ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ


Η ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη
στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
Κάθε Κυριάκη στις 11.30 πμ

Η Εταιρεία Θεάτρου TheatrAction, κατά τη διάρκεια της χειμερινής θεατρικής σεζόν, θα παρουσιάζει στο Θέατρο Αυλαία, το αρχαιοελληνικό αριστούργημα « Ειρήνη» του Αριστοφάνη. 


Το έργο στην παιδική εκδοχή του, με το πανανθρώπινο θέμα και μήνυμα, περιόδευσε το καλοκαίρι του 2016 σε πόλεις και χωριά της Βόρειας Ελλάδας ,καθώς επίσης και σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων με στόχο να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοινωνούς αυτού του μηνύματος, μεταφέροντας με ένα αντιπολεμικό καραβάνι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Σήμερα λοιπόν που όπως φαίνεται η ιστορία ξαναγράφεται από πολεμοχαρείς ηγέτες και πολεμοκάπηλες κυβερνήσεις, θεωρήσαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά για την Ειρήνη και τον Πόλεμο. Επιλέξαμε την θεατρική σκηνή για να εκφράσουμε την άρνησή μας στον ρατσισμό, στην απόγνωση, στον πόλεμο όπου κι αν αυτός συντελείται. 

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση με πέντε ηθοποιούς – μουσικούς, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Η μουσική του έργου παρουσιάζει στοιχεία και ρυθμούς της αρχαιοελληνικής παράδοσης, χρησιμοποιώντας όργανα όπως νταούλι, μικρά κρουστά, λύρα, βιολί, μπουζούκι, συνδυάζοντας τα όμως με σύγχρονους ήχους σε πρωτότυπες μελωδίες. Η διασκευή του έργου δραματουργικά και σκηνοθετικά είναι δομημένη έτσι ώστε το κάθε παιδί να μπορεί όχι μόνο να το παρακολουθεί ευχάριστα αλλά και να προσλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του διαφορετικά την ουσία αυτού. Παράλληλα, η απόδοση του με ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου, οι χορογραφίες και η συχνή χρήση μάσκας, κούκλας και μαριονέτας δημιουργούν μια παράσταση «γραμμένη» στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών.


Ταυτότητα Παράστασης

Διασκευή Κειμένου - Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου
Μουσική Σύνθεση - Ενορχήστρωση: Αγγελική Κωστάκη
Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Δέσποινα Σαρόγλου
Σκηνογραφικές κατασκευές: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Ερμηνευτές: Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης Καλλίτσογλου,Κωνσταντίνος Κάτσος, Αγγελική Κωστάκη, Γιάννης Τσιακμάκης και Μάρι Χεκιμιάν


Για το κοινό: Πρεμιέρα Σάββατο 15/10 στις 17:00 και στη συνέχεια κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.
Τιμή εισιτηρίων 10€ & 8€
Για τα σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6979 720605. 
Τιμή εισιτηρίου 6€
Πληροφορίες για την ομάδα εδώ: