ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ 'ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολιτιστικό γεγονός, με πολλαπλούς συμβολισμούς, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βράχων.

Ο λόγος για την ξεχωριστή συναυλία από την Ορχήστρα «Οι κόρες της Ιερουσαλήμ», που αποτελείται από 30 δεκαπεντάχρονα κορίτσια από την Παλαιστίνη, τα οποία έπαιξαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας τους, αλλά και ελληνικά, σε μια επιτυχημένη σύμπραξη με τη Μαρία Σουλτάτου και μέλη της Παραδοσιακής Ορχήστρας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε από την Παλαιστινιακή πλευρά η UNICEF και η Πρόεδρός της κα Σοφία Τζιτζίκου, για τη σημαντική ανθρωπιστική προσφορά προς τα παιδιά όλου του κόσμου. Τα μέλη της ομάδας «Τεταρτημόριο», το οποίο συνεργάζεται με τη UNICEF, προσέφεραν στον Πρέσβη της Παλαιστίνης έναν πίνακα ζωγραφικής που αναπαριστά την ορχήστρα «Κόρες της Ιερουσαλήμ».


Την εκδήλωση τίμησαν εθελοντές και φίλοι της UNICEF, καθώς και πολλοί Δήμαρχοι της Αττικής. Ήταν μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Παλαιστίνης, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια του φεστιβάλ «Στις Σκιές των Βράχων».

Η γυναικεία ορχήστρα «Οι Κόρες της Ιερουσαλήμ» ιδρύθηκε το 2013. Τα 30 μέλη της είναι νεαρές κοπέλες που παίζουν αραβικά όργανα όπως ούτι, κανονάκι, ανατολίτικα κρουστά, αλλά και βιολί, βιολοντσέλο, κόντρα μπάσο, φλάουτο και κλαρινέτο. Η ορχήστρα συμπεριλαμβάνει χορωδία και σολίστ τραγουδιού.