ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Παρά Θιν΄Αλός 2017 LAST TANGO BY ZOE ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ



Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού
Δημαρχείο Καλαμαριάς 

Last Tango by Zoe 
με την Ζωή Τηγανούρια 
και την ορχήστρα της σε σύμπραξη με την 
Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, 21:00


«Αν ζούσε σε μια άλλη εποχή, θα ήταν σίγουρα μία από τις Nύμφες της Θεάς Αρτέμιδος, αφού όταν την ακούς εκστασιάζεσαι… Η μουσική της διαπερνά το σώμα και εκτοξεύει τις αισθήσεις σου στα ύψη…» 

Μιλάμε φυσικά για τη Ζωή Τηγανούρια, την Ελληνίδα συνθέτιδα, σολίστ του ακορντεόν και performer. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης σε οικογένεια παραδοσιακών μουσικών, εργάστηκε ως συνθέτιδα και σολίστ του ακορντεόν με όλους τους γνωστούς τραγουδιστές στην Ελληνική δισκογραφία, αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες (James Brown, Al Di-Meola, Ömer Faruk Tekbilek, Goran Bregović, Chico Freeman, Zülfü Livaneli, κ.ά.).

Εμφανίστηκε ζωντανά στο AIMS Best Marathon Runner Gala 2015, που διοργανώθηκε από την AIMS (Ομοσπονδία Διεθνών Μαραθωνίων & Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων) και τον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων), και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο από την ΕΡΤ, με κεντρικό παρουσιαστή τον κ. Αλέξη Κωστάλα. 

Ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας μουσικών παραγωγών «Zoe Music Ltd.» έχει επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 Mirrors», ανάμεσα στις 100 γυναίκες επιχειρηματίες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες χρησιμεύουν ως πρότυπα για άλλες γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να ενδυναμώσουν τη δημιουργικότητα και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση από τους διεθνείς «γίγαντες» του ακορντεόν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν στο Ikaalinen της Φινλανδίας. Συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεσης Μουσικής της Φρανκφούρτης, έχει βραβευτεί με το Μετάλλιο Τιμής της UNESCO από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης για τη συμβολή της στην Πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Έβρου. Την έχουν αποκαλέσει «Πρόσωπο της Αρσινόης» και insrtumental συνθέσεις της χρησιμοποιήθηκαν ως μουσική υπόκρουση στα βίντεο των νικητών στα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca» στο Βατικανό.

Με δεκαεννέα (19) προσωπικά άλμπουμ και singles από το 2006 μέχρι σήμερα, βιβλία με παρτιτούρες + CD για transcription & play-along, περισσότερες από 200 συνθέσεις στην Ελληνική
δισκογραφία από το 1999 μέχρι σήμερα, συνθέσεις και διασκευές σε διεθνείς συλλογές, εκατοντάδες ηχογραφήσεις, ορχηστρικές συνθέσεις, Soundtracks για ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές, η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες.

Γνωστή ως «Zoe», είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως λέει η ίδια: «Η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο αισθήσεις…» Η Ζωή Τηγανούρια συμπράττει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς και μας ξεναγούν στη μαγεία της μουσικής...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημέρα & ώρα συναυλίας: Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος: Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού
Διεύθυνση:  Δημαρχείο Καλαμαριάς