ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΣΤΑΚΙΔΗΣ - ΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ



Μικρή Σκηνή Μονής Λαζαριστών

 Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Δημήτρης Μυστακίδης 
"Τα ρεμπέτικα της κιθάρας"

Παρασκευή 14 Ιουλίου  

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο. Στις παραστάσεις του οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος. 

Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ο νέος δίσκος AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη που περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια που εκδόθηκαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο «τσιμπητή» και σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό μας τα παρουσιάζει στις τωρινές του εμφανίσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Ημέρα& ώρα παράσταση: Παρασκευή 14 Ιουλίου, 21:30
Εισιτήριο: 10 ευρώ
Χώρος: Μικρή Σκηνή Μονής Λαζαριστών
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο κρατήσεων:  2310 589200

Προπώληση ηλεκτρονικά από το viva.gr >> http://bit.ly/2rtRgsp
Σημεία προπώλησης: Seven Spots, Media Markt, My market, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00)