ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕΙ


Τον Άκη Αποστολίδη τον συναντάμε ως πρωταγωνιστή στην σύγχρονη μοντέρνα κωμωδία "Για πάντα μαζί". Υποδύεται τον "αρχηγό" μιας θεότρελης οικογένειας. Κύριο χαρακτηριστικό του το χιούμορ του έκανε την συζήτησή μας ακόμη πιο ευχάριστη. Το Townsendia τον συνάντησε με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο Αμαλία και σας παρουσιάζει το αποτέλεσμα της συνάντησης μας...

"Για πάντα μαζί" μία σύγχρονη μοντέρνα κωμωδία. Μιλήστε μας για την παράσταση.

Αρχικά να πούμε ότι είναι ένα έργο γραμμένο και σκηνοθετημένο από την κ. Νίκη Ποζίδου. Είναι μία μοντέρνα κωμωδία. Βασισμένη στην καθημερινότητά, την φθορά και την παθογένεια κάθε σύγχρονης οικογένειας.  Με όλα τα ανεκπλήρωτα όνειρα των γονέων που επιβάλλονται  στα παιδιά τους, τις εντάσεις τους καβγάδες την φυγή την επιστροφή όπως και την αγάπη που υπερνικά στο τέλος. Με όλη την γλωσσική την ψυχολογική άλλα και κοινωνική της διάστασης στην παράσταση επίσης παίζουν οι Νικη Ποζίδου Γεωργία Σιδηροπουλου Ειρήνη Παπαθανασίου και ο Γρηγόρης Σιρκενίδης.


Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση,  ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεστε;

Είμαι ο Ντίνος, σύζυγος και πατέρας  σε μια θεότρελη οικογένεια που προσπαθώ να συντονίσω χάνοντας πολλές φορές τον σκοπό μου .

Η παράσταση ασχολείται με την σύγχρονη οικογένεια. Θα παρακολουθήσουμε μία τυπική οικογένεια ή είναι κάπως πιο ακραία περίπτωση;

Είναι μοντέρνα αλλά και αρκετά “ροκ” ελληνική οικογένεια. Με την καθημερινότητά της, τα προβλήματα της, τις εντάσεις της . Ο κάθε θεατής ίσως να δει επί σκηνής την δική του οικογένεια ή να δει ομοιότητες αυτής και είναι νομίζω πολύ ενδιαφέρων αλλά και ιδιαίτερο να βλέπεις να διαδραματίζονται στοιχεία της καθημερινότητάς σου στο σανίδι που ίσως να μην συμβαίνουν στο δικό σου σπίτι αλλά σίγουρα θα σου είναι αρκετά γνώριμες

Εσείς πιστεύετε στο "Για πάντα μαζί";

Μεγάλη κουβέντα! Τρεις λέξεις, μια ζωή. Για εμένα προσωπικά είναι το ιδανικότερο απλά πιστεύω ότι τα συναισθήματα των ανθρώπων έχουν εκτροχιαστεί. Έχουμε χάσει την αξία του “Για πάντα” και όχι μόνο. Το λέμε ίσως  επάνω σε έναν ενθουσιασμό, σπάνια το πραγματοποιούμε. Η καθημερινότητά, οι εντάσεις, η τριβή οριοθετούν το άπειρο της έκφρασης αυτής, μπαίνουν οι ημερομηνίες  λήξης και  ξαφνικά  η αυλαία πέφτει.


Το μήνυμα της παράστασης είναι πως στο τέλος η αγάπη όλα τα υπερνικά εσείς το ασπάζεστε αυτό;

Απόλυτα. Νομίζω ότι είναι το παν στην ζωή μας, η κινητήριος δύναμη να προχωράμε, να ξεπερνάμε και να παίρνουμε δύναμη να πάμε την ζωή μας παρακάτω. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή μας χωρίς αγάπη, ακόμη και για αυτούς που δεν την ένιωσαν σε συντροφικό επίπεδο αλλά σε φιλικό ή οικογενειακό. Εάν υπάρχει αγάπη υπάρχει κατανόηση, σεβασμός  υποχωρητικότητα. Είναι τόσο δυνατό συναίσθημα που από μόνο του στέφετε νικητής στο τέλους σε κάθε είδους αγάπη.

Πως θα μπορούσατε να χαρακηρίσετε τον εαυτό σας; Τι είναι για εσάς το θέατρο;

Θα προτιμήσω να μιλήσω για το πάθος της ζωής μου, το θέατρο και όχι για εμένα. Αποδεδειγμένα το θέατρο αποτελεί μια μορφή ψυχολογίας, από την επιλογή του χώρου, μέχρι τους ηθοποιούς και το θέμα του έργου. Το θέατρο για έμενα είναι μαγεία. Ένα ασταμάτητο ταξίδι στην ψυχολογία και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Προκαλείς τον θεατή να ταυτιστεί, και να νιώσει μέρος της παράστασης βλέποντας στιγμές και καταστάσεις της δικής του ζωής.

Ποιο θεατρικό είδος σας αρέσει να υπηρετείτε περισσότερο και γιατί;

Είμαι λάτρης του ψυχολογικού θεάτρου κατά βάση. Μου αρέσει να μπαίνω μέσα στην ψυχολογία του θεατή και να ενεργοποιώ όλα τα συναισθήματά του όπως είναι και το επόμενο έργο το οποίο ήδη άρχισα να μεταφέρω στο χαρτί. Αλλά λόγο των εποχών που ζούμε ο θεατής έχει την ανάγκη να γελάσει να ξεχαστεί.  Έτσι αποφάσισα να κάνω κωμωδία τόσο έξυπνα γραμμένη από την πένα της κ. Ποζιδου  που προκαλεί περισσότερα συναισθήματά από το γέλιο.


Φεύγοντας από την παράσταση, τι είναι αυτό που προσδοκάτε να κρατήσουν οι θεατές;

Το στοίχημα μας στην παράσταση “ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ” είναι ο θεατής να έρθει να δει κομμάτια της καθημερινότητάς του. Να γελάσει, να συγκινηθεί, να προβληματιστεί. Να κατανοήσει από μόνος του ότι αυτή η έκφραση που μοιάζει άπιαστο όνειρο, μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μετά τις παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Μετά το θέατρο Αμαλία και το κοινό της Θεσσαλονίκης το "ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ" θα ταξιδέψει και για άλλες πόλεις  και ίσως να ξανά επιστρέψει ανανεωμένο στην Θεσσαλονίκη

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση: ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ 

Συνέντευξη: Μαρία Γούσιου