ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

''ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΗΔΕΙΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ANTIMOTUS


«Ευριπίδη Μήδεια» από την ομάδα AniMotus

Το διασκευασμένο κείμενο του Ευριπίδη, το θέατρο και ο χορός ταξιδεύουν το κοινό πίσω στο χρόνο!

Ο Έρωτας, το θηλυκό κομμάτι της Μήδειας, η απάτη του Ιάσονα και η ανάγκη της αναδιαπραγμάτευσης των εννοιών αυτών δημιούργησαν το Χοροθέατρο "Μήδεια 2".

Ο μύθος της προδομένης γυναίκας που αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα της σκοτώνοντας τα ίδια τους τα παιδιά, παρουσιάζεται μέσα από ένα χοροθεατρικό πρίσμα, σε διασκευή της χορογράφου κας Βάκα Ελένης και την ομάδα σύγχρονου χορού Animotus.

Στη «Μήδεια» του Ευριπίδη, ο θεατής καταφέρνει, μέσα από την απαράμιλλη συγγραφική τέχνη του δημιουργού, να βιώσει όλα τα στάδια της ψυχολογικής εξελικτικής κατάστασης της ηρωίδας που την οδηγούν στην αποτρόπαιη πράξη. Το πάθος της ανθρώπινης φύσης, οι εσωτερικές συγκρούσεις, οι διακυμάνσεις του γυναικείου ψυχισμού και η απόφαση ενός καλοσχεδιασμένου τρόπου εκδίκησης αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές της εν λόγω παράστασης.

Η κίνηση διαθλάται μέσα από αντικρουόμενες ψυχικές διαθέσεις και ακραία συναισθήματα. Η ώσμωση ανάμεσα σε μυθικά πρόσωπα και αρχέγονα ένστικτα, που καταλήγουν άλλοτε σε κατορθώματα κι άλλοτε στην παραφροσύνη, είναι ένα καλλιτεχνικό πείραμα που δεν έπαψε να συγκινεί και να προκαλεί τους θεατές ν’ αναζητήσουν τα όρια της ανθρώπινης ψυχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Συντελεστές:
Μήδεια: Κατερίνα Μπουσλέλη
Ιάσονας: Δημήτρης Δάγκαλης
Τροφός: Ματίνα Καϊάφα
Χορός: Διαμαντίδη Ελένη, Καϊάφα Ματίνα, Στεργιοπούλου Μαρίνα-Ελένη
Γραφιστική Επιμέλεια: Γεωργακόπουλος Αλέξης
Χορογραφία- Διασκευή κειμένου- Σκηνοθεσία: Βάκα Ελένη

Πληροφορίες
Ημερομηνία & Ώρα Παράστασης: Σάββατο 04/02/2017 στις 19:00,
Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (Τσιμισκή)
Τιμές εισιτηρίων: 8 ανέργων-ομαδικά-φοιτητικά , 10 γενική είσοδος.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις: 2310 525414 – 6947 351642