ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΑ... ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


«Πρεμιέρα»
Στο Θέατρο Αθήναιον

Μία μαύρη κωμωδία, από τον Θεατρικό Σύλλογο «Synpraxis»

Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, για 6 μοναδικές παραστάσεις!
Η θεατρική ομάδα Synpraxis

Η Synpraxis είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο θεάτρου και πολιτισμού, που στηρίζει τον πολιτισμό έμπρακτα, πραγματοποιώντας παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και φορέων. Η θεατρική ομάδα Synpraxis απαρτίζεται από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικές ηλικίες επαγγέλματα, ερεθίσματα, αλλά με έναν κοινό στόχο: να κάνει θέατρο για την ίδια τη ζωή! Ένα θέατρο που να μπορεί να προσφέρει, να αγκαλιάζει και να στηρίζει τους ανθρώπους, υπενθυμίζοντάς τους, πως κανείς δεν είναι μόνος.  

Λίγα λόγια για την «Πρεμιέρα»

1986, Δερβένι Θεσσαλονίκης.

Στο κέντρo διασκέδασης Moonlight όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα τους, όταν ξαφνικά, στη γενική πρόβα, μια έκρηξη καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος του μαγαζιού και σκοτώνει όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής! 

30 χρόνια αργότερα, μια διαθήκη υποχρεώνει τρεις οικογένειες κληρονόμων, όλοι τους καλλιτέχνες, οι οποίοι όμως υπηρετούν διαφορετικά μουσικά είδη, να συμπράξουν σε ένα κοινό πρόγραμμα με σκοπό να κληρονομήσουν το εν λόγω κέντρο, το οποίο επισκευάστηκε μετά την έκρηξη, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ ξανά! 

Όσο εξελίσσονται οι πρόβες, το ένα ευτράπελο διαδέχεται το άλλο, βάζοντας σε κίνδυνο την επικείμενη «Πρεμιέρα» τους! Άπαντες όμως, αγνοούν πως ένας πολύ σοβαρότερος κίνδυνος παραμονεύει, γιατί κάποιοι παλιοί γνώριμοι ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιώργος Οικονομίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βασιλειάδης
Μαέστρος - Πιάνο: Αστέρης Τσαλίκης
Μπουζούκι: Κώστας Τοπουζλής
Φωτισμός - Ήχος:  Βαρβάρα Δουμανίδου
Χορογραφίες: Καλλιόπη Κυρμανίδου
Make up art: Κατερίνα Παπανώτα
Επιμέλεια δημιουργία διαφημιστικού υλικού: Πέτρος Αθανασιάδης

Παίζουν αλφαβητικά: Αθανασιάδης Πέτρος (Μαέστρος/Τάκης), Βασιλειάδης Δημήτρης (Ραζάτ), Γεροφώτη Μέλα (Μαλαματή), Δερεμπεϊδου Μάρθα (Φωφώ), Δημόπουλος Στέφανος (Λαυρέντης), Καλπακίδης Γιώργος (Τέλλης), Κυρμανίδου Καλλιόπη (Ζωίτσα), Λασκαρίδου Κλεοπάτρα (Τζένη), Λαμπροπούλου Ιωάννα (Λόπη), Μιχαηλίδης Αλέξανδρος (Πετρής), Οικονομίδης Γιώργος (Θεοδόσης), Οικονόμου Στέλλα (Πέπυ), Οικονόμου Τατιάνα (Θεώνη), Πετρίδης Χρήστος (Λάζαρος), Πέτσκου Νίκη (Καρλότα), Σεμερτζίδου Μαρία (Αγνούλα), Χαρπαντίδου Μαίρη (Αποστολία)

*Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι ο τραγούδι «Μαυροπεριστέρα», σε μουσική Νίκης Πέτσκου και στίχους του Γιώργου Οικονομίδη.

INFO

Θέατρο Αθήναιον: Βασιλίσσης Όλγας 35, τηλέφωνο 2310832060.
Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στις 21:00.
Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή / 12 & 13, 19 & 20, 26 & 27 Νοεμβρίου, στις 21:00.
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 15 λεπτά (μαζί με το  διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων).

Το σύνολο των εσόδων από τις παραστάσεις της 12ης, 13ης και 20ης  Νοεμβρίου θα διατεθεί στο ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα», ενώ το σύνολο των εσόδων της παράστασης της 19ης Νοεμβρίου, θα διατεθεί στο σύλλογο «Γυναίκες χωρίς σύνορα».