ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ


Στο ξεκίνημα του Ιανουαρίου οι ηθοποιοί/performers/μουσικοί Eilon Morris και Ζωή Κατσιλέρου, θα διεξάγουν ένα διήμερο σεμινάριο στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την παρουσίαση της καινούριας τους δουλειάς Μία μέρα και Ενάμισης χρόνος

Τα Μονοπάτια μιας Παράστασης
Ο Ρυθμός του Λόγου, της Κίνησης και του Χώρου

Ένα διήμερο σεμινάριο από τους performers/μουσικούς 
Eilon Morris και Ζωή Κατσιλέρου.

Μία παράσταση συνιστά τη σύνθεση των ρυθμών της φωνής, της κίνησης, του χώρου που μας περιβάλλει. Η δημιουργική διαδικασία συμπεριλαμβάνει τον πειραματισμό γύρω από τους τρόπους με τους οποίους αυτοί οι ρυθμοί σχετίζονται μεταξύ τους, με εμάς σαν ηθοποιούς και με τον κοινό. Πώς κινούμαστε στον χώρο και πώς οι καθημερινές μας εμπειρίες επηρεάζουν τους τρόπους με τους οποίους φτιάχνουμε θέατρο? 

Σε αυτό το διήμερο σεμινάριο, θα εξερευνήσουμε τους ρυθμούς της φωνής, της κίνησης και του χώρου ως εργαλεία για την εκπαίδευση του ηθοποιού αλλά και σαν τρόπους για να φτιάξουμε μια παράσταση. 

Η μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε προέκυψε από την δημιουργική διαδικασία της παράστασης «Μία μέρα και Ενάμισης χρόνος», και είναι εμπνευσμένη από τεχνικές της μουσικότητας της φωνής και της κίνησης, καθώς επίσης από πλευρές της Ψυχογεωγραφίας και της αστικής περιπλάνησης.

Τα πρωινά των σεμιναρίων θα έχουν σωματικό και φωνητικό training και καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων πάνω στο ρυθμό, τον αυτοσχεδιασμό και το λόγο. Τα απογεύματα θα προσφέρουν την ευκαιρία για χρήση αυτών των τεχνικών ως τρόπους δημιουργίας παραστατικού υλικού. Ως μέρος της διαδικασίας, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να περπατήσουν μέσα στην πόλη, να καταγράψουν την εμπειρία τους και έπειτα να τη χρησιμοποιήσουν σαν ερέθισμα για τη δημιουργία μιας παράστασης.

Ημερομηνίες: 2 & 3 Ιανουαρίου 2017
Ώρες: 9:30-17:30 (1 ώρα διάλειμμα)
Location: BlackBox
Λεωφόρος Βας. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2, 
Θεσσαλονίκη 
Τιμή: €65
Προκαταβολή: €30

Το σεμινάριο αφορά ηθοποιούς, χορευτές, performers και σπουδαστές δραματικών σχολών. Θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά με μετάφραση από τους διδάσκοντες. Για ερωτήσεις και εγγραφές παρακαλώ επικοινηνωνήστε στο zoekatsilerou@gmail.com

Παρακαλώ σημειώστε ότι η προθεσμία για προκαταβολή είναι στις 23/12/2016