Ένα από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα παγκοσμίως έργα,  που το θέμα του μας είναι γνωστό και από την Παλαιά Διαθήκη, παρουσιάζεται φέτος στο Θέατρο Αυλαία, διασκευασμένο για παιδιά από τον Γιάννη Καλατζόπουλο. Μια παράσταση ανθρώπινη και βαθιά, από ηθοποιούς- τραγουδιστές και χορευτές όλο ταλέντο.

Θέατρο Αυλαία
Για κρατήσεις εισιτηρίων παρακαλούμε καλέστε στο 2310 237700
Ώρες Λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή)