ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΘΩΜΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ


Εργαστήριο Υποκριτικής με θέμα: «Εισαγωγή στην Υποκριτική». Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Υπόγειο της οδού Χριστοπούλου 12 (Θέατρο Εταιροτήτα) και είναι ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με την τεχνική της υποκριτικής, αλλά και σε όσους έχουν προηγουμένη εμπειρία.

Με αφορμή και βασικό ερέθισμα την «Μικρή ιστορία του κόσμου» του E. H. GOMBRICH, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τα εκφραστικά τους μέσα (σώμα, φωνή, αισθήματα, διαθέσεις) με στόχο την εξοικείωση με τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, όταν αυτό, κυρίως, έρχεται σε επαφή με τα εξωτερικά ερεθίσματα.


Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο κύκλους:

Α) Ένας πρώτος κύκλος 5 μαθημάτων με βάση το σώμα και τη λειτουργία των εκφραστικών του μέσων. Μέσα από ασκήσεις κίνησης και φωνητικής, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την έννοια της τεχνικής στην υποκριτική, μέσω κυρίως της σωματικής και ηχητικής απόδοσης των βασικών αισθημάτων και διαθέσεων του ανθρώπινου σώματος, και πώς αυτά απευθύνονται στους άλλους. 

Β) Ένας δεύτερος κύκλος 5 μαθημάτων όπου, με αφορμή αποσπάσματα από το «Άσμα Άσμάτων» (μτφ. Γ. Σεφέρη), οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την απεύθυνση πλέον του λόγου, επί σκηνής. Η εκκίνηση αυτών των μαθημάτων αλλά και ο στόχος τους, βασίζεται στην έννοια της μουσικότητας του λόγου και πως αυτή ισοδυναμεί με την απόδοση του νοήματος του λόγου.

Τα μαθήματα είναι τρίωρα (12:00 μμ – 15:00 μμ), ξεκινούν από τις 14 Ιανουαρίου (Σάββατο) και ολοκληρώνονται στις 8 Απριλίου. Στο τελευταίο μάθημα θα γίνει μία ανοιχτή παρουσίαση του αποτελέσματος του εργαστηρίου.

Ημερομηνίες: 
  • Ιανουάριος: 14/01, 21/01, 28/01
  • Φεβρουάριος:  04/02, 18/02, 25/02
  • Μάρτιος: 18/03, 25/03 
  • Απρίλιος:  01/04, 08/04
Η παρακολούθηση μεμονωμένων μαθημάτων κοστίζει 10 ευρώ / μάθημα

Η παρακολούθηση όλου του εργαστηρίου (σε περίπτωση προπληρωμής) κοστίζει 70 ευρώ.

Διδάσκει ο Θωμάς Βελισσάρης

Οργάνωση / γραμματειακή υποστήριξη: Τατιάνα Νικολαϊδου
Πληροφορίες / αιτήσεις συμμετοχής: 6947800160
FB: Θέατρο Εταιρότητα
Στο Υπόγειο της Χριστοπούλου 12 (Θέατρο Εταιρότητα)